Buongiorno Italija: Tifozi Juventusa hoće trio „Digualdo“

Vreme čitanja: 6min | pet. 13.12.19. | 11:58

Riberi na operaciji, Gatuzo vraća Napoli na podešavanja 4-3-3, Gasperini je ličnost dana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Navijači Juventusa, ali i komentatori i biviši fudbaleri traže od Mauricija Sarija da skupi hrabrosti i pronađe način da na terenu može da funkcioniše trio Dibala-Iguain- Ronaldo koji je već krštan kao „Digualdo”. U Interu se uveliko spremaju za sledeća dva prelazna roka i ciljaju mlade i uglavnom italijanske igrače iz Serije A. Tutosport priželjkuje sudar originalnog Mesija i „Mesija za siromašne“ (Papu Gomeza), odnosno meč Barselona - Atalanta u osmini finala Lige šampiona.

Izabrane vesti

Novi trener Napolija Rino Gatuzo je već odredio ko će biti njegov čovek od poverenja među starterima Azura - Alan. Korijere piše da je Roma prošla u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali da će biti u drugom šeširu što znači veliku verovatnoću da već u prvoj rundi nokaut faze dobije najteže protivnike.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter 2020: Marota, hoćemo da nastavimo da sanjamo”  i „Juve 2020: Sari, daj nam trozubac!”, otvara Gazeta izdanje rezultatima ispitivanja šta žele navijači Inter i Juventusa u novoj godini. Posle prve godine na kormilu Intera Bepe Marota želi da nastavi započeti posao podmlađivanja i „italijanizacije“ tima što je u skladu sa željama tifoza Nerazura plus jasna poruke: „Lautaro Martinez ostaje po svaku cenu”. Na unutrašnjim stranama se analizira postojeća finansijska situacija uz naglasak na to da će letnji prelazni rok Intera zavisiti od prodaje igrača koji su trenutno na pozajmici, odnosno da li će biti otkupljeni po prethodno utvrđenim cenama. Tu se, pre svega, misli na Ikardija, Perišića ali i Gabigola, Najngolana. Na nišanu Marote su uglavnom mladi i izuzetno perspektivni igrači čije su cene već prilično visoke od Kuluševskog i Kijeze, preko Nandeza i Tonalija do Halanda.

S druge strane, navijači Juvea nemaju nikakvu sumnju i žele stalno da videt među starterima trio „Digualdo” to jest Dibala-Iguain-Ronaldo. „Tako nećemo samo da pobeđujemo, nego ćemo i da se zabavljamo”. Stav navijača Juvea ima potporu i u statističkim podacima. Trio Digualdo je proveo na terenu zajedno 97 minuta i u tom periodu je postignuto pet golova. „Ostaju validni taktički razlozi o kojima mora da vodi računa Sari. Međutim, za razliku od pre par meseci, trener Juvea sada ozbiljno razmatra kako bi mogao da spoji korisno i lepo”, piše Gazeta.

Hvala Dea. Perkasi: Atalanto, plakao sam i sad ćeš biti još jača”, izjavio je predsedniki vlasnik kluba iz Bergama Antonio Perkasi.  „Ovo je istorijski uspeh Atalante, nadam se da će i drugi klubovi u Italiji početi da imitiraju naš stil rada. Sada čekamo uputstva od Gasperinija: ako bude dobrih prilika da pojačamo sastava, sigurno ih nećemo propustiti, štaviše uhvatićemo ih u letu”, rekao je tvorac čuda iz Bergama.

Fjorentina u problemu. Riberi na operaciji i vratiće se tek u februaru”, još je jedna loša vest za Fjorentinu koja se nalazi u dubokoj krizi posle četiri vezana poraza u Seriji A i dva izuzetno teška meča na Frankiju protiv Intera i Rome. Osim Riberija, Montela najverovatnije neće moći da računa ni na stub odbrane, Pecelu.

Džeko gura Romu napred”, naslov je Gazete povodom prolaza Rome u šesnaestinu finala Lige Evrope posle remija sa Volfzbergom. „Roma platila skupo remi sa Austrijancima, neće biti u privilegovanom šeširu za žreb i rizikuje jakog protivnika već na startu nokaut faze”, upozorava Gazeta. „Rasističke uvrede sa južne tribine na račun Niangboa, ali se ostatak stadiona digao na noge i distancirao aplauzima od rasista”, svedoči Gazate o još jednom incidentu na Olimpiku.

Drugi Gatuzo. Rino motiviše Alana. Brazilaca će biti novi predvodnik Napolija”, piše milanski dnevnik da će novi trener Napolija poveriti ključeve sredine terene i režiju igre Azura Alanu. Takođe se dodaje da će se Napoli vratiti na staru postavku, iz vremena Sarija, 4-3-3.

CORRIERE DELLO SPORT

Prolazak da se naježiš” piše Korijere da je Roma prošla grupnu fazu Lige Evrope uz dosta muke i da sada rizikuje da ima mnogo teži hod u nokaut fazi evropskog takmičenja jer će biti u drugom šeširu na žrebu u Nionu.

Roma je bila dva puta u prednosti s golovima Perotija i Džeka i oba puta je dozvolila Volfzbergeru da izjednači: Đalorosi su završili na drugom mestu u grupi i u šesnasetini finala bi mogli da se sudare sa nekim od favorita za osvajanje Lige Evrope. Fonseka kritikovao tim zbog pristupa i zalaganja protiv Austrijanaca. Na tribinama su viđeni i pripadnici katarske vladajuće porodice Al Tani”, piše Korijere i o nastavku pregovora za prodaju Rome koja ne uključuje samo teksaškog tajkuna Dena Fridkina.

Ništa od čuda, Lacio je izbačen”, izveštava Korijere o bledoj partijji rezervi Nebeskoplavi sa samo par prvotimaca protiv Rena. „Poraz od Rena (0:2) označio adio Evropi. Inzagi: Platili smo cenu grešaka u prethodnim mečevima”, citira Korijere reči trenera Lacija uz podsećanje da rimskom klubu ne bi pomogla ni pobeda, jer je Kluž pobedio Seltik.

Čovek dana. Gasperini: sve je bilo zapisano u zvezdama”, ispričao je trener Đampjero Gasperini da se u potpunosti realizovao njegov horoskop ali i da ništa ne bi vredele „zvezde“ da iza svega nije veliki i dugogodišnji rad. „Tek kada sam se probudio shvatio sam šta smo napravili”, rekao je Gasperini. Trener Atalante je potvrdio priče koje su kružile prošlog leta o njegovim pregovorima sa čelnicima Rome i dodao: „Napustio bih Atalantu samo zbog Rome”. Međutim, kaže Gasp, taj momenat još nije došao jer ima još posla u Bergamu a posle će biti vremena i za Romu.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik se već orjentisao na žreb za Ligu šampiona sledećeg ponedeljka. „Bez straha”, naslov je preko cele prve strane ispod fotografija Papu Gomeza, Ronalda i Gatuza. „Papu protiv Mesija, to bi bio izazov iz snova”, piše Tutosport da bi sudar Atalante i Barse bio neka vrsta dvoboja „Mesija za siromašne“ (Papu Gomeza) i Lea. Juve se nikoga ne plaši, čak ni Real Madrida, najtežeg protivnik u drugom šeširu. „Bufon: Real? Može i odmah. Sto puta smo jači sa Ronaldom”, prenose se reči golmana Stare dame. „Lajpcig ili Valensija bi bile idealne za Ringja”, priželjkuje Tutosport najbolji mogući žreb za Napoli u osmini finala imajući u vidu da su nemački i španski klub daleko primamljiviji za rivala od Barselone, Mančester Sitija, PSŽ-a ili Bajerna.

Roma prošla, Lacio eliminisan”, sintetizuje u par reči učinak rimskih klubova u Ligi Evrope Tutosport, uz napomenu da je Roma prokockala šansu da ima daleko povoljniji žreb, jer je ispustila priliku da osvoji prvo mesto u grupi prepuštajući ga turskom Bašakšehiru, koga je dva puta deklasirala u grupnoj fazi gol- razlikom 7:0. S druge strane se napominje da su Nebeskoplavi karte proćerdali na prethodna dva meča u Ligi Evrope.

Toro, pobuna navijača na tribini Proleće”, naslov je intervjua sa advokatom Điđijem Marengom u kome se najavljuje da će navijači Torina tužiti klub zbog toga što su dozvolili da militantna grupa ultrasa Intera uđe na tribinu „Proleće“ i nanese povrede i teroriše mirne gledaoce. Marenga se pozvao na važeće norme usvojene od strane MUP-a koje predviđaju da za bezbednost gledalaca na tribinama odgovornost snose i organizatori mečeva. „Veliki propust Torina je u tome što je dozvolio da militantni navijači Intera dođu do ulaznica za tribinu Proleće a zatim da ih kontrolori i obezbeđenje puste da  uđu na tribinu gde su napravili haos”, rekao je advokat i dodao da će navijači Torina tražiti novčano obeštećenje za pretrpljene povrede i strah.

Piše: Željko Pantelić

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara