(©Reuters)
(©Reuters)

Buongiorno Italia: Osimenov lavirint

Vreme čitanja: 5min | čet. 25.07.24. | 13:11

Antonio Konte dodatno zapržio čorbu oko transfera Nigerijca…

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Viktor Osimen je trebalo da bude već u dresu novog tima. Menadžeri Nigerijca su imali dogovor sa predsednikom Napolija da će do kraja jula doneti ponudu koja bi zadovoljila ili bila približna raskidnoj klauzuli od 120.000.000 evra (za Evropu) i 130.000.000 za Saudijsku Arabiju. Takođe, prema prvobitnom planu Osimen nije trebalo da učestvuje u drugoj fazi priprema za sledeću sezou koja danas počinje u Kastel di Sangru.

Izabrane vesti

U međuvremenu, Osimenovi agenti su zatražili još koji dan Aureliju De Laurentisu kako bi doneli adekvatnu ponudu za centarfora reprezentacije Nigerije. Iz Pariza su stigle vesti da je PSŽ zakočio oko dovođenja Osimena jer žele prethodno da udome Kolo Muanija i(li) Gonsala Ramosa. Parižani su platili reprezentativca Francuske 90.000.000 garantujući mu platu od 9.000.000, a Ramos ih je koštao 65.000.000, dok mu je plata oko 6.000.000 evra.

Trener PSŽ-a Luis Enrike u Viktoru Osimenu, barem tako tvrde u Italiji, idealno rešenje za napad francuskog tima u sledećoj sezoni i posledično Enrikeov prvi pik ovog leta je Osimen. Enrike ima saveznika i u sportskom direktoru Luisu Kamposu koji je neka vrsta Osimenovog Pigmaliona budući da ga je on otkrio i doveo u Lil. Međutim, familija El Tani i njihov oponomoćenik u Parizu El Kalaifi nemaju nameru da sipaju novac u kase PSŽ-a kao dosada.

Reprezentativci Francuske i Portugala su koštali više od 150.000.000 evra zajedno a danas je njihova cena izgubila barem jednu trećinu i PSŽ bi teško za obojicu mogao da dobije 100.000.000 evra koliko je minimum s kojim može da zakuca na vrata De Laurentisa za Osimena.

Prodaja Kolo Muanija i Ramosa i ne bi bila tako veliki problem da oni nemaju izuzetno visoke plate, odnosno primanja koja mogu da im garatuju samo pojedini klubovi. Zbog toga će njihova prodaja imati mnogo prepreka

Zastoj na liniji Pariz – Napulj pokušavaju da iskoriste klubovi iz Saudijske Arabije, Al Ahli i Al Hilal. Oni mogu da plate raskidnu klauzulu Osimena, ali igrač, barem zasada, ne želi ni da uzme u razmatranje opciju da se preseli u Džedu ili Rijad.

„Čorbu“ je dodatno začinio Antonio Konte. Trener Napolija je stavio do znanja predsedniku De Laurentisu da ne može da se čeka 30. avgust da bi se znalo da li Osimen nastavlja karijeru u Napoliju ili na nekom drugom mestu. Konte traži da se postavi rok do kojeg Osimen može da bude prodat kako bi imao jasnu situaciju pred početak sezone.

Konteov potez se tumači i kao pritisak na klub da razreši što pre rebus Osimen, ali i Lukaku budući da Belgijanac strpljivo čeka rasplet u Napulju kako bi mogao ponovo da radi sa Konteom.

ADŽIĆ ODUŠEVIO MOTU, VLAHOVIĆ VEĆ LIDER

Vasilije Adžić je najprijatnije iznenađenje prvog dela priprema Juventusa za sledeću sezonu. Novi trener Bjankonera Tijago Mota je bukvalno oduševljen mladim Crnogorcem. Toliko da i pored toga što je Adžić kupljen za drugi tim Juventusa, gde bi trebalo da se kali u sledećoj sezoni, ozbiljno razmišlja da ga definitivno uvrsti u prvi tim.

U slučaju da Stara dama ne pronađe kompromis sa Atalantom oko Kopmejnersa, mladi Adžić bi mogao da dobije i značajan prostor u Seriji A, budući da igra na poziciji ofanzivnog pleja, ali ima štofa da bude i vezni igrač u klasičnom smislu te uloge a Tijago Mota je jedan od najboljih mogućih učitelja za tu transformaciju. Podsetimo, Juve je za samo 2.000.000 evra, plus bonusi, kupio nadarenog fudbalera od Budućnosti.

Adžić je ostavio veoma dobar utisak ponašanjem, zalaganjem i izjavama koji su mnogo zreliji od onoga što bi se očekivalo za jednog tinejdžera. Posebno se dopala njegova izjava da je tačno da su mu Mesi i Zidan idoli, ali da on želi da izgradi svoj stil po kome će biti prepoznatljiv.

Dušan Vlahović nije samo najskuplji igrač u ovom timu Juvea (po ceni transfera i visini plate) već je u prvoj nedelji po povratku sa odmora jasno stavio do znanja da će u novoj sezoni on biti lider tima. U svim izveštajima sa priprema Juvea u Hercogenaurahu se podvlači percepcija da je Vlahović fudbaler oko koga se sve vrti u Juventusu i da će na njemu biti najveća odgovornost.

LACIO U POTRAZI ZA KVALITETOM

(©Reuters)(©Reuters)

Posle Hamesa Rodrigeza i Lazara Samardžića, u igru da Laciju donesu preko potrebni kvalitet u ofanzivnoj fazi igre, od sredine terena do protivničkog gola, su ušli Hoakin Korea i Čezare Kazadei.

Korea i Inter bi mogli da dogovore sporazumni raskid ugovora uz otpremninu za Argentinca i onda bi mogao kao slobodan igrač da se vrati u Lacio odakle je za 30.000.000 i kusur došao pre tri godine. Može se reći da je Korea jedan od retkih velikih pogrešnih poteza Simonea Inzagija u prve tri godine u Interu.

Još jedan bivši igrač Intera je na nišanu Lacija, Čezare Kazadei. Trener Čelsija Enco Mareska je precrtao svog zemljaka i pored toga što su imali odličnu saradnju u prošloj sezoni kada su bili zajedno u Lesteru. Kazadei ima samo 21 godinu i njegova cena nije preterano visoka, pretpostavlja se da bi sa 15.000.000 mogao da se završi tansfer s obzirom na to da je Čelsi platio 20.000.000 za njega pre dve godine.

Reč je o razlitičitim fudbalerima, Hames i Korea su tridesetogodišnjaci, Kazdei i Samardžić su tek ušli u dvadesete. Nema sumnje da bi za Lacio najbolje rešenje bio Samardžić, ali Udineze ne spušta cenu ispod 25.000.000, a ne treba zaboraviti da Milan još uvek nije odustao i pokušava da uvrsti Pobegu u ceo posao kako bi oborio novčani deo kupoprodajnog ugovora.

Rodrigez i Korea su, što bi nekada pokojni advokat Anjeli rekao, podgrejane supe. Lacio je već uzeo jednog igrača koji je velika nepoznanica, Kastrovilija, uvrstiti još jednog u tim Marka Baronija miriše na preterani rizik.

DEPAJ SE NUDI, MAROTA ČEKA PRILIKU ZA GUDMUDSONA

(©Reuters)(©Reuters)

Najbolju partiju u prošloj sezoni Memfis Depaj je odigrao u osmini finala Lige šampiona protiv Intera. U Madridu je Holanđanin bio neuhvatljiv i najzaslužniji za prolazak Madriđana u četvrt finale. To mu nije pomoglo da mu Atletiko produži ugovor i sada su njegovi menadžeri zakucali na vrata Nerazura.

Međutim, teško je poverovati da će Depaj stići u Inter jer ima prevelike apetite čak i za tzv. slododnog fudbalera. Njegovi agenti su tražili provizije plus pet miliona po sezoni. Odgovor Intera je bio kurtoazan, nisu zalupili vrata, ali je malo verovatno da će pod pomenutim uslovima angažovati Holanđanina.

Predsednik Bepe Marota još uvek traži način kako da obezbedi dolazak Alberta Gudmudsona. Islanđanin se sviđe svima u Interu, Maroti, Auziliju, Inzagiju, međutim nekoliko faktora preporučuje oprez. Pre svega sudski proces protiv Gudmudsona na Islandu koji nije okončan a zatim činjenica da bi 30.000.000 evra predstavljalo previsoku cenu za igrača koji bi trebalo da bude peti napadač. U tom smislu se priča da je neophodno da Arnautović pristane na transfer u neki drugi klub da bi Gudmudson mogao da dođe.

Olimpik iz Marselja ne odustaje od Valentina Karbonija, ali nema dovoljno novca da bi platio 35.000.000 koliko traži Inter. Moguć kompromis bi mogao da bude pozajmica ili prodaja sa pravom otkupa čija visina ne bi bila mnogo različita od prodajne cene.


tagovi

Serija ABuongiorno ItaliaNapoliInterJuventusLacioLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Inter
Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara