Borisav Burmaz (©Starsport)
Borisav Burmaz (©Starsport)

Burmaz se ugasio: 758 minuta bez gola, prošlo 164 dana otkad je prošli put bio strelac

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.10.24. | 12:13

Mladi napadač Rapida iz Bukurešta će crnu seriju pokušati da prekine ovog ponedeljka od 20 časova protiv Farula, u 13. kolu rumunskog šampionata

Prošla sezona je bila sjajna za mladog srpskog fudbalera Borisava Burmaza. U dresu Voždovca je tokom jesenje polusezone bio najbolji strelac Mozzart Bet Superlige Srbije sa 10 pogodaka, a potom je prešao u Rapid iz Bukurešta i tokom proleća nastavio golgetersku seriju – zatresao je protivničke mreže još sedam puta u Rumuniji. Očekivala je uprava Železničara da će 23-godišnji centarfor ove sezone da bude još konkretniji, kada se privikao na život u inostranstvu, ali najednom je Burmaz upao u neverovatnu krizu. Na 12 mečeva u sezoni, od kojih je na devet bio starter, nijednom nije bio strelac, a tu seriju će pokušati da prekine ovog ponedeljka od 20 časova protiv Farula.

Da stvar bude još gora po Rapid, rukovodstvo kluba je tokom leta uradilo sve da Burmazu napravi prostor da eksplodira ove sezone. Prodati su u Spartu iz Praga Albion Rahmani i Ermal Krasnići, koji su prošle sezone bili glavne napadačke opcije, a nekadašnji omladinac Crvene zvezde je projektovan da uskoči na njegovo mesto.

Konkurenciju jedva da je i dobio, pošto je tek sredinom septembra doveden samo jedan napadač, Gabonac Aron Bupendza iz Sinsinatija. Tada je Burmaz već vezao osam kola bez gola, pa je taj potpis više bio pokušaj da se trgne Srbin.

Poslednji takmičarski gol je 185 centimetara visoki napadač postigao 10. maja protiv Sepsija, u pretposlednjem kolu plej-ofa rumunskog prvenstva. Od tada je proveo 758 minuta na terenu, ali pucao je ćorcima.


20.00: (2,00) Rapid Bukurešt (3,45) Farul (3,80)


Odrazilo se to i na rezultate Rapida, koji je ukupno u prvih 12 kola postigao samo 12 golova i među najneefikasnijima je u ligi. Zauzima 12. pozicviju sa 13 poena, isto koliko ima i njegov današnji rival Farul iz Konstance.

Jedan od deoničara Rapida Viktor Angelesku nedavno, pred reprezentativnu pauzu, je pričao o slabom učinku napadača i krizi u kojoj se nalazi mladi srpski fudbaler.

Ne mogu da budem zadovoljan učinkom napadača, mislim da niko od njih nije dao gol. Jasno je da mogu i moraju bolje, pogotovo Burmaz, kojeg bolje poznajem. Očekivao sam da se on raspuca ove sezone, sad kada igra više posle odlaska Rahmanija. Međutim, kako se to dešava u fudbalu, dođe i kriza. Verujem mu, on je veoma dobar napadač, ali evidetno je da prolazi kroz težak period. Burmaz trenira savršeno, sve je podredio fudbalu. Možda je neka mentalna prepreka… Ne znam, ali jasno je da nije u dobroj formi“, kazao je Angelesku.

Za Grafičar je Burmaz postigao 20 golova, u dresu Voždovca 16, a zasad za Rapid sedam. Ponekad je potrebno napadačima samo malo, jedan pogodak koji bi otvorio seriju, a ukoliko Burmaz konačno probije barijeru moguće je da vrlo brzo stigne do dvocifrenog učinka i sa rumunskim prvoligašem. Da ima neophodni kvalitet dokazao je već prošle sezone.

RUMUNIJA 1 – 13. KOLO

Petak

Glorija Buzau – Hermanštat 3:0 (1:0)

/Budesku 45+2pen, 71, Matos 90+4/

Univerzitatea Kluž – Ocelul 2:0 (0:0)

/Nistor 61pen, Tijam 69/

Subota

Sepsi – UTA Arad 1:0 (1:0)

/Matej 44/

Petrolul – Kluž 0:0

Nedelja

Univerzitatea Krajova – Botošani 0:0

Dinamo Bukurešt – FCSB 0:2 (0:1)

/Birligea 26, Musi 90+3/

Ponedeljak

17.30: (1,97) Politehnika Jaši (3,40) Unirea Slobozija (4,00)

20.00: (2,00) Rapid Bukurešt (3,45) Farul (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Borisav BurmazRapid BukureštFarul

Ostale vesti


Najviše komentara