Osimen (Reuters)
Osimen (Reuters)

Buongiorno Italia: Napolijev megaplan za Čelsi

Vreme čitanja: 5min | sre. 31.07.24. | 13:20

Bremer na meti klubova iz Premijer lige, Inter ima plan za sledeću godinu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Glejson Bremer bi mogao da završi u Premijer ligi u sledećih deset dana. Po slovu ugovora može da ode iz Juventusa do 10. avgusta (rok do kada važi raskidna klauzula) za sumu od 66.000.000 evra. Brazilac nema nameru da napušta Juventus, ali u slučaju da na njegova vrata zakucaju timovi poput Liverpula uzeo bi u razmatranje njihove predloge.

Izabrane vesti

U prethodnoj nedelji nekoliko klubova iz Engleske je pokazalo interesovanje za Bremera, među kojima je Liverpul bio najkonkretniji, ali nismo još uvek u fazi da bismo mogli da ga definišemo kao pregovore.

U Juventusu imaju jasan stav. Za 66.000.000 evra igrač može da napusti klub budući da bi Juve imao i dovoljno vremena i dovoljno novca da pronađe adekvatnu zamenu, a ostvario bi i unosnu “plusvalencu”. S druge strane, nije tajna da bi u Kontinasi voleli da Bremer ostane barem još godinu dana.

U međuvremenu, Stara dama je sve bliža dogovoru sa Nicom oko Todiboa pošto su Fancuzi raspoloženi da prihvate ponudu koja bi uključivala pravo okupa sa automatskom obavezom kupovine igrača i slučaju ispunajvanja određenih uslova.

Tehnički direktor Kristijano Đuntoli ima dogovore sa Galenom iz Porta i Adejemijem iz Borusije Dortmund. Juve će poslati ponude i Portugalcima i Nemcima. Čiji odgovor bude povoljniji usmeriće pažnju Bjankonera i odrediti u kom smeru će krenuti realizacija dovođenja krilnog napadača.

NAPOLIJEVA UDICA ZA ČELSI

Suočeni sa tišinom iz Pariza, u Napulju su ozbiljno počeli da traže na alternativnoj soluciji za Viktora Osimena. Nigerijac iz razloga predostrožnosti ne igra prijateljske mečeve, što je još jedan konkretan znak da klub želi da ga proda.

Agent Viktora Osimena je upozorio da njegov klijent ne može da bude tretiran kao paket koji neko želi da „uvali“ odgovarajućem kupcu. Iza te izjave stoji želja Osimena da pređe u PSŽ, međutim, budući da Parižani nisu ponudili više od 70.000.000 u Napulju nemaju nameru ni da otvore pregovore.

Umesto u Pariz, predsednik kluba Aurelio de Laurentis gleda u London, tačnije u Čelsi. Ideja Napolitanaca je da naprave mega dogovor sa Plavcima koji bi uključio i Romelua Lukakua. Kompromisna cena bi bila 70.000.000 plus Romelu Lukaku s obzirom na da Belgijanac, po poslovnim knjigama Čelsija vredi 38.000.000 evra.

Računica Napolija je jasna, dvadesetak miliona evra koji bi nedostajali za raskidnu klauzulu, bili bi nadoknađeni kroz uštedu na plati Lukakua. Podsetimo, Osimen ima ugovor na 10.000.000 evra neto platu, dok je Lukaku pristao da dođe u grad podno Vezuva za 6.500.000 evra po sezoni. To znači da bi Napoli na godišnjem nivou, imajući u vidu bruto iznos plate dvojice fudbalera, uštedeo oko 20.000.000 evra.

Najveći problem za eventualni posao je Enco Mareska. Novi trener Čelsija nije baš oduševljen Osimenom kao rešenjem za prvog napadača svog tima. 

INTEROV POSAO SA KARBONIJEM

Inter je pronašao formulu da mu Valentin Karboni ne izbegne kontroli i da istovremeno obezbedi pravi ambijent u kome će talentovani Argentinac moći da se fudbalski razvija i da napravi značajana kvalitativan skok u karijeri.

Nerazuri su prvo potpisali ugovor sa Karbonijem do 2029. godine garantujući mu platu od 800.000 evra, a zatim su ga poslali na pozajmicu u Olimpik Marsej za 1.000.000 evra. Dogovor dva kluba je da Francuzi mogu da otkupe već sledeće godine Argentinca za 40.000.000 evra, ali da Inter može da poništi otkup ako uplati 4.000.000 evra na račun Olimpika. Novitet je da Karboni može i da ostane još godinu dana na pozajmici pod istim uslovima. Primera radi, Inter bi mogao da plati i 8.000.000 miliona evra, dva puta po 4.000.000, ako bi uzeo Karbonija nazad tek u leto 2026. godine.

Na odluku Intera je snažno uticao Roberto de Zerbi. Novi trener Marseja želi da Karboni bude jedan od stubova njegovog tima u sledećoj sezoni što znači da će Argentinac imati zavdinu minutažu koja će mu omogućiti da napreduje. Istovremeno, De Zerbi se već dokazao kao trener koji značajno popravlja parametre talentovanih fudbalera kao što je Karboni. Uz to, De Zerbi je mlad, i dobar posao sa Karbonijem će za njega biti važna vizit karta za budućnost u eventualnoj budućoj saradnji sa Interom. 

LACIO JURI VITORA ROKEA

Roke (Reuters)Roke (Reuters)

Misteriozni “igrač X” deset puta bolji od Grinvuda o kome je pričao predsednik Lacija Klaudio Lotito je Vitor Roke, 19-ogodišnji napadač Barselone. Šanse da Brazilac pređe u Lacio su porasle jer je sve izvesnija realizacija trougla, Đirona-Roma-Lacio. Artjom Dovbik će danas, najkasnije do petka, postati igrač Rome što otvara put za povratak Kasteljanosa iz Lacija u Đironu, dok bi Nebeskoplavi sa 20.000.000 od prodaje Argentinca mogli da zakucaju na vrata Barselone za Rokea.

Novi trener Barselone, Hansi Flik je na početku pripremne sezone rekao da želi da testira Rokea i da će tek krajem avgusta odlučiti da li da ga zadrži ili da savetuje klubu da ga pošalje na pozajmicu ili da ga proda. Brazilac je već odbio ponudu Al Hilala od koje se vrti u glavi, jer želi da napreduje u karijeri i samim tim da ostane u Evropi, u jednom od tri, četiri najjača šampionata.

Roke i pored toga što je tinejdžer ne smatra da vreme radi za njega, jer je konkurencija u Brazilu velika i on želi da se dokopa što pre A selekcije i da bude učesnik na sledećem Mundijalu. Da bi ostvario svoje planove mora da igra. U Barseloni je zatvoren jer Levandovski, i pored godina, još uvek ima prednost a Rokeu se nikako ne isplati da izgubi jednu godinu sedeći na klupi.

S druge strane Lacio ima u rukavu ponudu koja može da bude vrlo unosna za Barselonu a to je da pored 20.00.000 do 30.000.000 evra, dobije i koncesiju da ima pravo na 40 ili 50 odsto od buduće prodaje Rokea. U prevodu, Barselona bi mogla da otkupi Rokea za par desetina miliona evra, ako Brazilac eksplodira u dresu Lacija.

ATALANTA PRETI REAL MADRIDU

Ako postoji period godine kada je Real Madrid ranjiv i kada može da se pobedi onda je to avgust. U Bergamu su stavili kao prvi prioritet sezone da pokušaju da osvoje Superkup Evrope u Varšavi 14. avgusta. Trener Đan Pjero Gasperini radi od početka priprema na tempiranju forme za sudar sa Blankosima u poljskoj prestonici. Poznato je da je Gasperini jedan od najboljih stručnjaka kada treba pripremiti tim za jedan meč.

Takođe, Atalanta je tim koji je, uz Inter, pretrpeo najmanje promena u ovom prelaznom roku, čak i ako Kopmejners ode u Juventus. Osim dolaska Nikoloa Zaniola, Atalanta je pripremila ponudu za Nika Gonzalesa iz Fjorentine. Toskanski klub traži 30.000.000 evra. Boginja može da plati bez problema tu sumu novca, ali želi da iskoristi pregovore sa Fjorentinom da izvrši pritisak na Juventusa oko Kopmejnersa. Logika je očigledna, ako hoćete Holanđanina platite koliko tražimo jer i mi vodimo pregovore u kojima igrač koga želimo, po našem mišljenju, košta više nego što bi trebalo.

Eventualnim dolaskom Nika Gonzalesa, Atalanta bi imala atomsku napadačku liniju jer je već čine Lukman, Skamaka, De Ketelare, Zaniolo i Ture.

Fjorentina bi u slučaju prodaje Gonzalesa usmerila farove na Domenika Berardija i pored toga što krilni napadač Sasuola neće moći da se vrati na teren pre decembra zbog povrede.


tagovi

BremerViktor OsimenLukakuRomelu LukakuBuongiorno ItaliaNapoliInterLacioFjorentinaJuventusČelsi

Obaveštavaj me

Lacio
Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara