Buongiorno Italia: Zaniolo lažna devetka protiv Intera, Džeko na klupi

Vreme čitanja: 6min | pet. 06.12.19. | 11:43

Korijere brani “Crni petak” naslovnu stranu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najavni meč 15. kola Serije A na San Siru Inter - Roma je glavna tema u italijanskoj sportskoj štampi. Korijere delo Sport tvrdi da će Zaniolo igrati u špicu napada umesto Džeka koji nije spreman za svih 90 minuta posle prehlade koje ga je zakovala za krevet veći deo sedmice. Piše se i o izjavama Zlatana Ibrahimovića u kojima je stavio na nišan Marka Materacija i Kristijana Ronalda, kao i o meču Lacio – Juve u kome bi trener Nebeskoplavih mogao da iznenadi svog kolegu Sarija sa par promena u timu. Šuška se da bi Parolo mogao da počne meč umesto Milinkovića, a Kaisedo umesto Koree.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Biće tvrdo na San Siru”, najavljue Gazeta kao izvanredno otvaranje 15. kola Serije A sa dvobojom Intera i Rome na fudbalskoj “Skali”. U tonu Skale i predstojećeg izvođenje Pučinijeve Toske, Gazeta predstavlja večerašnji duel tenora Intera i Rome: “Lautaro i Lukaku za +4 boda od Juvea. Zaniolo sa Džekom za let u Ligu šampiona”.

Gazeta predstavlja večerašnji meč i kroz pojedinačno odmeravanje snaga stubova dva tima: De Fraj – Smoling, Brozović-Pelegrini, Lukaku – Džeko i Lautaro – Zaniolo. Podvlači se i činjenica da su neki od aktera mogli da budu na suprotnoj strani ove večeri, počev od trenera Intera Antonija Kontea preko Zaniola i Pelegrinija do Džeka.

Sarizmo kasni, a na vratima je Lacio sa Koreom” ili “Sarizmo kasni, a na vratima je Lacio koji juri”, dvosmisleni je naslov Gazeta za najavu drugog okršaja klubova iz vrha tabele ovog produženog vikenda u Seriji A. Gazeta piše da je Sari promenio mentalitet Juventusa, ali da će morati da se sačeka još neko vreme da bismo videli Bjankonere sa Sarijevim pečatom. List podseća i da je Leo Bonuči, uprkos jednoj godini provedenoj u Milanu, igrač koji je odigrao najviše minuta u dresu Juvea u poslednjih 10 godina. Iza njega je Kjelini, a zatim slede Bufon, Markizio i Barzalji. S druge stane se kaže da i Lacio ima svog Argentinca: “Sa Koreom i Lacio pleše tango”. U tekstu se kaža da će Korea imati motiv više protiv Juvea jer će igrati protiv direktnih konkurenata za mesto u nacionalnom timu Aregentine, Dibale i Iguaina.

Ibra je već u derbi raspoloženju: Materaci, sećaš li se kako sam te oborio na pleća? Mataraci odgovara: Hvala, kad si otišao sve smo osvojili”, još se nije vratio u Milano, a Ibra je već kresnuo iskru rivalstva između dva kluba u verbalnoj razmeni opaski sa Markom Materacijem.

Milan kvalitet: Samo fina stopala na sredini terena. Pioli proučava Đavola u maštovitom izdanju”, najavljuje milanski dnevnik da bi protiv Bolonje i u budućnosti mogli da vidimo kompletno novi vezni red, sastavljen od igrača koji više insistiraju na krativnosti i brzini nego na mišićima, kvantitetu i snazi. U toj novoj postavci će igrati Bonaventura, Benaser i Paketa.

Parma prošla u 91. minutu, Čeri doneo ponovo pobedu Kaljariju”, ističe list ispod zaglavlja da se Parma mučila protiv drugoligaša Frozinonea (2-1) a da je Čeri, kao i u prvenstvu pre par dana,  bio koban po Sampdoriju (2-1).

Olimpija prizemljena. Milano upao u srpsku zamku. Previše odsutni, a niko nije bio raspoložen za magiju”, piše Gazeta o porazu Milana od Crvene Zvezde (67-77) u Evroligi. Gazeta je proglasila Lorenca Brauna za najboljeg aktera meča ocenivši ga sa osmicom.

CORRIERE DELLO SPORT

Kome vi kažete  da je rasista”, brani Korijere delo Sport svoj izbor glavnog naslova na prvoj stranici u jučerašnjem broju “Black Friday”. Korijere predstavlja kritike u britanskim medijima i stavove Lukakua, Smolinga, Rome i Milana koji su zabranili ulazak novinarima Korijerea u Trigoriju, odnosno Milanelo, kao “linč protiv novina koje već čitav vek brane slobodu i jednakost”. U uvodniku glavnog i odgovornog urednika se u suštini kaže da su oni ti koji se bore protiv rasizma i otrova u fubdalu a da su oni koji su puni otrova zloupotrebili naslov za napad na Korijere.

Konte staje na crtu Fonseki. Inter-Roma za majstore”, najava je večerašnjeg duela na San Siru. Za razliku od drugih listova koji daju Edina Džeka u sastavu od prvog minuta, Korijere izveštava da će Zaniolo igrati u ulozi lažne devetke, a da će Džeko biti na klupi: “Džeko se nije oporavio skroz, Zaniolo u ulozi 9”. U tekstu se dodaje da je centarfor Rome otišao u Milano, ali da će ostati na klupi dok će u ulozi “lažne devetke” igrati Zaniolo, sa Mhitarjanom, Pelegrinijem i Perotijem iza leđa.

Florenci, ništa od reflektora San Sira”, piše list da će Florenci još jednom grejati klupu i pored toga što je kapiten Rome protiv Intera uvek pružao najbolje partije, prvi gol u Seriji A je postigao protiv Intera. “Florenci je sve bliži odluci da u januaru napusti Romu jer ne želi da izgubi statsu reprezentativca Italije”, zapaža Korijere.

Korijere ima još jednu “iznenađujuću” priču: “Inazgijevo iskušenje”. U tekstu se kaže da  trener Lacija razmišlja da ostavi na klupi Sergeja Milinkovića Savića i Koreu i da budu njegovi džokeri u drugom polovremenu. Rezon Inzagijevog razmišlljanja je da Juve lomi svoje protivnike upravo u polsednjoj četvrtini meča i da bi tada mogao da iskoristi kao džokere Sergeja i Tukua.

Mertens i Kaljehon, spasiti srećan kraj lepe avanture”, ističe Korijere da su Belgijanac i Španac proveli fantastične godine u Napulju i da bi i jedan i drugi trebalo da se potrude da na najbolji mogući način završe ovu sezonu i stave tačku na njihovu napuljsku dugu epizodu.

TUTTOSPORT

Juve, 20 miliona, to je super prilika!”, poziva Tutosport upravu Juvea da iskoristi mogućnost da angažuje Halanda, norveškog super talantovanog napadača iz Salcburga. Torinski dnevnik prenosi pisanje nemačkog Bilda da Haland ima mnogo nižu raskidnu klauzulu u ugovoru od njegove tržišne vrednosti i da ona može da se aktivira i u januaru. “Paratiči je u prvoj liniji sa drugim evropskim velikanima. Prati ga već dve godine”, piše torinski dnevnik. U tekstu se dodaje da su pored Juvea, najzainteresovaniji Mančester Junajted, Borusija Dortmund i Napoli.

Ibra napao CR7: Pravi Ronaldo je onaj brazilski”, prenosi Tutosport izjavu  Zlatana Ibrahimovića koji je doveo u pitanje izjavu Kristijana Ronalda da je izabrao Juve jer je to bio veliki izazov za njegovu karijeru. “Ma kakav je to izazov da pređeš u Juve? Pre nego što je on došao, Juve je osvojio sedam uzastopnih skudeta”, rekao je Ibra.

Inter, pažnja na Zaniola”, predstavlja se kao zvedani najavni meč 15. kola Serije A, Inter - Roma. U podnaslovu se kaže da Rome preti lideru na tabeli igrajući na kartu bivšeg igrača Intera Nikoloa Zaniola i Edina Džeka koji je trebalo prošlog leta da obuče dres Nerazura. “Obojicu je Konte želeo da ima na svom raspolaganju u Interu”,  podvlači Tutosport.

Konteova strategija: Ne popustiti do Božića”, naslov je teksta na strani dva u kome se objašnjava da je za Inter od fundamentalnog značaja da zadrži korak sa Juveom do kraja godine, pošto bi u januaru trebalo da se vrate  na teren povrđeni igrači, pre svih Barela i Sensi, taman za utakmice sa Napolijem i Atalantom, na programu u prve dve nedelje 2020.

Macari, koliko nevolja. I Miliko se povredio”, svedoči Tutosport da se na Torino, pored svih ostalih nedaća, nakalemio i bauk povreda velikog broja igrača. Posle Belotija i Jaga Falkea, povredio se i mladi Miliko dok su odnosi između Macarija i Zaze kompromitovani do te mere da bivši reprezentativac Italije u januaru ide na transfer listu.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara