Potvrđeno: Serija A pod znakom pitanja! Ko je onda šampion, a ko ide u Seriju B?

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 18:53

Naravno, postoji opcija i da se sve brzo smiri, ali…

Kinezi su prvi nastradali, u Evropi je Italija najžešće pogođena. Samo u poslednja 24 časa virus korona  je usmrtio 168 osoba – važno je reći da su svi preminuli već vukli određene zdravstvene probleme – ukupan broj umrlih je porastao na 631 i Fudbalski savez je morao da prizna: Serija A se ove sezone možda neće ni završiti!

Predsednik takmičenja Frančesko Gireli potvrdio je da je to sasvim realna mogućnost, mada se svi na Apeninima nadaju da će se epidemija brzo smiriti, iako je već sada jasno da je Vlada zakasnila sa reakcijom i poprilično pasivno reagovala na prve znake zaraze.

Izabrane vesti

Kad su videle kako se virus brzo proširio, vlasti su se uozbiljile i otkazale sve sportske manifestacije do 3. aprila. Taman i da do tada sve bude gotovo malo je verovatno da će sve utakmice uspeti da odigraju do 24. maja. Tako dolazimo do činjenice da kraj Serije A u dobroj meri zavisi i od eventualnog odlaganja Evropskog prvenstva, a već je postalo sasvim jasno da brojni savez pojačavaju pritisak na Uefu da odloži kontinentalno takmičenje što ona za sada odbija da uradi jer bi zbog preuzetih finansijskih obaveza pretrpela tako žestok finansijski udarac da je pitanje da li bi preživela.

KVOTE ZA PRVAKA
Juventus - 1,50
Lacio - 3,50
Inter - 9,00
Atalanta - 250

A šta ako Uefa odbije da odloži Euro? Gireli kaže da postoje tri opcije.

Prva, da Italija ostane bez šampiona za sezonu 2019/2020. Druga je da se titula dodeli prema trenutnom plasmanu što bi značilo da bi ona završila u Juventusovoj vitrini pošto je torinska Stara dama posle pobede nad Interom u Derbiju Italije pretekla Lacio za bod. Predsednik Rimljana Klaudio Lotito sigurno ne bi ostao nem na takvu odluku. Na kraju, treća opcija je da se šampion odluči u plej-ofu, dok bi plej-aut bio presudan u borbi za opstanak ili ispadanje u Seriju B.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara