Buongiorno Italia: Serenada pod prozorom Siniše Mihajlovića

Vreme čitanja: 6min | pon. 16.09.19. | 12:01

Prve varnice na relaciji Konte - Sari

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prve verbalne varnice između Antonija Kontea i Mauricija Sarija su privukle pažnju italijanskih medija zajedno sa rezultatima jučerašnjih utakmica trećeg kola Serije A.

Izabrane vesti

Piše se o pobedi Milana nad Veronom uprkos lošoj igri, šou koji je Roma priredila protiv Sasuola i harakiriju Simonea Inzagija i Lacija u Ferari protiv SPAL-a. Veliki prostor dobija i dirljiva priča o igračima Bolonje koji su posle preokreta i pobede u Breši kolektivno otišli da pozdrave ispod bolničkog prozora trenera Sinišu Mihajlovića.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Bum bum, kakav derbi” otvara izdanje Gazeta sa pričom o pobedi Milana nad Verenom i najavom derbija sledeće subote na San Siru. U podnaslovu se kaže da su Rosoneri veći deo utakmice igrali sa igračem više i da je utakmicu odlučio Pjontek, golom s bele tačke. Milanski dnevnik uz fotografiju Pjonteka koji polemički “ućutkuje” kritičare ističe da je Poljak konačno postigao gol. List, međutim, precizira i da je Milan pokazao sve slabosti koje su se videli na startu prvenstva, uključujući i bezidejnu igru, kao i da je strahovao do kraja za rezultat iako je imao brojčanu prednost na terenu gotovo 70 minuta. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Milan i pored loše igre uknjižio šest bodova i da na derbiju sa Interom može da uhvati priključak sa Nerazurima u slučaju pobede.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Revolveraš ima Lukakua na nišanu” se najavljuje dvoboj dvojice centarfora sledeće subote, ali se i priznaje da Đampaolo može samo da zahvali podignutoj ruci Gintera (penal za Milan) što će moći da izađe na megdan Konteu sa samo tri boda zaostatka.

Varnice za 'skudeto': Skoro pa neprijatelji”, registruje ispod zaglavlja Gazeta da su počele da lete prve „otrovne strelice“ između Juventusa i Intera, odnosno Sarija i Kontea. „Sari je u problemima, Konte podiže tenziju. Inter – Juve je već užarena lopta”, piše Gazeta i prenosi žalbe Sarija što se utakmica sa Fjorentinom igrala u 15 časova po najvećoj vrućini (bizarni detalj je da je upravo Juve tražio da se igra meču u subotu i u popodnevnom terminu) kao i zabiberen odgovor Kontea da je sad Sari taj koji je na strani dominantnog centra moći.

Prilika za Torino. Ako pobedi Lele, prestići će Juve i ostati na čelu tabele”, najavljuje se poslednji meč trećeg kola Serije A na programu večeras u 20.45. U podnaslovu se prenose reči trenera Valtera Macarija koji je izjavio da je produžetak ugovora sa Granatama samo formalnost.

Siniša preko telefona dirigovao preokretom Bolonje. Posle utakmice svi kod njega u bolnicu”, naslov je za, kako ju je Gazeta krstila, neverovatnu pobedu Bolonje nad Brešom (4:3). List piše i o lepom gestu igrača Bolonje i stučnog štaba koji su po povratku iz Breše otišli pod Mihajlovićev prozor u bolnici gde se nalazi na terapiji. „Dolazite da smetate samo kad pobedite. U sredu ćemo da pričamo o greškama, a ako hoćete, možete odmah da dođete u sobu kod mene da ih pogledamo zajedno“, našalio se Miha.

Zapata spasao Atalantu u poslednjem momentu, sada je spremna za Ligu šampiona”, izveštava Gazeta da je pobeda Gasperinijevih momaka protiv Đenove imala dvostruki efekat, bodove za tabelu i dizanje samopuzdanja pred debitantski nastup u Ligi šampiona, protiv Dinama u Zagrebu.

Roma šou, četiri gola za 21 minut. Harakiri Lacija, poraz u 92. minutu”, prikazuje na svojim strnicama Gazeta dva lica glavnog grada Italije. Trener Rome Paulo Fonseka je poslao na teren najjači mogući sastav, uključujući i pojačanja i došao do prve pobede protiv Sasusola. Simone Inzagi je ostavio na klupi dvojicu najboljih igrača Lacija Milinkovića Savića i Koreu, stigla je kazna, baš kao i prošlog proleća kada je eksperimentisao protiv SPAL-a u Ferari šaljući na teren rezervne igrače.

CORRIERE DELLO SPORT

Romo, tako nas osvajaš”, ističe Korijere lepršavu i na momente vatrometnu igru Đalorosih protiv Sasuola. U nadnaslovu se navodi da se već videla ruka Fonseke, odnosno njegov pečat na igru Rome. „Kristante, Džeko, Mhitarijan i Klajvert potpisali za samo pola sata prvi uspeh u prvenstvu. Sasuolo se probudio u drugom poluvremenu i ublažio poraz sa dva gola Berardija”, dodaje Korijere.

Na unutrašnjim stranama se objavljuju priče o Lorencu Pelegriniju koji je briljirao u ulozi ofanzivnog plejmejkera (tri asistencije i pogođena stativa) i dobar debitantski nastup Mhitarijana, začinjen prvencem na Olimpiku. Korijere zapaža i da je Edin Džeko bio vidno zadovoljan posle utakmice. Kapiten BiH je imao samo reči hvale za Fonsekin rad i otkrio da je pre meča rekao Mhitarijanu: „Zatresao si mrežu moje Bosne, hoću bis protiv Sasuola”.

„Lacio, nikad se nećeš promeniti”, naslov je ispod zaglavlja koji emituje svu gorčinu posle poraza Nebeskoplavih, delom zbog propuštenih šansi u prvom poluvremenu kada su mogli da „zatvore“ utakmicu a još više zbog nelogičnih izbora Simonea Inzagija koji je ostavio na klupi dvojicu najboljih igrača, Milinkovića i Koreu.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da su u suštini podjednako neobjašnjivi izbor Inzagija i reakcija Milinkovića i Koree. „Milinković i Korea dupli mrak. Ušli su kao neopravdano izostavljeni, ali su na terenu bili rasejani i malodušni”, naslov je teksta u kome se tvrdi da su i Sergej i Tuku bili prilično narogušeni zbog odluke Inzagija da ih ne uvrsti u startnih 11.

TUTTOSPORT

Toro, raspali im snove”, poziv je preko cele prve strane Tutosporta sa fotografijom kapitena Belotija i navijačima Granata u pozadini. Naslov aludira na činjenicu da bi Torino večerašnjom pobedom nad Lečeom uhvatio priključak sa Interom koji jedini ima stopostotni učinak posle prva tri kola. U podnaslovu se ističe da Torino nije uspeo da veže tri pobede na startu prvenstva 43 godine, a da je prodaja sezonskih ulaznica bila više nego uspešna, štaviše, oboren je rekord u poslednjih deset godina sa prodatih 12.101 pretplatnikom.

Konte – Sari, tek smo počeli”, i Tutosport je percepirao prve varnice između dvojice trenera. U podnaslovu se kaže da je verbalni duel na distanci otvoren u subotu od strane Kontea i da će se nastaviti tokom cele sezone pošto će najverovatnije Inter ove godine učestvovati do kraja u trci za 'skudeto'.

Na unutrašnjim stranama list se bavi nedaćama koje su zadesile Juve. Posle Kjelinija, povredili su se Daglas Kosta i Pjanić, a nije baš najbolje ni Iguain koji bi čak mogao da preskoči meč sa Atletikom u Madridu. Tutosport najavljuje da će Bentankur i Bernardeski zameniti Pjanića i Kostu, a da je Dibala spreman da uskoči u vatru ako Iguain bude primoran da se zaustavi.

Divota Zapata: Ligo šampiona, stižemo“, prenosi torinski dnevnik eho velikog entuzijazma u Bergamu posle pobede koju su bukvalno iščupali u poslednjem minutu protiv Đenove zahvaljujući projektilu Duvana Zapate.

Pjontek gol, malo Milana, Verona urla“, aludira se u naslovu na tri najznačajnija aspekta meča. Prvi je gol Pjonteka s penala koji je odlučio, drugi je činjenica da je Milan, kao protiv Breše i Udinezea, igrao loša, a treći je još jedan, novi, ispad navijača Verone koji su vređali na rasnoj osnovi Kesija.

Kakva Bolonja, a onda svi kod Siniše“, i Tutosport je posvetio veliki prostor podvigu i ljudskom getu igrača Bolonje koji su preokrenuli rezultat protiv Breše a zatim otišli u bolnicu kod svog trenera.

SERIJA A - 3. KOLO:

Subota

Fjorentina – Juventus  0:0

Napoli – Sampdorija  2:0 (1:0)
/Mertens 13, 67/

Inter - Udineze 1:0 (1:0)
/Sensi 44/

Nedelja
Đenova – Atalanta  1:2 (0:0)
/Krišito 89p - Murijel 64p, Zapata 95/

Parma - Kaljari  1:3 (0:2)
/Barila 58 - Ćepiteli 23, 39/

Breša - Bolonja 3:4 (3:1)
/Donaruma 10, 19, Kistana 42 - Bani 36, Palasio 56, Densvil 60, Orsolini 80/

SPAL - Lacio 2:1 (0:1)
/Petanja 63, Kurtić 90+2 - Imobile 17 penal/

Roma - Sasuolo 4:2 (4:0)
/Kristante 12, Džeko 20, Mhitarjan 22, Klajvert 33 - Berardi 53, 72/

Verona - Milan 0:1 (0:0)
/Pjontek 68 penal/

Ponedeljak

20.45:  (1,50) Torino  (4,30)  Leće (6,50) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara