Idemo sad ovako: Liga šampiona na svaka tri dana od 7. do 29. avgusta

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.04.20. | 22:45

Prvi mečevi grupne faze naredne sezone - 20. oktobra

Bori se UEFA, ne odustaje. Da se prekinuta fudbalska sezona dovede do kraja na terenu, da niko trofej ne dobije za zelenim stolom.

Menjaju se planovi gotovo na svaka tri-četiri dana, zavisno od situacije sa pandemijom virusa korona. Uglavnom, cilj je da se do kraja avgusta cela sezona završi i da se posle toga krene u novu, svi od nule.

Izabrane vesti

Novi plan UEFA, koji će biti predstavljen na zakazanim sednicama sredinom naredne nedelje objavio je italijanski Skaj. A, on glasi ovako: ideja je da se prvo završe sve domaće lige do početka avgusta. I da se posle toga krene u finalizaciju evropskih kupova.

Konkretno, što se tiče Lige šampiona, to bi izgledalo tako što bi se 7. i 8. avgusta nastavila preostalim revanš utakmicama osmine finala. A, u pitanju su dueli Juventus – Lion i Barselona – Napoli.

Ideja UEFA je da se posle toga utakmice igraju na svaka tri dana. I to po uobičajenom sistemu, po dva meč, domaćin-gost, na ispadanje. Po idealnom scenariju, prvi dueli četvrtfinala bi se igrali 11-12, a revanši 14-15. avgusta. I tako bi se guralo sve do finala, koje bi se odigralo 29. avgusta.

Nakon toga bi usledila kratka pauza na međunarodnoj sceni, dok ne bi krenule kvalifikacije u novoj sezoni. Prve utakmice grupne faze Lige šampiona u narednoj takmičarskoj godini bi se igrale 20. oktobra.

Ali i to je sve za sada samo plan...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara