Lazar Samardžić (©MN Press)
Lazar Samardžić (©MN Press)

Buongiorno Italia: Svi bi hteli Samardžića, niko da ga uzme

Vreme čitanja: 5min | pet. 19.07.24. | 14:52

Srpski reprezentativac ne sme da postane vic kao Kamila iz rimske umotvorine

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Lazar Samardžić ozbiljno rizikuje da postane moderna verzija vrlo popularne rimske opaske “Sora Camilla, tutti la vogliono, nesssuno se la piglia” (Sestra Kamila, svi bi je hteli, niko da je uzme).

Izabrane vesti

Kamila iz rimske umotvorine je sestra papa Siksta V koja je ušla u istoriju kao bogata udovica, sestra pape, koju su mnogi hteli ali je na kraju niko nije oženio. Tako su i agenti, menadžeri, posrednici, otac Lazara Samardžića, u prethodne dve godine, bili u pregovorima sa svim velikim italijanskim klubovima, od Juventusa i Intera do Lacija i Napolija, a ovog leta im se pridružio Milan. 

Lazar je, pre godinu i po dana, imao već ugovor na stolu spreman za potpis sa Interom, prošao je i medicinske prelgede, i onda je sve propalo jer je njegov otac hteo da promeni sadržaj već dogovorenog sa Lazarovim menadžerima. Priča je poznata, sa menadžerima je raskinuta saradnja, a stariji Samardžić je preuzeo ulogu agenta. 

Ovo je četvrti prelazni rok u kome je Samardžić jedan od nacitiranijih mogućih pojačanja za velike klubove i postalo bi prilično problematično da Lazar još jednom ostane u Udinama. Samardžić se nalazi u delikatnom periodu, nije više toliko mlad fudbaler da bi mogao da čeka. Sada je vreme da se napravi kvalitativan skok, kako po pitanju kluba čiji dres nosi ali i vlastite igre i učinka. Udineze više nema šta da pruži Samardžiću, ostanak u Udinama bi značio stagniranje. Eto zašto je važno da pregovori sa Milanom posle neuspelih sa Juveom, Interom. Lacijom i Napolijem. 

Ruku na srce, Samardžićev dolazak u Milan zavisi i od ishoda pregovora sa Monakoom oko Fofane

Za razliku od Samardžića koji je drugi izbor Milana u veznoj liniji, Strahinja Pavlović je prvi za odbranu, tim pre što može da pokrije više uloga u defanzivnoj liniji, a sposoban je da igra i u odbrani sa tri elementa i sa četiri. 

Interesantno je da je Milan dugo bio jedini italijanski klub čiji dres nije nosio nijedan Srbin, a u sledećoj sezoni bi mogla da igraju čak trojica (Jović, Samardžić, Pavlović). Istina i Jan-Karlo Simić je još igrač Milana, ali je samo pitanje dana kada će biti prodat, uprkos velikoj pobuni navijača koji su žestoko reagovali na društvenim mrežama na vest da je Milan postigao dogovor sa Anderlehtom da ga proda za 3.000.000 evra. 

VELIKI TRENERI U JUVEU OSVAJAJU SKUDETO U PRVOJ SEZONI 

Tijago Mota ima veoma zahtevnu probu već u debitantskoj sezoni na klupi Juventusa. Istorija kaže da su svi veliki treneri koji su otvorili pobedničke cikluse već u prvoj godini osvojili titulu pravaka Italije. To su uradili Đovani Trapatoni, Marčelo Lipi, Antonio Konte i Maks Alegri.

Način na koji se predstavio i kako je počeo svoj rad u Kontinasi je vrlo ohrabrujući za Juventus, koji se rađa posle četiri relativno neuspešne godine pošto osvajanje nacionalnog kupa ili Superkupa Italije nisu nikada budili veliki entuzijazam među Bjankonere razmažene sa skudetima i međunarodnim titulama. 

Kristijano Đuntoli nastavlja da radi na konstrukciji tima. Juve mora da proda par igrača da bi obezbedio Moti one koje je tražio. Prodaja Sulea i Hujsena je neophodna da bi Stara dama mogla da formuliše ponudu koju Atalanta ne bi mogla da odbije. Na drugoj strani Atalanta pokazuje zube, posle izjave Luke Perkasija da Holanđanin nije na prodaju, Gasperini je juče poslao na teren Kupmejnersa od prvog minuta u jednoj prijateljskoj utakmici. 

Komplikuje se i dolazak Todiboa. Nica je počela pregovore sa Vest Hemom koji ima više novca na raspolaganju od Juventusa i ako ubedi defanzivca da se preseli u London, Juve će morati da traži druga rešenja. Te solucije su Kivior iz Arsenala, Motin miljenik još iz dana kada su bili zajedno u Speciji, zatim Lengle iz Barselone i Lakroa iz Volfsburga. 

Osim imena Sanča i Adekanjea, pojavilo se i ime Brazilca Galena iz Porta. Takođe, još je živa i ideja o razmeni Kjeza - Raspadori. 

ZJELINSKI IN, KOREA AUT

Pjotr Zjelinski je veliko pojačanje Intera. Dolazak Poljaka je ostao u senci drugih transfera jer se već šest meseci zna da dolazi u redovoe Nerazura. Međutim, to ne menja činjenicu da je on jedan od najkvalitetnijih igrača koji je promenio klub u ovom prelaznom roku. Na papiru Zjelinski polazi kao rezerva Mhitarjanu i Bareli, budući da može da igra u obe uloge, ali su mnogi spremni da se opklade da će Poljak imati status, ako ništa drugo, ravnopravnog konkurenta za početnih 11. Zjelinski je vezista koji garantuje desetak golova po sezoni i približno isti broj asistencija što će reći da je teško držati takvog igrača na klupi. 

I dok je Zjelinski, kao i Taremi došao bez evra obeštećenja, Hoakin Korea je plaćen više od 30 miliona evra. Može se reći da je Argentinac jedini veliki promašaj Intera u poslednjih par godina na fudbalskoj pijaci. Da sve bude paradoksalnije on je i najskuplje plaćeni transfer od dolaska Inzagija na klupu kluba i ta greška je napravljena na insistiranje samog Inzagija.

Inter se nalazi u veoma nezgodnoj situaciji. Korea prima više od tri miliona evra platu i košta klub na godišnjem nivou blizu šest miliona, istovremeno da bi izbegao da napravi “minusvalencu” Inter mora da ga proda barem za osam miliona, što nije nimalo lako imajući u vidu pomenutu platu Koree

OSIMEN SE DOGOVORIO SA PARI SEN ŽERMENOM? 

U Italiji kruži priča da je Viktor Osimen pronašao dogovor sa Pari Sen Žermenom i da se očekuje prva zvanična ponuda Napoliju. Prema nepotvrđenim informacijama Osimen i PSŽ će potpisati petogodišnji ugovor sa platom od 14.000.000 evra po sezoni za Nigerijca. 

Napoli je u međuvremenu utanačio sve sa Čelsijem i Lukakuom i samo se čeka da transfer Osimena bude kompletiran da se realizuje i Big Romov

U međuvremenu, Antonio Konte je stavio trojicu igrača na transfer listu - Lindstroma, Ostigarda i Gaetanea. Od prodaje trojice fudbalera klub očekuje da inkasira oko 40 miliona evra. 

LOTITO PROSLAVIO 20 GODINA

Predsednik Lacija Klaudio Lotito je najdugovečniji vlasnik i predsednik kluba u njegovoj istoriji i budući da je još jednom podvukao da nikada neće prodati Lacio, mogao bi da obori rekorde i u istoriji Serije A, ostavljajući iza sebe i Silvija Berluskonija na čiji nagovor je preuzeo Lacio u leto 2004. godine kako bi ga spasao bankrota. Naravno, neće moći da prevaziđe Anjelijeve, ali sve druge hoće. 

Lotito ima nesreću da je došao na čelo Nebeskoplavih posle zvezdanih godina Lacija pod dirigentskom palicom Serđa Kranjotija. Ni posle 20 godina Lotito nije uspeo da izađe iz senke svog prethodnika i pored toga što je Lacio imao solidne rezultate, a klub je postavljen na zdrave noge i jedan je od retkih u Italiji koji nije prezadužen. 


tagovi

Lazar SamardžićUdinezeLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara