Buongiorno Italia: U Juventusovom vokabularu ne postoji reč tranzicija

Vreme čitanja: 7min | sre. 18.11.20. | 12:06

Inter sprema tri trampe, Napoli i Milan se oštre za derbi, Roma pred ispitom zrelosti

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ideje za prelazni rok, najava utakmica sledećeg kola Serije A i večerašnja utakmica Italije sa BiH u Sarajevu glavne su teme u sportskoj štampi na Apeninskom poluostrvu. Veoma živahne su konstrukcije oko Intera koji bi u najboljem slučaju mogao da razmeni Eriksena, Vesina i Najngolana za Paredesa, Milika i Ica. Juve je bacio oko na Alabu a predsednik Anjeli je upozorio trenera Pirla da u vokabularu Stare dame ne postoji reče “tranzicija”. Novi vlasnici Rome su ponudili Totiju da se vrati u klub a u Laciju se vodi polemika da li Luis Alberto treba da bude kažnjen samo novčano za neprimerene komentare na društvenim mrežanja na račun predsednika Klaudija Lotita. Veliku pažnju privlači i meč Napoli – Milan. Fabio Kapelo vidi timove Gatuza i Piolija kao kanddidate za skudeto.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter menja sve viškove da bi učinio srećnim Kontea”, najavljuje Gazeta da bi Nerazuri mogli u januaru da obave dve operacije sa kojima bi postigli nekoliko pozitivnih efekata. Prva predviđa razmenu Eriksen - Paredes sa PSŽ-om a druga Vesino - Milik sa Napolijem. Danac i Urugvajac nisu u prvom planu kormilara milanskog kluba i predstavljaju teret kao i destabilizirajući faktor. U tekstu se kaže da na ruku Intera ide činjenica da u fubdalu ne kruži više keš i da su razmene između klubova najunosniji način da se doteraju igrački pogoni u januaru. List piše i da će Kolarov preskočiti nastavak klupske sezone u Seriji A i Ligi šampiona zbog pozitivnosti na Kovid-19 a da dobre vesti stižu od Sensija i Hakimija koji će biti spremni za mečeve sa Torinom i Real Madridom.

Milan u rukama zamenika zamenika. Na klupu protiv Napolija ide Bonera”, informišu se čitaoci Gazete da je posle šefa stručnog štaba Piolija i njegov prvi pomoćnik Mureli pozitivan na Kovid-19. Tako će bivši igrač Rosonera imati vatreno krštenje protiv Rina Gatuza sa kojim je zajedno osvojio skudeto 2011. godine. Naravno tu će biti i treći svedok poslednje šampionske titule Milana Zlatan Ibrahimović koji će u odsustvu Piolija biti još više igrač - trener.

I dok Milan ima probleme sa trenerima, Napoli ima sve više problema sa igračima. Čak četvorica su pod znakom pitanja:  Osimen ima povređeno rame, Bakajoko temperaturu, Ospina se povredio a Hisaj je pozitivan na Kovid-19.

“Roma zove Totija”, prepričava Gazeta detalje tajnog susreta nekadašnjeg kapitena Đalorosih i novih vlasnika kluba, familije Fridkin. Prema informacijama milanskog dnevnika Dan i Rajan Fridkin su ponudili Totiju da se vrati u klub i da ima ulogu sličnu onoj koju ima Havijer Zaneti. Međutim, Toti je izrazio želju da dobije operativnu funkciju u stilu Paola Maldinija, odnosno da bude tehnički direktor Rome. Dve strane su se dogovorile da se sretnu ponovo čim Toti prebrodi zarazu Kovidom-19.

Imobile je negativan. Istraga se nastavlja, svađa oko lokalne sanitarne organizacije”, piše Gazeta da je bris kapitena Lacija konačno rezultirao kao negativan ali da sada mora da prođe medicinske preglede da bi dobio zeleno svetlo da trenira u Formelu. Iz tih razloga njegov nastup protiv Krotonea još nije siguran. Na drugoj strani Lacio i laboratorija iz Avelina se međusobno optužuju za izostanak blagovremene i adekvatnne komunikacije sa nadležnim sanitarnim organima. Lotitov klub tvrdi da je laboratorija iz Avelina bila u obavezi da prijavi pozitivne slučajeve nadležnim institucijama a iz grada u pokrajini Kampanja uzvraćaju da je to bila obaveza rimskog kluba.

“Želja za velikim finalom: Italija u Bosni s ciljem da pobedi, osvoji prvo mesto u grupi, potvrdi organizaciju finalnog turnira Lige Evrope, dobije padobran za kvalifikacije za Mundijal i uđe među deset najboljih reprezentacija sveta na Fifinoj listi”, navodi milanski dnevnik sve motive zašto je Azurima potreban trijumf nad reprezentacijom BiH.

CORRIERE DELLO SPORT

“Prvo Italija”, rimski dnevnik otvara današnje izdanje sa Azurima Roberta Mančinija poziva sve da navijaju za reprezentaciju. U tekstu na strani dva i tri se navodi da večerašnji meč u Sarajevu vredi više od tri boda i da zato Italija ne sme da ispusti priliku tim pre što je selekcija Dušana Bajavića desetkovana zbog povreda i Kovida-19.

Ispod zaglavlja se ostavlja prostor za rimske klubove. “Imobile, noćna mora se završila” i Korijere izveštava o negativnom rezultatu testa na Kovid-19 kapitana Lacija. Na unutrašnjim stranama se posvećuje veliki prostor Luisu Albertu i polemici da li treba da igra u Krotoneu ili ne posle “otrovnih strelica” upućenih predsedniku kluba Klaudiju Lotitu preko društvenih mreža. “Luisu Albertu ostao samo Inzagi”, naslov je priče u kojoj se tvrdi da trener Nebeskoplavih pokušava da ubedi upravu klubu da se zaustavi na novčanoj kazni Špancu i da mu omogući da bude u sastavu za meč na Šidi. Ipak, kako tvrdi Korijere, Luis Alberto će pored kazne od 50.000 evra biti ostavljen u Formelu ovog vikenda a na njegovom mestu će igrati Akpa Akpro ili Pereira.

Džeko i dalje visi u vazduhu”, prenosi rimski dnevnik da kapiten Rome još uvek nije postao negativan na koronavirus i da će biti neophodni novi testovi u sledećim danima da bi mogao da se vrati u Trigoriju i bude na raspolaganju Fonseki za meč sa Parmom. Na unutrašnjim stranama se navodi da Roma već razmišlja o planu B i da se Fonseka još uvek dvoumi da li da pruži još jednu šansu Borha Majoralu ili da potvrdi Mhitarjana u ulozi “lažne devetke” koju je odlično odradio protiv Đenove.

Korijere analizira i kalendar Rome do Božića i zaključuje da će Đalorosi imati mesec dana da polože ispit zrelosti u ovoj sezoni. “U sledećih mesec dana Roma će imati samo dva teška gostovanja protiv Napolija i Atalante i na kraju ovog ciklusa ćemo imati jasnu ideju dokle može da stigne ova Roma”, precizirao je list.

Kapelo: Skudeto? Pažnja na Milan i Napoli”, tvrdi iskusni fudbalski stručnjak da će rivali ove nedelje na San Paolu biti među glavnim takmacima za šampionsku titulu. Kapelo smatra da je posle devet godina pitanje osvajača skudeta otvoreno i da će pobednik iz nedeljnog susreta biti među istaknutim kandidatima za prvo mesto u Seriji A. Kapelo je posebno nahvalio rad dvojice stručnjaka Piolija i Gatuza i pripisao im zasluge za davanje identiteta svojim timovima i poboljšanje kvaliteta igrača na raspolaganju.

TUTTOSPORT

“Svi hoće Alabu”, a među njima je i Juve, tvrdi Tutosport na naslovnici. Veliki apetit za Austrijancem iz Bajerna se objašnjava činjenicom da mu ističe ugovor sledećeg leta i da njegov transfer neće imati nikakve troškove. “Osim Juventusa, Alabu žele da vide u svojim redovima Real Madrid, Barselona i Mančester Siti. Međutim iako dolazi bez evra obeštećenja neće biti lako angažovati Alabu jer traži 15.000.000 evra po sezoni”, upozorava list.

Mi nismo nikada umorni od pobeda”, poruka je u pismu predsednika Juventusa Andree Anjelija povodom publikacije poštanske marke u čast devetog uzastopnog skudeta Stare dame. Tutosport na unutrašnjim stranama interpretira Anjelijeve reči kao upozorenje Pirlu i igračima Juvea da u vokabularu Bjankonera ne postoji reč tranzicija i da imaju obavezu da donesu nove trofeje i u ovoj sezoni.

U drugom tekstu posvećenom Juveu se ističe da Andrea Pirlo praktično nema kada da trenira tim Bjankonera. “Pirlo nije imao dve trećine tima tokom pauze a u sledećih mesec dana će odigrati 10 utakmica što praktično znači da neće imati kada da radi posebno sa igračima i na taktici. Sve će morati da se odrađuje u hodu”, ističe se u tekstu. “Ipak – dodaje TutosportPirlo će biti privilegovan jer je plasman u osminu finala LŠ praktično obezbeđen a u Seriji A u sledećih sedam kola će igrati samo sa jednim timom iz gornjeg dela tabele”.

“Inter, Kolarov deseti pozitivan na Kovid-19”, izveštava se da su Nerazuri sa srpskim defanzivcem stigli od okruglog broja igrača koji su se zarazili koronavirusom. U članku se kaže da su nacionalne reprezentacije opet uzele danak dajući za pravo generalnom direktoru Bepeu Maroti koji je digao glas protiv utakmica nacionalnih selekcija tokom pandemije. Podseća se da se osim Kolarova i Brozović vratio u Milano pozitivan na Kovid-19.

Ne samo Vesino i Eriksen, tu je i Najngolan ključ da se dođe do Ica”, piše torinski dnevnik da Inter ima i treću kartu da pojača odbranu. Osim Milika u napadu i Paredesa na sredini terena i italijanskih defanzivac je idealno pojačanje za odbranu budući da je izgubio mesto u Torinu upravo zato što se prešlo sa trojne na četvoročlanu defanzivnu liniju. Uklopio bi se bez problema u Konteov tročlani odbrambeni bedem. Naravno, ostaje problem plata Najngolana koja prevazilazi platežne mogućnosti Granata.

Bonera, specijalan debitantski nastup protiv Ringja”, zapaža Tutosport da je pomoćni trener Milana koji će voditi tim protiv Napolija bio prvi koji se zarazio u Milanelu Kovidom-19 i da će zahvaljujući pozitivnim testovima Piolija i njegovog zamenika Murelija dobiti priliku da vodi Rosonere

Bakajoko, knjiga puna poglavlja”, posvećuje se prostor Francuzu koji je nosio dres Milana i žarko je želeo da ga Rosoneri otkupe, ali je na kraju završio u Napoliju. Ipak, njegov nastup je pod znakom pitanja jer ima temperaturu, ali nije pozitivan na Kovid-19.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Milan
Juventus
Lacio
Roma
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara