Buongiorno Italia: Sari kovač Zlatnih lopti - prvo Ronaldo, pa Dibala i De Liht, Inter ima Eriksena u šaci

Vreme čitanja: 6min | pet. 17.01.20. | 11:37

Prelistavanje dnevne sportske štampe u Italiji

 

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Prelazni rok i dalje suvereno vlada kao argument u italijanskoj sportskoj štampi. Inter je u velikom zaletu i pred zatvaranjem je četiri velika posla koji će Konteu staviti na raspolaganje iskusne i proverene igrače: Eriksena, Žirua, Janga i Spinacolu. Zvonimir Boban radi na transferu Danija Olma iz Dinama u Milan, dok Juve i Inter ulaze u klinč i oko talentovanog Holanđanina Čonga. Veliki prostor dobija i Paulo Dibala koji je po pisanju italijanske štampe zreo da uđe u uzak krug najboljih fudbalera. Tutosport ga poredi sa Sivorijem a Gazeta se pita da li je on novi Ronaldo. Povhale se sipaju i na račun Lorenca Pelegrinija koji je sa dva gola odveo Romu u četvrt finale Kupa Italije.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Inter se učetvorostručio: Jang stiže u Milano. Spinacola – Politano, pregovara se. Eriksen i Žiru do daske", piše Gazeta da Nerazuri ubrzavaju pregovore o januarskim pojačanjima.
“Marota ponudio Totenhemu 15.000.000 evra. Generalni direktor Interai menandžer danskog fudbalera večerali zajedno: raste optimizam za zaključenje transfera u kratkom roku. Danas bi mogao da bude i dobar dan za Žirua. Napet dana sa Romom oko razmene Politana i Spinacole, dogovor je sada blizu: obavezni otkup vezan za broj odigranih utakmica”, izveštava svoje čitaoce Gazeta. Na unutrašnjim stranama list podseća da će sa dolaskom novih pojačanja pojedini igrači Intera, pre svih Vesino i Lazaro, bi mogli da napuste Apijano Đentile. Za Urugvajca je zainteresovan Everton, a za Austrijanca Njukasl.

“Budućnost je Dibala. On bi mogao da bude novi Ronaldo?”, veze pohvale Gazeta na račun Paula Dibale koji je ponovo u odličnoj formi i moglo bi se reći da je u poslednjih par meseci najbolji igrač Stare dame. List piše da Dibala ima sve karakteristike da bude novi vođa Bjankonera, odnosno kapiten, lider i golgeter Juvea. U tekstu se podseća da i statistika svedoči o silnom napretku Dibale koji je udvostručio broj udarca i driblinga u odnosu na prethodnu sezonu. I dok je Dibala, izgleda, pronašao svoje mesto u Sarijevom timu, nova pojačanja (Remzi i Rabio) zajedno sa Emre Džanom i dalje ne uspevaju da opravdaju poverenje koje su dobili.
“Jao, jao, Remzi i Rabio: kako je teško poleteti a sada je i Džan postao misterija”, naslov je teksta u kome se konstatuje da dvojica igrača koji su prošlog leta došli bez evra obeštećenja nisu ostavila dobar utisak, barem zasada, a da Nemac turskog porekla zatražio da bude prodat pošto, ako ovako nastavi, rizikuje da se na nađe na spisku svoje reprezentacije na Euro 2020.

“Pelegrini se razgoropadio. Roma zaradila jednu noć u kući Juvea”, aludira se na činjenicu da će Đalorosi igrati četvrtfinalnu utakmicu Kupa Italije sa Juventusom posle pobede nad Parmom 2:0. Na unutrašnjim stranama se ističe da je Lorenco Pelegrini odigrao odličnu utakmicu jer nije samo postigao oba gola za Romu nego je dao i značajan doprinos u defanzivnoj fazi igre, spašavajući gol Paua Lopeza.

“Pioli, 100 dana revolucije plus Ibrahimović koji su promenili Milan”, analizira Gazeta prvih 100 dana Stefana Piolija na klupi Rosonera. Posle neuverljivog početka i završetka 2019. godine, piše Gazeta, sa dolaskom Ibrahimovića promenjena je formacijska postavke i doneta je serija važnih odluka, posebno u vezi budućnosti pojedinih igrača. Na unutrašnjim stranama se kaže da Milan želi da proda Susa i da čeka pravu ponudu za Pjonteka dok je za meč sa Udinezeom već prodato 50.000 ulaznica.
“Fjorentina-Atalanta bez kraja, Perkasi napada. Komiso uzvraća”, svedoči Gazeta o žestokom verbalnom duelu dvojice predsednika posle nemilih događaja na stadionu Franki tokom utakmice Fjorentina - Bolonja. Predsednik Atalante smatra da vređanje trener i igrača tokom mečeva mora da se sankcioniše kao i rasističke uvrede.
“Vređanje Gasperinija u Firenci je bilo nedopustivo, sramno i necivilizovano. Ko zna šta bi se dogodilo da se kojim slučajem to dogodilo u Bergamu”, izjavio je Perkasi. Na reči gazde Atalante je reagovao njegov kolega vlasnik Fjorentine:
“Navijaći Fjorentine moraju da se poštuju. Šta ćemo da radimo sa rasističkim uvredama na račun Dalberta ili kada su moj sin i Barone (vlasnik Bolonje) bili vređanni na stadionu Atalante u Bergamu i niko nije rekao ništa”, uzvratio je Komiso.

CORRIERE DELLO SPORT

“LP7”, direktna je aluzija Korijerea na akronim koji se koristi za Kristijana Ronalda (CR7) za glorifikaciju Lorenca Pelegrinija koji je juče bio najbolji igrač meča osmine finala Kupa Italije Parma – Roma.
“Pelegrini je sinoć u ulozi pravog lidera omogućio Romi da stane na crtu Kristijanu Ronaldu”, piše Korijere. Na unutrašnjim stranama se kaže da je fonsekina inovativna formacijska postavka 3-3-3-1 dale dobre rezultate na Tardiniju, kao i da je eksperiment sa Kristanteom u ulozi centralnog defanzivca uspeo.
“Nova postavka je samo još jedna taktička opcija više  za nas. Radujem se meču sa Juventusom  jer želimo da ga pobedimo na njegovom kućnom pragu”, rekao je Fonseka.

“Prelazni rok: nastavlja se nadmudrivanje sa Marotom za Politana. U međuvremenu uzet Ibanjez”, i Korijere je optimista oko mogućnosti da dođe do razmene pozajmica Politana i Spinacole između Intera i Rome. Dobitna formula za obavezni otkup bi mogla da bude vezivanje za broj utakmica i odigranih minuta dvojice igrača u drugom delu sezone.

“Svi u Inter”, izveštava Korijere da su Eriksen, Žiru i Jang veoma blizu da obuku dres Intera. “Džang preteruje u ispunjavanju želja Konteu kako bi osvojio skudeto”, konstatuje rimski dnevnik.

“Liga šampiona i produžetak ugovora, Luis Alberto želi sve”, piše Korijere da će Lacio i Luis Alberto sesti za pregovarački sto na kraju sezone, mada je rimski klub već sve spremio za novi ugovor, ali Španac želi da sačeka još malo. U međuvremenu klub je ponudio Parolu i Luliću da produže ugovor na godinu dana. Što se tiče meča sa Sampdorijom Korijere navodi da Korea neće moći da igra sutra dok će Kataldi biti van stroja između dve i tri nedelje, odnosno preskoči će derbi sa Romom.
“Rahmani je Napolijev, danas medicinski pregled i potpis ugovora”, donosi priču Korijere o prelasku igrača Verone u redove tima iz Napulja u kojoj dodaje i da Napoli nastavlja da radi na dovođenju Amrabatu.

TUTTOSPORT

“Sari: Imaću tri Zlatne lopte”, prenosi Tutosport želju Mauricija Sarija da pomogne Kristijanu Ronaldu da osvoji još jednom prestižno priznanje, a zatim da do njega stignu i Dibala i De Liht.
“Nerviram me što ima neko ko je osvojio više Zlatnih lopti od CR7, pomoći ću Kristijanu da osvoji sledeću Zlatnu loptu. A onda će doći red na Dibalu i De Lihta”, rekao je Sari.

“Dibala sve više liči na Sivorija”, naslov je redakcijskog komentara u kome se kaže da Dibala po potezima, driblinzima, kretanjima i golovima podseća na slavnog zemljaka koji je obeležio čitavu jednu epohu u dresu Juvea.

“Juve – Inter: Intriga Čong”, dva vodeća italijaska kluba su ušla u trku za još jednog fudbalera, ovoga puta je reč o fudbaleru Mančester Junajteda. Mladom Holanđaninu ističe ugovor sledećeg leta i moći će da izabere klub bez evra obeštaćenja. Junajted pokušava na sve načine da ga ubedi da prihvati selidbu u Sporting iz Lisabona koja predviđa dolazak Bruna Fernandesa na Old Traford. Međutim, talentovano krilo je čvrsto u odluci da sledećeg leta sam izabere klub gde će nastaviti karijeru.

“Pelegrini pokolonio Romi meč sa Juveom u četvrtini finala Kupa Italije”, i Tutosport ističe ulogu Lorenca Pelegrinija u pobedi Đalorosih nad Parmom budući da je budući kapiten Rome postigao oba pogotka na utakmici.

“Pralazni rok Torina: O pojačanjima za Macarija odlučuje Jago Falke”, tvrdi torinski dnevnik da eventualan dolazak novih igrača u redove Granata zavisi od prodaje Jaga Falkea. Spal i Đenova su zainteresovane za Španca, ali bivši igrač Rome ima rezerve da pređe u klubove koji se bore za opstanak.

“Dvoje za jednu fotelju”, piše Tutosport da su Pjontek i Leao na raskrsnici i da sa Ibrahimovićem u timu ima mesta samo za jednog. Za sada je Francuz u prednosti nad Poljakom, ali bi Pjontek na sledeće tri utakmice u prvenstvu i Kupu Italije mogao da preokrene odnos snaga. Istovremeno, list tvrdi da klub nastavlja da radi na razmeni Suso-Under, a Zvonimir Boban se posvetio pregovorima sa Dinamom iz Zagreba oko dovođenja Danija Olma. Zagrepčani traže 30.000.000 evra dok Milan nije spreman da plati više od 20 plus pet miliona kroz bonuse.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara