Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Milan ubrzao, Lacio poleteo, Inter Melje, Atalanta seva

Vreme čitanja: 7min | pon. 21.12.20. | 12:42

Roma potamnela

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Rezultati utakmica 13. kola Serije A su u prvom planu italijanskih medija uz konstataciju da će se milanski klubovi boriti u poslednjem ovogodišnjem kolu za boravak na čelu tabele između dve kalendarske godine. Ističu se i problemi koje će trener Milana Stefano Pioli imati oko sastava veznog reda svog tima jer protiv Lacija, osim na Beneasera, neće moći da računa ni na Kesija i Tonalija. Zapaža se da Inter igra loše, ali da pobeđuje i da nas iskustvo uči da takvi timovi u Seriji A na kraju osvjajaju trofeje. Navodi se da se Lacio digao iz mrtvih kao i da je Atalanta ponovo vrcava dok su Napoli i Roma ponovo oboreni na ispitu “zrelosti”. Piše se i o otkazu Marana u Đenovi i povratku, četvrtom po redu, Balardinija dok je i kormilar Torina Đampaolo blizu otpuštanja. 

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milan, neočekivani kandidat za skudetoMilan, neočekivani kandidat za skudeto

Milan fleš skudeto, Inter drži korak”, predstavlja Gazeta na prvoj strani sprint dva milanska kluba za lidersku poziciju na tabeli na kraju godine s pogledom na šampionsku titulu. U nadnaslovu se podseća da samo Juve drži korak Rosonera i Nerazura.

Na unutrašnjim stranama se podvlači da je Milan u Ređo Emiliji uspeo da stigne do sva tri boda uprkos izostanku nekoliko stubova tima: Ibrahimovića, Benasera, Kjaera, Rebića, a nije bilo ni defanzivca Gabije. Međutim ističe Gazeta pobeda protiv Sasuola bi mogla da postane Pirova pošto je Kesi dobio žuti karton i moraće da preskoči meč sa Lacijom dok se Tonali povredio. To praktično znači da je Pioliju ostao samo jedan vezni igrač na raspolaganju, Rade Krunić.

U izveštaju sa meča se vezu pohvale na račun Rafaela Leaa koji je postigao najbrži gol u istroriji Serijie A, trebalo mu je manje od sedam sekundi da zatrese mrežu Konsiljija. Portugalski fudbaler je oktrio da njie reč o slučajnosti već o osmišljenoj i dugo uvežbavanoj akciji trenera Piolija.

Inter ubacio u šestu”, aludira Gazeta na šesti uzastopni trijumf Intera u Seriji A. Ipak, u izveštaju se priznaje da Nerazuri nisu lako došli do pobede i pored toga što je Specija igrala sa gotovo drugim timom, misleći mnogo više na derbi sa Đenovom u sredu nego na okršaj sa Interom.

Osim sa tri osvojena boda, Antonio Konte može da bude zadovoljan i povratkom Stefana Sensija koji bi, ako ga zdravlje posluži, mogao da bude džoker kluba u drugom delu sezone, baš kao što je bio na startu prethodne, pre nego što se povredio. Milanski dnevnik prenosi i izjavu Kontea u kojoj je stavio do znanja da očekuje jedno ili dva pojačanja od kluba.

Stara dama nema godine. Bufon i Ronaldo, dva hajlandera, paradama i golovima rade za maestra Pirla”, piše Gazeta da su vremšni golman Juvea i napadač zašao duboko u četvrtu deceniju života u potpunosti stali uz Pirlovu filozofiju i da sa Maestrom dele san o osvajanju Lige šampiona. U drugom tekstu posvećenom Juveu, Gazeta navodi da je Pirlo izgleda pronašao dobitnu kombinaciju za vezni red: Mekeni i Bentankur plus Remzi.

Gasp, kakva Atalanta. Boginja pregazila Romu bez Papua Gomeza, tok utakmice promenio Iličić”, piše dnevnik da su Đalorosi bili bolji u prvom poluvremenu, ali da je Gasperini preokrenuo tok meča sa dve izmene, Palomino umesto Romera i Iličić na mestu Pesine. U reportaži se naglašava da smo juče videli starog Iličića i da sa ovakvim Josipom odlazak Papu Gomeza neće biti tako drastično penalizući za Deu. U drugom članku se kaže da je već krenuo lov na Argentnca, odnsono da su za Papu Gomeza zainteresovani Inter, Milan, Roma i Atalanta. Vlasnik Boginje Perkasi traži 10.000.000 evra za Gomeza budući da mu ugovor ističe tek u 2023. godine.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio ponovo letiLacio ponovo leti

Lacio zlatna serija. Lokomotiva Imobile: ova pobeda vredi kao deset”, stavlja Korijere jučerašnji trijumf Nebeskoplavih nad Napolijem u kontekst sa sledećom preprekom u prvenstvu, Milanom. Rimski dnevnik piše da je Lacio odradio polovinu posla i da će se tek posle gostovanja kod lidera na tabeli znati da li su Inzagi i njegovi fudbaleri napravili odlučujući zaokret u ovoj sezoni.

U podnaslovu se ističe da je Inzagi pronašao put do pobede zahvaljujući svojim draguljima Imobileu i Luis Albertu, ali da će na megdan Milanu izaći najverovatnije bez Ačerbija i Koree. Reč je o veoma teškom hendikepu za rimski klub budući da je Lejva povređen i vratiće se na teren tek u novoj godini. Prenose se i reči trenera Inzagija da je ovo tek početak buđenja Lacija, mada kormilar Nebeskoplavih i dalje ne potpisuje produžetak ugovora. Štaviše, sastanak sa Lotitom je odložen za period posle Božiča.

Korijere piše i da je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis naredio odlazak u karantin do meča sa Torinom u sredu kako bi poslao signal štručnom štabu i fudbalerima da od njih očekuje da završe godinu sa pobedom.

Romi održana lekcija Lige šampiona”, navodi Korijere da je na kraju prvog poluvremena Roma, bukvalno i metaforički, izašla sa terena i da se u drugom delu meča videla samo Boginja. List ističe da je Džekov gol probudio nadu Đalorosih, ali da su je Iličić i Murijel u nastavku utakmice potpuno raspršili. Citira se i oštra kritika Paula Fonseke koji je optužio svoje igrče da su odigrali drugo poluvrema kao deca.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Psihički krah” se podseća da jučerašnji debakl nije prvi pod komandnom palicom Fonseke i da su Đalorosi doživeli jednako težak poraz od Napolija kada su takođe bili pozvani da naprave kvalitativan skok.

Brzi Milan, Intar ne posustaje, eto mrtve trke”, ukazuje Korijere da dva milanska kluba ulaze u poslednje kolo u ovoj godini sa samo bodom razlike između njih i da je i dalje bez definitivnog odgovora ko će slaviti praznike na čelu tabele Serije A.

Siniša: Bolonja je trebalo da ima barem 4-5 bodova više”, prenosi Korijere Mihajlovićevo zapažanje posle meča sa Torinom u kojem je njegov tim osvojio bod. Srpski trener smatra da je njegov tim prikazanom igrom zaslužio bolju poziciju na tabeli i da se nada da će njegov tim biti manje desetkovan povredama. 

TUTTOSPORT

Rekordi samo padajuRekordi samo padaju

 “Trka rekorda”, ukazuje torinski dnevnik da je Milan postavio novi primat u brzini postignutog gola u Seriji A sa Leaom, da je Lukaku postigao 35 golova na 46 utakmica u 2020, a da Ronaldo postiže na svakih 68 minuta gol.

Milan sevnuo kao Bolt”, uporedio je Tutosport vatrometni početak Rosonera protiv Sasuola sa najbržim čovekom u istoriji. Kao i Gazeta i Tutosport osvetljava i negativnu stranu jučerašnjeg meča: žuti karton i suspenziju Kesija kao i povredu Tonalija. “Totalna uzbuna na sredini terena. Tonali i Benaser povređeni, Kesi suspendovan. Pioli će imati bolna odsustva u veznoj liniji na meču sa Lacijom”, podseća list.

Šesta zadihana pobede Intera. Konte: Umorni smo, ali su dobrodošle ovakve pobede koje te održavaju u vrhu tabele”, navodi se izjava kormilara Nerazura posle osvojena tri boda protiv Specije. Torinski dnevnik najavljuje i da će Inter pokušati da dovede Papua Gomeza kao i da će tražiti način da “parkira” u januaru Najngolana, najverovatnije ponovo u Kaljariju.

Ronaldo je tačan kao sat: postiže gol na svakih 68 minuta i usrećuje Juve”, ističe Tutosport da je CR7 u ovoj sezoni dostigao nivo iz najboljim dana u Real Madridu i u proseku postiže 1,23 gola po utakmici. Drugim rečima, pre nego što počne meč Juve, sa Ronaldom na terenu, je već u prednosti 1:0. U drugom tekstu se izveštava da Stara dama ima na oku još nekoliko Amerikanaca koji bi mogli da krenu putem Vestona Mekenija. Na listi Fabija Paratičija se nalaze trojica tinejdžera Brajan Rejnolds, Hulijan Arauho i Kaden Klark. Takođe se piše da je Bentankur na dobrom putu da se ustali u stratnoj postavi Pirlovog tima dok iz ambulante u Kontinasi stižu tri dobre vesti: Dibala, Kjelini i Demiral će biti spremni za meč sa Fjorentinom.

Toro i Đampaolo, stradija bez kraja”, naslov je izveštaja sa utakmice Torino – Bolonja u kojoj su Granate, još jednom u ovoj sezoni, bile nesposobne da sačuvaju stečenu prednost. Tutosport prenosi izjavu predsednika Kaira koji je svima poželeo srećan Božić uz uverenje da neće biti promene na klupi Torina. Međutim, slabo ko veruje gazdi Torina, i već se spekuliše da bi posle Božića na Filadelfiju mogao da stigne Roberto Donadoni a u igri su i bivši trener Parme D’Aversa i Spala Sempliči.

Za razliku od Kaira, vlasnik Đenove Preciozi je izgubio strpljenje i dao je otkaz Maranu odmah posle izgubljenog meča protiv Beneventa. “Katastrofa Đenova, stiže Balardini”, naslov je izveštaja sa utakmice i detalja oko Balardinijevog četvrtog dolaska na klupu Grifonea. Inače, ovo je bio 27 otkaz koji je Preciozi uručio svojim trenerima od 2003. godine kada je preuzeo Bolonju. Za 17 godina se promenilo 19 različitih stručnjaka na kormilu tima od kojih su pojedinci, poput Balardinija, ali i Gasperinija i Jurića, u više navrata predvodili tim iz Ligurije.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara