Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Noć istine za Pirla i Kontea, Ibrahimović po merama Leonarda da Vinčija

Vreme čitanja: 5min | uto. 09.02.21. | 11:51

Gatuzo pred smenom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Polufinale Kupa Italije između Juventusa i Intera je najvažnija priča u italijanskoj sportskoj štampi. Veliki prostor dobija i Zlatan Ibrahimović koji nastavlja da zadivljuje i šokira svojim potezima na terenu i van njega i sada je sebi postavio nove ciljeve: skudeto, Liga šampiona i Evropsko prvenstvo. Piše se i o sve neizvesnijoj sudbini Rina Gatuza na klupi Napolija, ali i da u Bergamu raste broj navijača koji već žale za bivšim kapitenom Atalante Papuom Gomezom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Zlatan kao umetničko remek deloZlatan kao umetničko remek delo

Revanš meč polufinala Kupa Italije Juventus - Inter je u prvom planu milanskog dnevnika. “Usijani kup”, tako Gazeta predstavlja večerašnji okršaj uzimajući Kristijana Ronalda i Romelua Lukakua kao simbole dvoboja koji nas čeka na Alijanc stadionu. U podnaslovu se navodi da ćemo prisustvovati trećem duelu dva tima u samo 23 dana: “U prethodna dva meča imamo po jednu pobedu za svaki tim, ali večerašnji meč neće imati popravni”, naglašava se značaj današnjeg duela.

Konte se uzda u Lukakua i razmišlja da zaigra na kartu Eriksen kako bi preokreno 1:2 iz prvog meča. Pirlo će promešati karte u sastavu Juventusa, ali je Ronaldo siguran kao i Bufon na golu”, precizira Gazeta.

Kakogod bilo, priča se ne završava ovde”, naslov je komentara milanskog dnevnika u kome se podvlači da je glavni ulog u nadmetanju Juvea i Intera skudeto i da će ishod večerašnjeg odmeravanja snaga imati veliki efekat na nastavak borbe za šampionsku titulu.

Zlatan Ibrhimović je ovog jutra predstavljen i kao čuveni “Vitruvijev čovekLeonarda da Vinčija. Na pragu svoje 40. godine Ibrahimović cilja da osvoji skudeto i da u sledećoj sezoni igra ponovo Ligu šampiona. “Talenat, strast, telo: niko kao Ibra”, obrazlaže Gazeta zašto je predstavila Zlatana kao Leonardovog čoveka sa savršenim proporcijama.

CORRIERE DELLO SPORT

Oda centarforima u KorijereuOda centarforima u Korijereu

Lacio, Čiro igra za trojicu”, iznosi ispod zaglavlja rimski dnevnik podatak da je Čiro Imobile sa 14 golova doneo više bodova svom timu nego Kristijano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović i Romelu Lukaku. U podnaslovu se dodaje da se, osim Imobilea, preporod Lacija krije i u granitnoj odbrani koja je u 2021. godini primila samo četiri gola a na tri utakmice Rejna je sačuvao svoju mrežu.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Skudeto centarfora” se kaže da će veliki uticaj na ishod trke za šampionsku titulu i mesta u Ligi šampiona imati učinak centarfora vodećih italijanskih timova. “Nije slučajno da su na prva četiri mesta liste najboljih strelaca golgeteri koji brane boje četiri kluba u vrhu tabele Serije A”, zapaža Korijere.

Pedro, počinje operacija povratak”, izveštava Korijere da su u Trigoriji ozbiljno prionuli na posao da se Španac vrati u staru formu posle zaceljene povrede. U podnaslovu se podseća da je bivši igrač Barse i Čelsija prvi gol u dresu Rome postigao protiv Udinezea i da će u nedelju biti na klupi čekajući šansu u drugom poluvremenu.

U drugom tekstu posvećenom Romi se predviđa da će Edin Džeko igrati od prvog minuta protiv Udinezea u nedelju, a da Paulo Fonseka radi na jačanju defanzivne linije jer je Roma primila već 32 gola u Seriji A, previše za tim sa aspiracijama da se vrati u Ligu šampiona.

Juve – Inter, noć istine”, tako Korijere interpretira ulog u večerašnjem revanš meču Kupa Italije koji vredi više od prostog plasmana u finale. U podnaslovu se kaže da Juve neće moći da računa na Artura pošto je dobio temparaturu, a da ćemo videti ponovo Kristijana Eriksena od prvog minuta u redovima startnog tima Intera. Kvote za ovaj meč su inače vrlo ujednačene, kec na Juve vredi kvote 2,70, dok je dvojka na Inter 2,60.

Korijere je predstavio i večerašnji meč kroz pet velikih duela: Ronaldo – Lukaku, De Liht – Bastoni, Kjeza – Barela, Kvadrado – Hakimi i Bufon – Handanović.

Pet Gatuzovih dana”, piše Korijere da trener Napolija ima pet dana (do subote) da spase svoju klupu u mečevim sa Atalantom i Juventusom. Zadatak koji neće biti uopšte lak budući da je posle Kalidua Kulibalija (pozitivan na koronavirus) ostao i bez Kostasa Manolasa, odsustvovaće najmanje mesec dana zbog povrede.

Senka Papua nad Boginjom. Gasp mora da pobedi”, iznosi Korijere podatak da je bez Gomeza, na poslednjih pet mečeva, Atalanta pobedila samo jednom i da je u Bergamu sve više onih koji žale za bivšim kapitenom. Đan Pjeru Gasperiniju je neophodna pobeda protiv Napolija tim pre što je Papu Gomez odmah na svom debitantskom nastupu u Sevilji postigao gol za Andalužane.

TUTTOSPORT

Brejdi između Ronalda i LukakuaBrejdi između Ronalda i Lukakua

Torinski dnevnik otvara današnje izdanje sa najavom revanš meča Juve – Inter u polufinalu Kupa Italje. Dvoboj se predstavlja kao italijanski Superboul i u tom kontekstu je Tom Brejdi ugavljen između Kristijana Ronalda i Romelua Lukakua. U podnaslovu se podseća da Juve večeras polazi od stečene prednosti na San Siru sa 2:1.

Osim kroz duel Ronaldo – Lukaku, večerašnji dvoboj se predstavlja i u ogledalu odmeravanja snaga dvojice zvezda u rađanju: Nikola Barele i Dejana Kuluševskog. U tekstu se kaže da se dvojica igrača razlikuju u svemu, ali da ih spaja velika ljubav prema basketu i Lebronu Džejmsu budući da su njegovi veliki navijači.

List prenosi i reči Andree Pirla: “Igrajmo kao Juve i prolazimo u finale. Mentalno smo mnogo jači nego pre mesec dana, idemo na megdan bez kalkulisanja”. Na drugoj strani se stavlja u prvi plan obećanje Antonija Kontea da ovoga put neće biti poklona za Juve. Kormilar Nerazura je aludirao na bespotrebni penal koji je napravio Ešli Jang na Huanu Kvadradu i kolosalne greške Samira Handanovića i Alesandra Bastonija koje su omogućile Ronaldu da postigne pobedonosni gol.

Tutosport najavljuje i meč drugog polufinalnog para Atalanta – Napoli. “Atalanta igra na sigurno: Murijel”, prenosi se vest da će Kolumbijac igrati u špicu napada jer je, kako tvrdi Gasperini, u ovom momentu najbolji napadač Boginje. U tim se vraća Remo Frojler dok će Duvan Zapata i Josip Iličić biti u baražu za poslednje mesto u startnoj postavi.

Napoli igra za finale Kupa i Gatuza”, povezuje se direktno sutrašnji rezultat u Bergamu sa sudbinom italijanskog trenera na klupi Azura. U tekstu se navodi da je Valter Macari najbliži da uskoči odmah u toku sezone umesto Gatuza, a da su za leto u trci tri kandidata: Ivan Jurić, Roberto de Zerbi i Vinčenco Italijano.

Super Ibra se učetvorostručava”, iznosi list da Zlatan Ibrahimović ima četiri velika cilja u ovoj godini. Prvi je svakako skudeto sa Milanom, drugi da bude najbolji strelac Serije A, treći da produži ugovor sa Rosonerima i da igra u italijanskom šampionatu i na početku pete decenije života, a četvrti je da se na Evropskom prvenstvu pojavi u dresu Švedske.

Nikola, evo tajne!”, otkriva Tutosport šta trener Torina kaže svojim igračima tokom ritualnog zagrljaja posle svakog meča. “Uživam zahvaljujući vama, ponosan sam na vas. Razbijte sve!”, tvrdi torinski dnevnik da su to “magične” reči Davidea Nikole sa kojima učvršćuje koheziju u svojoj ekipi i jača timski duh.


tagovi

Zlatan IbrahimovićKristijano RonaldoRomelu LukakuBuongiorno ItaliaĐenaro Gatuzo

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara