Buongiorno Italia: Milinkovićev gol lep kao Maradonini, Bađovi i Suarezovi

Vreme čitanja: 5min | sre. 11.12.19. | 13:34

Pohvale vezisti Lacija, žal u Interu, Juve u slučaju pobede u Leverkuzenu može da isplati Alegrija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Otkaz Karlu Ančelotiju i ispadanje Intera iz Lige šampiona su glavne dve priče u italijanskim medijima. Za nas najinteresanije donosi Korijere koji je posvetio dve strane Sergeju Milinkoviću Saviću poredeći njegove gol Juveu sa Maradoninim, Bađovim i Suarezovim.

Izabrane vesti

Piše se i o novim malerima Roma koja je ostala do kraja godine bez Smoliniga zbog povrede kolena, dok je Tutosport našao neobičan motiv za igrače Juvea da pobede Bajer iz Leverkuzena u Ligi šampiona.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Izbečeni!”, dominira naslov na prvoj strani Gazete sa fotografijom Lautara Martineza kako žali za jednom od mnogobrojnih prilika Intera na meču protiv Barselone koji su Nerazuri izgubili, 1:2. „Koliko rasipanja. Hladan tuš za Inter od Barse 2. Lukaku postigao gol ali je prokockao još tri omogućivši Kataloncima da odu kući s pobedom. Nerazuri ispali u Ligu Evrope. Konte tužan: Žao nam je, ovo je veliko razočaranje”, prenose se reči Antonija Kontea.

Na unutrašnjim stranama se  ističe da je Lukaku proćerdao pobedu Intera i da ispadanje iz Lige šampiona prilično boli. „Konte nije želeo da žali za bilo čim posle meča sa Barsom, ali sa svim propuštenim šansama imaće  za čim da žali”, piše Gazeta.

Ančeloti je otpušten. Napoli reži (ringhia)”, aludira Gazeta da će iskusnog stručnjaka na klupi Azura nasledi Ringio Gatuzo. „Ančelotiju nije bilo dovoljno što je odveo Napoli u osminu finala da spasi klupu. De Laurentis dao otkaz treneru koji bi mogao da završi u Arsenalu. Danas stiže Gatuzo”, piše Gazeta.

Papu se vratio u Ukrajinu. Atalanta za istoriju”, ističe milnaski dnevnik epizodu Papu Gomeza u Metalistu iz Harkova, gradu gde će večaras, protiv Šahtjora, Atalanta pokušati da ostvari istorijski uspeh, plasman u osminu finala Lige šampiona.

Aspirin za Juve. Rabio vreme je da ozdraviš. Sari traži pravog Vojvodu”, navodi Gazeta da bi mladi Francuz mogao da bude pravi lek za vezni red Juvea protiv Bajera iz Leverkuzena. List najavljuje da će pored Rabioa priliku dobiti i dvojica defanzivaca Demiral i Rugani, dok će u napadu biti potvrđena trojka Bernardeski- Iguain- Ronaldo.

Roma u problemima, Smoling i Pelegrini se povredili”, informiše Gazeta da su Đalorosi ponovo na udaru malera. Engleski defanzivac je povredio koleno i vratiće se na teren tek u 2020. dok je zamenik kapitena Rome povredio prst na stopalu i preskoči će meč sa Volfzbergerom u Ligi Evrope dok se Fonseka nada da će biti na raspolaganju za meč sa SPAL-om. Sa Smolingom i Pelegrinijem smo stigli do čak 26 povreda fudbalera Rome u prva tri i po meseca sezone.

CORRIERE DELLO SPORT

Stop za Smolinga”, upozorava Korijere na alarmantno stanje u Rominoj odbrani posle povrede engleskog stopera koji će se vratiti na teren tek 2020. „Smoling je povredio koleno i moraće da preskoči sve tri utakmice pre Božićnih praznika. Zaustavio se i Pelegrini, ali bi on trebalo da odsustvuje samo sa sutrašnjeg dvoboja sa Volfzbergerom u Ligi Evrope”, tvrdi Korijere.

Lacio, previše povreda, Inzagi mora da baci u vatru startere”, svedoči rimski dnevnik o paradoksalnoj situaciji u Formelu. Zbog povreda rezervnih fudbalera, Simone Inzagi će morati da pošalje na teren i par standardnih prvotimaca protiv Rena u Ligi Evrope. „Lacari, Imobile i Korea moraju da igraju”, podvlači list.

Na unutrašnjim stranama Korijere posvećuje dve stranice Sergeju Milinkoviću Saviću. „Stop & gol, kakav Sergej”, naslov je teksta u kome se gol Milinkovića protiv Juvea poredi sa sličnim maestranlnim potezima Maradone, Roberta Bađa i Suareza. „Milinkovićeva čarolija je podsetila na fantastične golove velikih fudbalera. Podseća na jedan biser Suareza protiv Espanjola, Maradona je postigao više takvih golova, a Robi Bađo je upravo protiv Juvea u dresu Breše postigao sličan gol”, podseća Korijere.

U drugom tekstu se naglašava da je Sergej ostao u Rimu, jer Inzagi želi da bude sto posto spreman za Kaljari u ponedeljak veče na Sant’Eliji. „Narednik od glave do pete, koliko rekorda protiv Juvea”, naslov je teksta u kome se analiziraju podaci koji nedvosmisleno pokazuju da je Sergej bio nebeskoplavi bedem. Imao je najviše dobijenih duela sa igračima Juvea i presekao je ili oduzeo najviše lopti protivničkog tima. „Sergej je bio neumoran kako u defanzivnoj tako i ofanzivnoj fazi igre. Svakim danom postaje sve dragocenija polutka”, zaključuje Korijere.

Karlo prošao i zatvorio. Počinje era Gatuzo”, naslov je završetka sage Ančelotija u gradu podno Vezuva. „Pregažen Genk, het-trik Milika. De Laurentis na večeri sa Ančelotijem na kojoj mu je dao otkaz. Od danas je tim poveren Ringju”, piše Korijere.

Antonio nije prošao. To je prokletstvo”, podeća Korijere na vrlo mršav učinak Antonija Kontea u Ligi šampiona na klupama Juventusa i Čelsija.

TUTTOSPORT

Novi Mesi kaznio Inter”, ističe Tutosport da je 17-ogodišnji Ansu Fati, samo što je ušao u igru, pokopao snove Nerazura da bi mogli da se dokopaju osmine finala LŠ. „Odlična partija Lautara Martineza, Lukakku prođerdao pobedu: Nerazuri ispali u Ligu Evrope, prošla Borusija Dortmund”, stoji u podnaslovu.

Na San Siru je rođena nova zvezda”, naslov je komenatra posvećenog Ansu Fatiju čije raskidna klauzula iznosi 400.000.000 evra i koji već obara rekorde u dresu Barselone.

Nedostajao nam je samo cinizam pred protivničkim golom, ali momci su dali sve od sebe”, imao je Antonio Konte drugačiji pristup od prethodnih kad je Inter izgubio u Ligi šampiona. Konte je napravio korak unazad i prema navijačima Intera, hvaleći atmosferu i navijanje pristalica Nerazura. „Sada sve snage i koncentracija na šampionat i meč sa Fjorentinom”, već je okrenuo list Konte.

Juve, pobedi za Alegrija”, provokativan je naslov ispod zaglavlja imajući u vidu mini krizu rezultata i igre. U podnaslovu se objašnjava da bi u slučaju pobede Juve zaradio samo od bonusa od pobeda u Ligi šampiona bruto platu Alegrija za ovu godinu. Podsetimo, Alegri je pod ugovorom sa Juveom do sledećeg juna i njegova bruto plata iznosi oko 14.000.000 evra.

Ode Ančeloti! Trener dobio otkaz i pored plasmana u osminu finala”, podvlači paradoksalnu situaciju koja se kreirala u Napulju.

Napred Dea! Gasp: Pobedimo i uđimo u istoriju”, nije izgubio ni mrvu optimizma trener Atalante pred meč sa Šahtjorom u Harkivu i pored izostanka dvojice najboljih igrača, uz Papu Gomeza, Duvana Zapatu i Josipa Iličića.

Macari naredio preokret preko telefona. Beloti se vraća u pogon”, otkriva Tutosport da je trener Torina zvao svakog igrača posebno telefonom da ih pohvali za pobedu nad Fjorentinom i da od njih traži dodatni napor u sledećim kolima. S druge strane, dobre vesti su stigle iz ambulante: Beloti će, po svoj prilici, biti na spisku igrača za meč sa Veronom.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara