(Reuters)
(Reuters)

Buongiorno Italia: Tijago Mota i Fonseka zvanično od srede, Kostić finansira Luiza

Vreme čitanja: 6min | pon. 10.06.24. | 11:19

Simone Inzagi želi da pretekne Ereru i Mančinija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Tijago Mota će zvanično postati trener Juventusa u sredu. Prvo veliko pojačanje za novog šefa stručnog štaba bi trebalo da bude Daglas Luiz, ali da bi Juventus mogao da krene u ozbiljnu kampanju potrebno je da proda prvo nekoliko igrača. Počevši od našeg Filipa Kostića, Mojzea Kena, Vestona Mekenija, kao i da se oslobodi teških ugovora poput Vojćeha Ščensnija.

Izabrane vesti

Poljski čuvar mreže bi mogao da prvi napusti Juventus budući da je za njega ozbiljno zagrizao Al Nasr Kristijana Ronalda. Sam Portugalac je, navodno, zvao Poljaka da mu prijateljski posavetuje selidbu u Saudijsku Arabiju. Podsetimo, Ščesni bi u Al Nasru zarađivao dva i po puta više po sezoni nego u Juventusu gde prima 6.500.000 evra godišnje.

Za Tijaga Motu prioriteti su dovođenje Kopmejnersa, Grinvuda i Kalafjorija, dok Kristijano Đuntoli pokušava na sve načine da zadrži Adrijena Rabioa. Fancuzu ističe ugovor i pored toga što ima astronomsku platu on košta Juventus manje nego, Ščesni jer je pod olakšanim poreskim režimom. Budući da je taj poreski dekret u međuvremenu ukinut, svaki njegov naslednik bi koštao više. Ne samo zbog plaćanja transfera, već i zbog plate.

I FONSEKA DOLAZI SREDINOM NEDELJE

Paulo Fonseka dolazi u Milano sa laskavom nagradom najelegantnijeg trenera u Evropi. U novom klubu će zarađivati, sa uključenim bonusima, do 3.000.000 evra godišnje. Portugalac je, između ostalog, izabran za novog kormilara Rosonera jer je pristao da radi sa fudbalerima koji mu budu stavljeni na raspolaganje bez posebnih zahteva.

Rosoneri su veoma blizu dogovora oko Džošue Zirkzea. Postignut je načelni dogovor oko plate Holanđanina dok je klub već spremio 40 miliona za raskidnu klauzulu koja će stupiti na snagu 1. jula i važiće do 15. avgusta. U redovima “Đavola” Zirkze će imati top platu od 4.000.000 evra plus 1.000.000 evra kroz relativno lako dostižne bonuse. Jedino “ali” koje sreću kvari je agent Kia Jorabkjan. Menadžer ne odustaje od svog zahteva od 15.000.000 evra koje Milan ne želi da plati. Rosoneri računaju da bi želja Zirkzea da nosi dres italijanskog vicešampiona mogla da utiče na Kiju da spusti svoje zahteve.

INZAGI IMA JEDAN CILJ, DA POSTANE NAJTROFEJNIJI TRENER U ISTORIJI INTERA

Marko Arnautović je ponovio još jednom svoj stav da želi da ostane do kraja ugovora u Interu, odnosno do leta 2025. godine a posle će se videti kojim putem će dalje nastaviti njegova karijera. Ako Arnautović istraje u svojoj nameri onda otpada dolazak Gudmudsona iz Đenove ovog leta budući da Inzagi već ima Lautara, Tirama i Taremija na raspolaganju a peti napadač će biti, najverovatnije, Interovo dete Pinamonti.

Inače, Inzagi bi u sledećih 24, a najviše 48 sati trebalo da poptiše novi ugovor sa Interom. Simoneov menadžeri Tulio Tinti ima danas sastanak sa rukovodstvom kluba na kojem će da ispeglaju posebne sitne detalje ugovora. Plata je već fiksirana na 6.500.000 evra i treba da se dorade neki bonusi.

Novi ugovor će vezati Inzagija do 2027. godine, ako bi ostao do kraja proveo bi šest godina na klupi Intera i bio bi u savršenoj poziciji da obori rekorde Elenija Erere i Roberta Mančinija koji su sa Nerezurima podigli uvis sedam trofefeja. Inzagi je u prve tri sezone već osvojio šest trofeja i na dobrom je putu da se profiliše kao najuspešniji trener u istoriji Intera.

Naravno, da bi dostigao Ereru, Inzagi mora da osvoji i jedan evropski trofej, po mogućstvu Ligu šampiona ili prvi Mundijal za klubove, što da ne.

U razgovorima sa svojim prijateljima Inzagi prethodnih dana nije krio da još nije svario poraz od i propuštenu priliku da još jednu sezonu budu protagonista u Ligi šampiona. Inzagijevo raspoloženje dele i svi ključni igrači Intera voljni da ne naprave istu grešku u sledećoj sezoni.

KONTE STIŽE U NAPULJ

Antonio Konte bi danas ili najkasnije sutra trebalo da stigne u Napulj kako bi se upoznao sa novim radnim ambijentom u Kastel Volturnu ali i sa gradom u kojem bi trebalo da provede sledeće tri godine.

Prva nepredviđena nepoznanica za Kontea bi mogao da bude Viktor Osimen. Veliki evrospki klubovi ne žele da plate 130.000.000 evra koliko Aurelio De Laurentis traži za Nigerijca. Jedini klub koji bi mogao da se približi toj cifri je Al Ahli iz Saudijske Arabije, ali Osimen nije pokazao zainteresovanost da se preseli u na Arabijsko poluostrvo.

Romelu Lukaku čeka da vidi šta će se dogoditi. Belgijanac je naviknut na duga i iscrpljujuća leta u psihičkom smislu. Tako je bilo kada je propao njegov transfer u Juventus zbog Dibale pre šest godina, zatim je usledilo veliko natezanje sa Mančester Junajtedom kada je prelazio u Inter. Puno nerava i vremena se potrošilo i kada se vratio u Inter iz Čelsija na pozajmicu a i prošlog leta je tek kada je počelo prvenstvo obukao dres Rome posle još jednog neuspelog pokušaja da zaigra za Staru damu.

Pored Lukakua, za koga Čelsi taksativno traži 38.000.000 evra, u igri je i Ukrajinac Artem Dovbik. Centarfor Đirone košta, više-manje, kao i Lukaku ali ima pet godina manje što nije detalj za zanemarivanje.

DE ROSI SE ODREKAO ODMORA

Daniele De Rosi je odlučio da ove godine ne ide na odmor. Trener Rome je ostao u Trigoriji da priprema novu sezonu i da zajedno sa sportskim direktorom Floranom Gisolfijem konstruiše novi tim Đalorosih za sledeću sezonu.

Prvi zadatak za De Rosija i Gisolfija je pronalazak bekova i spoljnih napadača. Na nišanu Rome je tako završio novopečeni reprezentativac Torina Belanova. Za njega predsednik Torina Urbano Kairo traži 20.000.000 evra, cena koja bi mogla da poraste ako bivši igrač Kaljarija i Intera odigra zapaženu ulogu na Evropskom prvenstvu što nije nemoguće. Osim Belanove na listi De Rosija se visoko kotira i spojlni Verone Doig koji je i na listi večitog rivala Lacija.

Dvojac De Rosi i Gisolfi će pokušati da napravi veliki posao u napadu. Romelu Lukaku nije odigrao bogzna kakvu sezonu u dresu Rome ali je ipak postigao 21 gol u raznim takmičenjima i potrebno je naći centarfora koji će garantovati bolji učinak. Ideja Rome je da proda Tamija Ejbrahama i da kupi Džonatana Dejvida. Šef stručnog štaba i novi sportski direktor se apsolutno slažu da bi Dejvid bio jedan od najboljih mogućih izbora za Đalorose, imajući u vidu i njegove godine (rođen je 2000.)

LUIS ALBERTO U KATARU, BARONIO UBEĐUJE GENDUZIJA

Promena na klupi Lacija oživela je nade da bi Mateo Genduzi mogao da nastavi karijeru u Laciju. Za Francuza su i dalje zainteresovani klubovi iz Premijer Lige (u prvom redu Aston Vila i Njukasl) ali je novi šef stručnog štaba Lacija Baronio već pozvao francuskog vezistu i objasnio mu da će on biti noseći stub igra Nebeskoplavih u novoj sezoni.

Predsednik Lacija Klaudio Lotito je nekoliko puta ponovio da nema nameru da proda Genduzija. Štaviše, on i sportski direktor Fabijani konstruišu tim u kojem je bivši igrač Marseja ključni šraf. Ipak, ako bi se neko pojavio sa ponudom od 30.000.000 ili više evra, Lotito bi takvu ponudu uzeo u razmatranje.

Luis Alberto napušta Lacio. Španac je postigao dogovor sa katarskim klubom Al Duhail koji je pristao da plati 10.000.000 obeštećenje Nebeskoplavima. Od te cifre treba otpisati 25 odsto koje će se sliti na račun Liverpula s obzirom na to da se Lacio obavezao da prosledi taj procenat engleskom klubu kada je dovodio Luisa Alberta u svoje redove.

U Formelu već traže adekvatnu zamenu za bivšu “desetku” i na listi su Stengs iz Fejnorda, Fernandez iz Boke i Kasadei iz Čelsija. Prva dvojica koštaju 15.000.000, odnosno 13.000.000 evra dok bi Kasadei mogao da dođe na pozajmicu sa pravom otkupa budući da Enco Mareska, novi trener Čelsija, vidi u svom zemljaku veliki potencijal i ne bi želeo da ga se odrekne unapred. A, iskustvo u Seriji A bi mu dobrodošlo.


tagovi

Buongiorno ItaliaFilip Kostić

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Lacio
Inter
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara