Buongiorno Italia: Milan radikalno menja odbranu, Humels gleda ka Rimu, Inzagi još čeka...

Vreme čitanja: 6min | pon. 17.06.24. | 11:37

Juventusov adut u trci za Daglasa Luiza njegova verenica

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ne ide sve glatko, kako se očekivalo u pregovorima izmađu Intera i Tulia Tinta, menadžera Simomea Inzgija. Činilo se da je dogovor dve strane samo formalnost, ali su onda na površinu isplivala određena neslaganja, pre svega oko dužine ugovora i donekle oko visine plate.

Izabrane vesti

Inter, poučen iskustvom sa Lučanom Spaletijem i Antonijem Konteom, ne želi da potpisuje dugačke ugovore sa trenerima. Zato je Inzagiju ponuđen produžetak ugovora za samo godinu dana, odnosno do 2026. Predsednik kluba Bepe Marota smatra da su dve godine ugovora dovoljna garancija trenerima da rade na miru i bez opterećenja. Inzagi i njegov menadžer ne dele takvo mišljenje i insistiraju da se ugovor produži do 2027. godine.

Kompromis bi mogao da bude poptisivanje novog dogovora u koji bi bila uključena i opcija za treću sezonu, do 2027. godine, koja bi postala automatska ako bi se ostvarili zacrtani rezultati. Postoje mimoilaženja i oko visine plate. Šef stručnog štaba bi želeo da podigne platu na 6.500.000 evra plus bonusi, dok uprava Intera nudi nešto manje novca i malo teže uslove za ostvarenje bonusa.

Ipak, navijači Intera ne treba da brinu. Razlike koje postoje nisu takve da bi vodile ka razvodu dve strane, naprotiv svi žele da se što pre zaključi novi sporazum na obostrano zadovoljstvo. Kada se priča o novcu, prijateljstva i zahvalnost imaju veoma relativan značaj.

JAN KARLO SIMIĆ SVE BLIŽI FEJNORDU, TEO ERNANDEZ BAJERNU

Milan nema nameru da potpiše novi ugovor sa mladim reprezentativcom Srbije i pored toga što je debitovao u Seriji A i postigao čak prvi gol u dresu Rosonera. Na stolu direktora Đorđa Furlanija stoji nekoliko ponuda za perspektivnog defanzivca i čini se da je Fejenordova najzanimljivija. Takođe, nailazi na odobravanje Simića i njegovog okruženja.

MIlan će po svoj prilici revolucionarno promeniti odbranu. Teo Ernandez je indirektno najavio odlazak iz lombardijske prestonice. Uprava Rosonera je već i odredila okvirno cenu njegovog transfera: sto miliona evra. Za francuskog reprezentativca su zainteresovani Real Madrid i pre svega Bajern iz Minhena. Ni Madriđani a ni Bavarci ne bi da plate traženu cenu, međutim da bi stigli do Ernandeza moraće da izdvoje 80.000.000, jer je to granica ispod koje se Milan neće spuštati. U Milanelu je postignuta načelna saglasnost da Ernandez ne može da ode za manje novca od Sandra Tonalija.

Dolazak Fonseke u Milan nije dobra vest za Alesandra Florencija. Bivši kapiten Rome je napustio Trigoriju zbog portugalskog stručnjaka i nema sumnje da će promeniti klub u sledećih nekoliko meseci.

Na bekovskim pozicijama vicešampion Italije igra na kartu Rafe Marina, igrača Real Madrida koji je imao veoma dobru sezonu u Alavesu, i na Emersona Rojala iz Totenhema. Istovremeno, Rosoneri traže i jednog centralnog defanzivca kako bi pojačali konnkurenciju Tšau i Tomoriju, dvojici igrača koji su ostali prilično razočarani zbog izostalog poziva nemačkog selektora Nagelsamna, odnoso šefa stručnog štaba Engleske Sautgejta.

JUVE IMA FORMULU DA UBEDI DAGLASA LUIZA

Juve ima džokera u rukavu da izvrši pritisak na Daglasa Luiza da se preseli u Torino i da utiče na menadžera Kiju Jorabkjana da spusti zahteve oko plate i svoje provizije. Dobitna karta je Luizova verenica, Ališa Leman. Naime, Ališa je fudbalerka i ženski tim Juventusa je spreman da joj ponudi ugovor u slučaju da njen dečko obuče dres muškog kluba.

Ališa osim što je veoma talentovana fudbalerka, kraljica je društvenih mreža u Švajcarskoj. Ima više pratilaca i od legende švajcarskog sporta Rodžera Federara i u tom kontekstu bi bila veoma korisna za jačanje ženskog fudbalskog pokreta u Italiji.

Između Juventusa i Aston Vile sve je, manje-više, utanačeno: Iling i Mekeni idu u Birmigem, plus 18 do 20.000.000 evra. Problem je Kija koji traži platu za svog klijenta od 7.500.000 evra, dok Juventusa polazi od baze 5.000.000 plus bonusi. Takođe, i provizija za menadžera mora da bude uzeta u razmatranje.

U svakom slučaju u Torinu postoji optimizam da će uspeti da ispune prvu i najveću želju Tijaga Mote za sledeću sezonu, a to je dovođenje brazilskog pleja na sredini terena.

Manje optimizma ima oko nastavka saradnje sa Adrijenom Rabioom. Uprkos ultimatumu Stare dame francuski repreznetativac nije dao odgovor. Pregovori još nisu prekinuti i dalje postoji šansa da se pronađe zajednički jezik, ali čini se da obe strane gledaju okolo za nove solucije. Rabio bi da se oproba u Premijer ligi, a Juve je ušao u pregovore sa agantima Fofane i Hefrena Tirama, mlađeg brata Markusa Tirama, odnosno sina nekadašnjeg defanzivca Bjankonera.

NAPOLI PORUČIO KVARACHELIJI: NIKUD TI NE IDEŠ

Odgovor Napolija na nastupe oca i agenta Hviče Kvarchelije bio je veoma tvrd. Klub je stavio do znanja da Gruzin nije na prodaju i da ne mogu očevi i menadžeri da odlučuju o sudbini igrača koji ima ugovor do 2027. godine.

Ruku na srce, oko Kvarchelije postoji problem jer Napoli, uprkos obećanjima, nije prilagodio platu krilnog napadača posle osvojenog skudeta. Zvuči paradoksalno, ali i pored toga što je uz Osimena najbolji i najskuplji igrač, on je najslabije plaćen starter u sastavu Napolija.

Pregovori o produžetku ugovora su se zaustavili pre nekoliko meseci jer gazda kluba Aurelio de Laurentis nije želeo da odobri veću platu od 4.000.000 evra, bonusi uključeni, a Bardi Kvarchelija (otac Hviče) i menadžer Gruzina, nisu želeli da se spuste ispod 5.000.000 evra po sezoni, plus bonusi.

Do sada je na adresu Napolija stigla samo ponuda PSŽ-a za Kvaru. Parižani su stavili na sto 60.000.000 evra, nedovoljno da bi u Napulju promenili stav o tome da ovaj nije na prodaju. Eventualni transfer Kvarachelije zakomplikovao je dolazak Antonija Kontea koji je postavio kao jedan od uslova ostanak jednog od najboljih igrača. U takvoj konstalaciji Napoli nije mogao da ne stavi veto na bilo kakvu priču o prodaji fudbalera. Nažalost navijača napuljskog kluba, to neće biti dovoljno da se stavi tačka na celu priču, pa ćemo o prodaji Kvarachelije nastaviti da slušamo i čitamo.

ROMA UZIMA HUMELSA?

Iskusni nemački defanzivac Mats Humels bi mogao da završi svoju fantastičnu karijeru u dresu Rome. Đalorosi su veoma zainteresovani za usluge 35-ogodišnjeg defanzivca Borusije Dortmund budući da će za dve nedelje biti slobodan igrač. Humels je u Dortmundu primao platu od 3.500.000 evra i veruje se da bi mogao da spusti svoje zahteve ako bi sa rimskim klubom poptisao dvogodišnji ugovor.

U međuvremenu, Roma je svim zainteresovanim stranama stavila do znanja da je spremna da pregovara o prodaji Tamija Ejbrahama. Rimljani su izašli i sa cenom engleskog napadača: 30.000.000 evra. Naravno, reč je o sumi o kojoj može da se pregovara, tim pre što je italijanskom klubu dovoljno da dobije 16.000.000 evra od prodaje da bi izbegao takozvanu minusvalencu.

Sve je neizvesniji ostanak Paula Dibale u Rimu. Sportski direktor Rome Floran Gisolfi nema u agendi sastanak sa menadžerom Argentinca i pored toga što Dibali ugovor 2025. godine. To se tumači kao signal da bi u slučaju da se na horizontu pojavi interesantna ponuda, mogao da napusti Trigoriju, budući da je njegova raskidna klauzula prilično skromna: tek 12.000.000 evra.

Ostaje opcija i da se ide na istek ugovora, pa da Dibala odigra i sledeću sezonu u Romi, uzdajući se u klauzulu o automatskom produženju ugovora na još godinu dana ako odigra polovinu mečeva u Seriji A.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara