Mateo Genduzi (©herthabsc.de)
Mateo Genduzi (©herthabsc.de)

Buran poslednji dan u Berlinu: Adelaidov brat tražio proviziju i stopirao transfer, Herta završila Genduzija i zamenu za Rekika

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 19:20

Fjorentina odbijena za Kšištofa Pjonteka, Karim Rekik završio u Sevilji

Radno i dosta burno bilo je danas na Olimpijastadionu. O dva propala i tri uspešna transfera svedočili su čelni ljudi u kancelarijama Herte. Najveći je svakako dolazak Matea Genduzija iz Arsenala. Francuski vezista se posle koškanja sa Nilom Mepajom na meču sa Brajtonom prethodne sezone nijednom nije našao u sastavu Mikela Artete, zbog čega je rastanak bio logičan epilog. Za sada, on je privremen, jer Genduzi stiže na jednogodišnju pozajmicu bez prava otkupa.

Dolazak Genduzija dodatno je ubrzao vezista Liona Žef Ren-Adelaid. Herta je imala sve dogovoreno sa francuskim klubom, pristala je da plati 27.000.000 evra na ime obeštećenja, ali se potom u posao umešao Adelaidov brat i agent, zatražio dodatnih 5.000.000 za proviziju i stopirao transfer.

Izabrane vesti

Nedugo pre ozvaničenja Genduzija, Herta je ozvaničila kupovinu štopera Bazela Omara Alderetea za 8.000.000 evra. Paragvajski defanzivac stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa berlinskim klubom, u koji stiže kao direktna zamena za Karima Rekika. Nekadašnji član Mančester Sitija i Marselja preselio se za 4.000.000 evra u Sevilju, potpisavši baš kao i Alderete petogodišnji ugovor, čime je Sevilja stavila tačku na prelazni rok.

U međuvremenu je na Olimpijastadion stigla i ponuda Fjorentine za Kšištofa Pjonteka. Nameravali su iz Firence da na godinu dana pozajme Poljaka uz pravo otkupa na kraju sezone, ali su iz Herte bili raspoloženi jedino za momentalnu prodaju za oko 25.000.000 evra, što Viola nije mogla da ponudi.


tagovi

Karim RekikHertaSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara