Buongiorno Italia: Roma i Juve bacili oko na Ajaksove dragulje

Vreme čitanja: 6min | pon. 16.11.20. | 13:02

Konte nije odustao od Kantea, Mančini bolju atmosferu pravi u reprezentaciji nego u klubovima, problemi sa Romanjolijem i Kesijem

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Italije nad Poljskom u Ligi nacija je glavna priča u italijanskim medijima. Piše se dosta i o planovima timova za pojačanja u januaru, ali i za sledeće leto. Juve razmišlja o Ajaksovom novom talentu Gravenberhu i Čalhanogluu, Inter sprema kasting za novog golmana, Roma bi da uzme Mazruija odmah u januaru, dok Milan traži način da zadrži svoje najbolje igrače kojima ističu ugovori, od Donarume i Čalhanoglua do Kesija i Romanjolija.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Azuri Roberta Mančinija su zaradili naslovnicu Gazete pobedom nad Poljskom, zajedno sa sedmom titulom prvaka Luisa Hamiltona u Formuli 1. Uz naslov „Vesela Italija” se konstatuje da je nacionalna selekcija pobedila Poljsku igrajući lep fudbal i stvarajući veliki broj šansi. „Žoržinjo i Berardi zatresli mrežu i sada smo prvi u grupi, na korak od finalnog turnira četvorke: konačna odluka protiv Bosne u sredu”, precizira list da je Azurima potrebna pobeda da bi imali sigurnu kartu za Fajnal for koji će se održati u Italiji, ako Mančinijeva selekcija izbori plasman.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je i sinoć na klupi bio Alberiko Evani pošto je Mančo i dalje pozitivan na kovid-19. Konstatuje se i da igra reprezentacije postaje sve bolja i da je poslednja kockica povećanje efikasnosti: Azuri pretvaraju mali broj kreiranih šansi u golove.

Milan fantazija: Hauge i Brahim Dijaz, dva đavola za jedno mesto iza kralja Zlatana”, najavljuje se da će Norvežanin i Španac voditi veliku borbu za jedno mesto u startnoj postavi protiv Napolija.

Inter po Antoniju: rad, pojačanja, novi mentalitet za povratak u društvo top klubova”, tvrdi Gazeta da je Konteova zvezda vodilja u Interu stvaranje tima koji će osvajati trofeje godinama, odnosno da nema nameru da stvara instant tim za efemerni uspeh. U analizi se navodi da bi kičmu tima trebalo da čine Lukaku, Barela, Vidal i Kante, od koga Konte nije odustao i dalje želi da ga vidi u dresu Nerazura.

„Evropski Kuluševski: Dejan sve zreliji, gol za Švedsku je još jedna pomerena granica”, piše milanski dnevnik da fudbaler Juventusa napreduje koracima od sedam milja. „Juve je investirao 35.000.000 evra (plus 9.000.000 kroz bonuse) u Kuluševskog: za Pirla je već jedan od stubova tima, definitivna promocija u top fudbalera je sve bliža”, smatra Gazeta.

Čirovo čekanje: i dalje je u izolaciji. Niša od Bosne, Krotone ko će da zna”, izveštava se da je kapiten Lacija i dalje pozitivan na virus korona i da zbog toga neće moći da krene u Sarajevo sa Azurima, ali da još uvek postoji nada da bi mogao da igra protiv Krotonea u Seriji A. U tekstu se najavljuje da će Imobileu biti uzet bris sutra i da od rezultata tog testa zavisi da li će igrati protiv kalabrijskog tima.

CORRIERE DELLO SPORT

Perfektna Italija” i Korijere veze pohvale na račun Azura koji su pobedilli Poljsku u Ligi nacija sa 2:0 i stigli na korak od plasmana na Fajnal for. „Bez selektora Mančinija i nekoliko startera Italija položila na zemlju Poljsku Žoržinjovim i Berardijevim golovima. Mančini sa svog kućnog kauča: Odlično odrađen posao”, piše rimski dnevnik. U redakcijskom komentaru pod naslovom „Bolje nego neki klupski tim” se ističe kapacitet Mančinija da kreira igru i atmosferu u reprezentaciji bolju nego u brojnim klubovima.

Insinje vođa: svako od nas igra u ulozi u kojoj može najviše da pruži”, otkriva kapiten Napolija tajnu uspeha italijanske selekcije pod Mančinijevom dirigentskom palicom. U FS Italije su veoma zadovoljni sa radom selektora i predsednik saveza Gravina je izjavio da produžetak ugovora zavisi isključivo od bivšeg trenera Intera i Mančester Sitija.

Imobile čeka na zeleno svetlo”, piše Korijere da sutra ističe karantin za napadača Lacija i da će mu ponovo biti uzet bris, te da od rezultata tog testa zavisi da li će igrati protiv Krotonea.

Mazraui-Roma, radovi u toku”, obznanjuje rimski dnevnik da su Đalorosi rešeni da pojačaju Fonsekin tim na spoljnim bekovskim pozicijama. Defanzivac Ajaksa je prvo ime na listi želja. U tekstu se dodaje da će Rimljani pokušati da dovedu Mazrauija već u januaru, ako ne budu uspeli u toj nameri, pokušaće ponovo u junu. List tvrdi i da smo sve bliži produžetku Mhitarjanovog ugovora. U drugom tekstu se kaže da se nastavlja kasting za novog sportskog direktora Rome, pošto je definitinvo otpala ideja da se angažuje Kampos iz Lila.

Mertens: Ostao bih u Napulju do kraja karijere”, potvrdio je još jednom Belgijanac vezanost za grad podno Vezuva. „Ugovor mi ističe za godinu i po dana i imamo opciju za još jednu sezonu. U suštini, nadam se da ću ostati mnogo duže. Kada budem završio svoju avanturu u Italiji, vraćam se u svoju otadžbinu”, rekao je Dris koji je u dresu Crvenih đavola postigao gol protiv Engleske. Belgijski napadač bi trebalo da se vrati u ulogu prvog špica protiv Milana budući da se Osimen povredio igrajući za Nigeriju i najverovatnije neće biti na raspolaganju za meč sa Rosonerima.

Rebić je Piolijeva tajna uspeha”, piše rimski dnevnik da je igrač Milana odbio Dalićev poziv da igra za Hrvatsku kako bi se pripremio za Milanove mečeve u nastavku sezone. „Povratak Hrvata vratio je Piolijevom timu agresivnost i više gol prilika za Ibrahimovića. Protiv Udinezea i Verone Rebić je bio odlučujući za preokrete i na San Paolu, protiv Napolija, bi trebalo da zaigra od prvog minuta”, piše Korijere.

List piše i da se sve više komplikuje produžetak Čalhanogluovog ugovora sa Milanom i da je Paolo Maldini već počeo da radi na dovođenju Soboslaja kao zamenu za Turčina.

TUTTOSPORT

Ovu Italiju treba voleti”, pridružuje se Tutosport drugim listovima koji pišu u superlativu o selekciji Roberta Mančinija posle pobede nad Poljskom sa 2:0 u Ligi nacija. U podnaslovu se podseća da Azuri ne znaju za poraz već 21 uzastopnu utakmicu i da su sada na korak od završnice Lige nacija.

Kakav talenat Gravenberh! Pojačanje u De Lihtovom stilu”, navodi se da je Juve bacio oko na još jednog talentovanog igrača Ajaksa. Bivši tim menadžer holandskog tima David Endt smatra da je 18-godišnji vezista Kopljanika na sredini terena ono što je De Liht u odbrani. „Rajan je takozvani totalni vezni igrač. Pokriva teren, asistira, kreira igru i postiže golove. Ko ga bude uzeo, napraviće veliki posao”, poručuje David koji je radio u Ajaksu 34 godine, od 1979. do 2013. godine. U tekstu se podvlači i veoma važan detalj, a to je da je menadžer mladog fudbalera sveprisutni Mino Rajola koji je sa Juventusom odradio svoje najbolje i najunosnije poslove.

Osim mladog fudbalera Ajaksa, Tutosport navodi i ime Čalhanoglua kao mogućeg pojačanja Juventusa za sledeću sazonu. „Pista Čalhanoglu se zagrejala”, naslov je priče u kojoj se kaže da je Stara dama pripremila plan kako da rezerviše Turčina već u januaru i da ga zatim bez plaćenog evra obeštećenja (ističe mu ugovor sa Milanom u junu sledeće godine) dovede u leto u Kontinasu.

Alarmantno stanje u Juveu. Rešenje je u defanzivnom paru budućnosti”, piše torinski dnevnik da je Andrea Pirlo, posle Bonučijeve i Kjelinijeve povrede, primoran da baci u vatru odmah, tek oporavljenog Matijsa de Lihta i Merih Demirala. „Juve će morati da igra sa parom centralnih bekova koji zajedno imaju 43 godine i pritom nikada nisu igrali zajedno od prvog minuta. Garancija i velika pomoć bi trebalo da stigne sa spoljnih bekovskih pozicija od Kvadrada i Danila, a i Aleks Sandro se oporavio”.

Biće problema i sa obnavljanjem Romanjolijevog i Kesijevog ugovora”, upozorava torinski dnevnik da Milan čekaju novi problemi oko produžetaka ugovora sa najboljim fudbalerima. „Sledećeg leta, ako nešto ne uradi odmah, Milan će biti u istoj situaciji sa Romanjolijem i Kesijem, u kojoj je danas sa Čalhanogluom i Donaromom”, podseća list da Alesiju i Frenkiju ističe ugovor 2022. Problem Milana je obaveza da smanji budžet za plate, a svi pomenuti fudbaleri traže značajna povećanja primanja da bi ostali verni Rosonerima.

Handanović na okretnici. Tri naslednika u čekaonici”, predviđa Tutosport da će sledećeg leta posle gotovo deset godina doći do promene na golu Nerazura. U tekstu se kaže da će Handanović ostati u Interu sa ulogom koju u aktuelnom Juventusu ima Bufon, a da su u trci za prvog golmana Nerazura od sledeće sezone Meret, Kranjo i Muso.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Nusair MazrauiAjaksBuongiorno ItaliaJuventusRomaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara