Rendolf baš nema sreće: Vratio se na teren pre 20 dana, a već mora na novu pauzu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 17:25

Zbog polomljenog prsta možda će pauzirati i do dva meseca

Raspoloženje u Real Madridu ne može biti bolje. Na dominantan način je Kraljevski klub osvojio 28. titula Kupa kralja, još jedan trofej posle Superkupa Španije. Gorivo za nastavak sezone, u kojoj će Real imati težak posao u nameri da odbrani šampionsku titulu u Endesa ligi, odnosno da napadne pehar Evrolige, ono što mu je izmaklo prethodne sezone. Međutim, stigla je vest koja je i te kako zabrinula navijače madridskog kluba - Entoni Rendolf je polomio prst. A prema poslednjim informacijama možda ga čeka i duža pauza, do dva meseca.

Veliki udarac za Pabla Lasa, pošto je Rendolf jedan od najboljih igrača Kraljevskog kluba. Tokom finalne utakmice Kupa kralja sa Unikahom, Amerikanac se u reketu sudario sa Dariom Brizueolom, a tom prilikom Rendolfu je stradao palac leve ruke. Uhvatio se bivši igrač Golden Stejta, Denvera i Minesote za bolno mesto, pa je već tada bilo jasno da je povreda ozbiljnije prirode.

Izabrane vesti

Ipak, pod naletom adrenalina Entoni Rendolf se vrlo brzo vratio na parket, iako su mu doktori stavili zavoj oko ruke. Meč je završio sa pet poena i dva upućena šuta za nešto manje od 20 minuta na parketu. Ali pokazao je osvajač Evropskog prvenstva sa Slovenijom kakvu je hemiju i ratničku ekipu stvorio Pablo Laso. Bez obzira na povredu Rendolf je dao sve od sebe da pomogne saigračima da stignu do novog trofeja, 19. u Lasovoj eri (od 2011). I uspeo je.

Lekarski tim Real Madrida danas je obavio detaljne preglede kojima je utvrđeno da je Rendolf doživeo prelom palca leve ruke. Još nije poznato koliko će pauzirati, ali je izvesno da ga neće biti u narednih nekoliko utakmica. A ekipi Pabla Lasa slede teški dueli protiv Fenerbahčea, Panatinaikosa, Unikahe i Armanija.

Nema Rendolf sreće sa povredama, pošto je ove sezone propustio šest mečeva u Evroligi zbog problema sa ramenom. Vratio se na teren u 22. kolu protiv Makabija, ali će posle samo 20 dana morati na novu pauzu. Krilni centar Madriđana prosečno u elitnom evropskom takmičenju beleži 13,7 poena i 4,3 skoka uz sjajnih 49 odsto realizacije šuta za tri poena.

Realu sledi teško gostovanje u Istanbulu protiv Fenerbahčea (četvrtak, 18.45), a pored odsutnog Rendolfa, pod znakom pitanja je Rudi Fernandez, koji se muči sa povredom primicača.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara