Buongiorno Italia: Perfekcionista Konte i laboratorija sa sedam vernih sluga grade novi Inter

Vreme čitanja: 5min | pon. 18.11.19. | 11:58

Zola kaže da je Serija A opet lepa i da se igra dopadljiv fudbal

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kristijano Ronaldo je i danas u centru pažnje italijanske sportske štampe, zajedno sa katastrofalnim nastupom pilota Ferarija na VN Brazila. Italijanski mediji prenose reči portugalskog asa tumačeći ih kao pružanje ruke Ronalda  da se zatvori polemika, ali i da se on neće izviniti javno, kao što je to učinio Dibala, niti će biti kažnjen, kao Bonuči, da gleda sa barske stolice sledeću utakmicu Juvea protiv Atalante u Bergamu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Glupost. Fetel i Lekler izbacili jedan drugog“, otvara Gazeta današnje izdanje sa pričom iz Formule 1, odnosno sa VN Brazila, gde su dvojica pilota Ferarija pokazali pred milionskom publikom da se, eufemistički rečeno, ne podnose.

Kontelab“, objavljuje Gazeta intervjue sa najbližim saradnicima trenera Intera koji su skicirali rad trofejnog stručnjaka. Antonio Konte ima čak sedam saradnika: Paolo Vanoli je zadužen za odbranu, Đanluka Konte, inače rođeni brat, za taktiku, Kristijan Stelini je desna ruka Kontea, Konstantino Korati, Antonio Pintus i Hulio Tus su kondicioni treneri a Adrijano Bonajuti trener golmana. „Mi sa Konteom, zazidani u Apijanu, stvaramo novi Inter“, naslov je teksta na dve strane. Zajednička ocena svih saradnika jeste da je Konte perfekcionista koji od njih traži najbolje rešenje za svako pitanje, prepreku ili problem koji se nađe na putu.

„CR7, evo ruke. Ronaldo: Juve, istina je nisam bio u top formi. I sa Portogalom je stigao do 99 golova“, interpretira Gazeta reči Ronalda kao gest u pravcu pomirenja sa trenerom Sarijem i klupskim drugovima.

Roma, za Smolinga će biti potrebno 20 miliona evra“, izveštava list da su Đalorosi i Mančester Junajted ušli u klinč oko otkupa engleskog defanzivca. Rimljani nude 15 miliona, tvrdi Gazeta, ali Junajted nema nameru da odobri popust i insistira na 20 miliona evra.

Gazeta je na unutrašnjim stranama izračunala da bi Roma mogla da zaradi preko 70 miliona evra ako bi igrači koji trenutno igraju na pozajmici u drugim klubovima bili otkupljeni. Na listi se nalazi 14  imena od golmana Olsena i beka Karsdorpa preko vezista Gonalona, Nzonzija, Ćorića do napadača Šika, Defrela i Sadika.

Misija za Ibru. Bolonja istrčala na čistinu sa Di Vajom, sada je red na Milan“, navodi Gazeta da je Zlatanu Ibrahimoviću prijala poseta funkcionera Bolonje i da će konačnu odluku doneti do polovine decembra. Pored Bolonje i Milana, po informacijama Gazete, Napoli je takođ u trci da angažuje Ibru.

„Red je na Čira. Mančini sa Imobileom da bi pobedio sve“, najavljuje Gazeta da će selektor Italije promeniti dve trećine tima koji je pobedio BiH u Zenici. Samo će Bonuči i srednji red biti potvrđeni dok će šansu dobiti golman Sirigu, u odbrani Di Lorenco, Romanjoli i Biragi a u napau ćemo videti trozubac, Zaniolo – Imobile – Kjeza.

CORRIERE DELLO SPORT

„Italija je vaša“,obajvljuje Korijere naslov sa dvojicom igrača rimskih klubova, Zaniolom i Imobileom. U nadnaslovu i podnaslovu se precizira da će Mančini trijumfalni galop kroz kvalifikacionu grupu završiti protiv Jermenije ali da ne želi da propusti priliku da zabeleži još jednu pobedu. U tom kontektui pored velikog broja izmena u timu traži od svojih fudbalera maksimalnu koncentraciju i požrtvovanost.

Na unutrašnjim stranama Korijere izveštava da se Mhitrajan i Pelegrini vraćaju u igrački pogon. „Fonseka ima nameru da pošalje na teren Mhitarjana već protiv Breše dok bi Pelegrini, za početak, mogao da bude na klupi“, dodaje Korijere i objašnjava da u Romi žele da budu oprezni kako bi se izbegle nove povrede.

„Kralj Luis namešta više od drugih“, naslov je posvećen priči o Luis Albertu koji od 2016. godine, kada je stigao u Italiju ima najbolji prosek asistencija po utakmici u Seriji A. Igrač Lacija u proseku ima 0,35 asistencija po utakmici, iza njega je Papu Gomez sa 0,31 i igrači Napolija Kaljehon i Insinje sa 0,30 i 0,27.

Rimski dnevnik objavljuje veliki intervju sa Đanfrankom Zolom koji tvrdi da će Inter biti takmac Juventusu do kraja u trci za skudeto ali da Bjankoneri i dalje imaju ulogu favorita. „Serija A je ponovo lepa, mnogo više timova igra dopadljiv fudbal nego ranije. Kaljari može u Ligu šampiona, aktuelno treće mesto je nagrada za sve ljude na Sardiniji. Zaniolo je jedan od najvećih talenata u ovom momentu a Barela će postati top igrač“,  rekao je, između ostalog, Zola.

TUTTOSPORT

„Ronaldo: Razumem Sarija!“, i Tutosport, kao Gazeta, tumači Ronaldove izjave posle meče sa Luksemburgom kao sipanje vode na vatru polemika koje su se rasplamsale zbog ponašanja Portugalca i izjava trenera Juvea i Portugala, Sarija i Santoša. Tutosport prenosi i reči kapitena Portugala s kojima opravdava svoj angažman u nacionalnoj selekciji i preuzimanje rizika da se povredi: „Inter nam diše u vrat, ali je kvalifikacija Portugala na Evro2020 bila u pitanju i želeo sam da doprinesem da moja reprezentacije ode na to takmičenje“. Torinski dnevnik osim podsećenja da je Ronaldo stigao do 99 golova u nacionalnom dresu izvlači i podatak da će Ronaldo biti prvi fudbaler u istoriji koji je odrigrao pet šampionata Evrope.

Kjeza – Tonali, Juve je u trci“, izveštava Tutosport da se Bjankoneri neće predati u trci za dva dragulja italijanskog fudbala koji su već duže vreme u vrhu spiska želja Intera.

64 x 52: Mančinijeva magična formula“ aludira Tutosport na činjenicu da je selektor Azura pozvao za godinu i po dana, od kako je preuzeo reprezentaciju, čak 64 fudbalera pod nacionalni barjak a da je njih 52 zaigralo u dresu Azura. List takođe objašnjava da je Mančini praktično već odredio 20-oricu igrača i da su ostala u igri još samo tri ili četiri mesta, u zavisnosti od oporavka Đorđa Kjelinija.

„Toro, budi hrabar i imitiraj Inter“, poručio je Đanfeliće Faketi, sin slavnog oca Đakinta, da bi Macari trebalo da se ugleda na Kontea i igra tip fubala koji praktikuje kormilar Nerazura. Faketi je još rekao da je od oca nasledio ljubav prema Torinu i da je za obojicu Toro drugi tim u srcu. On je takođe otkrio da je Faketi imao nameru da angažuje još pre 15 godina Bepea Marotu.

KVALIFIKACIJE ZA EP - 10. KOLO: 

Ponedeljak

GRUPA D

20.45:  (60,00) Gibraltar  (25,00)  Švajcarska (1,01) 
20.45.  (3,20) Republika Irska  (3,00)  Danska (2,45) 

GRUPA F

20.45:  (25,00) Malta  (13,00)  Norveška (1,07) 
20.45:  (1,20) Španija  (6,75)  Rumunija (14,00) 
20.45:  (1,05) Švedska  (14,00)  Farska Ostrva (35,00) 

GRUPA J

20.45: (2,00) Grčka  (3,30)  Finska (4,00) 
20.45:  (1,12) Italija  (9,00)  Jermenija (20,00) 
20.45:  (23,00) Lihtenštajn (10,00)  Bosna i Hercegovina (1,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FotoReuters

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara