Buongiorno Italia: Maks, Mandžo i Džan donose Juventusu 60.000.000 evra, a Ikardi, Perišić, Žoao Mario i Gabigol čak 130.000.000 Interu

Vreme čitanja: 6min | pet. 18.10.19. | 11:47

Pjontek prva žrtva Stefana Piolija, Simone Inzagi preti Zofu i Rosiju, Miha stiže u Torinu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Planovi Mauricija Sarija i Antonija Kontea kako da nastave sezonu, ali i pripreme Fabija Paratičija i Bepea Marote za sledeći prelazni rok su u centru pažnje italijanskih medija.

Izabrane vesti

Korijere piše da će Simone Inzagi sutra postati treći trener u istoriji Lacija po broju mečeva na kormilu Nebeskoplavih u Seriji A, dok se Edin Džeko ne predaje uprkos malim šansama da zaigra protiv Sampdorije zbog ozbiljne povrede jabučne kosti.

Veliki prostor je zaradio svojim bombastičnim izjavama i predsednik Napolija, Aurelio De Laurentis.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Konteovi manevri”, predstavlja Gazeta planove trenera Intera kako da ostane u trci za skudeto. List izveštava da će Nerazuri igrati sa dve taktičke opcije, pored klasične 3-5-2 često će biti upotrebljavana i 3-4-2-1. U podnaslovu se kaže i da će Inter biti sve više „italijanska“ ekipa, u smislu da će značajnu minutažu u sledećem periodu imati i dva mlada fudbalera koji su proizvo Interove škole fudbala, Espozito i Bastoni. Takođe se podseće da kičma tima ostaje nepromenjena: Handanović, De Fraj, Brozović i Sensi (u ulozi duplog režisera) i LukakuGazeta tvrdi i da će u januaru Inter dovesti jedno veliko pojačanje, odnosno da će odmah investirati novac koji bude ušao u kase od Gabrijela Barbose, zvanog Gabigol.

Milanski dnevnik analizira i prve poteze novog trenera Rosonera Stefana Piolija. Kaže se da Pioli proučava kako da preuredi napad svog tima, odnosno kako da postane efikasniji. „Suso je siguran u trozupcu, Leao je zapet kao puška dok je u međuvremenu izronio na površinu Rebić. Ostaje u rebusu Pjontek”, piše list. U tekstu se još precizira da bi upravo Poljak mogao da plati ceh promene na klupi Milana, zajedno sa Turčinom Čalhanogluom.

Aurelijev ciklon: Insinje mora da se odluči šta hoće. Mertens i Kaljehon, ako hoće da idu u Kinu, neka idu”, najavljuje tako Gazeta vulkanski nastup predsednika Napolija koji nije štedeo svoje najbolje igrače jasno stajući na stranu trenera Karla Ančelotija. De Laurentis je demantovao svađe sa Ančelotijem i ponovio svoj koncept da Karlo može da ostane još deset godina. Gazda Napolija se pohvalio da je odbio ponudu od 105.000.000 evra za Kulibalija i stavio do znanja da je za otvaranje pregoovra o prodaju Fabijana Ruiza potrebno 180.000.000 evra.

Štafeta Pipita-Dibala, sistem i golmani: U Sarijevoj glavi”, naslov je analize u kojoj je u fokusu nekoliko ključnih pitanja za Sarijev Juventus u sledećih par nedelja. List podseća da će Juve u 22 dana odigrati sedam utakmica i da će Sari morati da prelama da li da igra sa ofanzivnim plejmejkerom ili tzv. trozupcem; da li će na golu biti Ščešni ili Bufon; da li da igra sa Iguainom ili Dibalom; kako da upotrebi Bernardeskija, spoljnog u napadu ili ofanzivnog pleja između napadačke linije i srednjeg reda?

„Bolonja, Siniša vodi trening. Motivisan je, nasmejan je i spreman je za Juventus”, prepričava Gazeta radni dan Siniše Mihajlovića. List kaže da će srpski stručnjak verovatno biti na klupi, odnosno da bi samo iz razloga predostrožnosti mogao da ostane u zatvorenoj loži stadiona ako bude padala kiša. Gazeta podseća i kako je Mihajlović ostao bez klupe Juventusa zbog bizarnog ponašanja Kontea koji je promenio tri puta mišljenje u par nedelja pre pet godina i „nasukao“ plan Nedveda da dovede svog prijatelja za šefa stručnog štaba Juvea.

CORRIERE DELO SPORT

Džeko trenira sa maskom i Roma se nada, a on se ne predaje”, stoji u nadnaslovu i naslovu uz fotografiju kapitena BiH u Trigoriji tokom jučerašnjeg treninga. U podnaslovu se precizira da su male šanse da Džeko zaigra protiv Sampa, dok se na unutrašnjim stranama dodaje da je stvarni cilj za Edina da bude na raspolaganju za meč sa Borusijom iz Mehengladbaha u Ligi Evrope i Milanom u Seriji A. Korijere piše i da je Paulu Fonseki skinuta jedna utakmica zabrane vođenja tima tako da će preskočiti samo meč na Marasiju. Inače, portugalski stručnjak vraća u tim Florencija, oporavio se od povrede, dok će zahvaljujući povredama Pelegrinija, Dijavare, Pelegrinija i rovitog stanja Undera i Perotija, šansu dobiti Pastore.

Inzagi se popeo na Lacijovo postolje”, konstatuje  ispod zaglavlja Korijere da će Simone Inzagi posati treći najdugovečniji trener Lacija u njegovoj istoriji po broju utakmica na kojima je vodio tim, odmah iza Dina Zofa i Delija Rosija. Ako ostane do kraja sezone na kormilu Nebeskoplavih Inzagi će prestići i Rosija koji je upisao 152 klupe dok će ispred ostati samo Zof sa 176.

Korijere objavljuje i intervju sa trenerom Atalante Đampjerom Gasperinijem koji je  primenio taktiku Pepa Gvardiole da priča u superlativu o svom direktnom protivniku. „Nebeskoplavi su za Ligu šampiona, štaviše ovo je godina Lacija”, rekao je Gasperini. Trener Atalante je odbio ulogu favorita ne samo u sutrašnjem dvoboju, već i u trci za mesto u Ligi šampoina. Trener Boginje se nije složio ni sa poređenjem sa Lesterom ističući da je podvig Ranijerijevig Lisica neponovljiv i da je Atalanta totalo drugačiji projekat od Lestera.

Gazdina reč”, naslov je za priču o izjavama Aurelija De Laurentisa koji je opleo po svojim najboljim igračima, Insinjeu, Mertensu i Kaljehonu, aludirao na prodaju Kulibalija i Fabijana Ruiza za astronomske sume novca.

TUTTOSPORT

„Kakav Alegrijev poklon Juveu: 60.000.000!”, aludira torinski dnevnik na činjenicu da bi dolazak bivšeg trenera Bjankonera na klupu Mančester Junajteda ili Totenhema sa posledičnim transferima Marija Mandžukića i Emre Džana, omogućio Juveu da uštedi brdo novca. „Između uštede na platama i novca inkasiranog od transfera dvojice fudbalera, Juve bi profitirao 60.000.000 evra”, objašnjava list misleći na ugovore koje Alegri, Mandžukić i Emre Džan imaju sa Juveom, plus pare koje bi mogle da se uzmu od prodaje dvojice fudbalera koje Stara dama nije uvrstila na listu Lige šampiona.

Mihajlović juče na terenu, danas u Torinu”, izveštava da je Siniša regularno vodio trening Bolonje i da će biti sa timom u karantinu pred meč sa Juveom u prvoj prestonici ujedinjene Italije.

„De Laurentis: Insinje odluči šta hoćeš”, i Tutosport nije odoleo da ne stavi zapaljive izjave predsednika Napolija, počevši od svog kapitena.

Torinski list objavljuje i intervju sa Brunom Piculom, bivšim komentatorom RAI-ja koji je bio preko 20 godina TV komentator mečeva Azura, inače, rodom iz Udina. Povod je, naravno, utakmica Udineze – Torino: „Veliki Torino, Puliči, Mondoniko: Granata da se naježiš”, vratio je u sećanje sve velike sastave Torina od Drugog svetskog rata do danas, čiji je savremenik bio legendarni italijanski TV komentator i koji po glasu i stilu prenošenja, izdaleka, podseća na Dragana Nikitovića.

„U igri je 130 miliona evra. Ikardi, Gabigol i drugovi. Bogatstvo od pozajmica”, piše Tutosport da bi Nerazuri mogli da inaksiraju pomenutu sumu novca ako pozajmice Ikardija, Perišića i Žoaa Marija budu pretvorene u kupovine i Gabigol bude prodat Šalkeu 04 koji je bacio oko na Brazilca iz Flamenga.

146 miliona minusa: Milan ima i dalje strah od UEFA”, svedoči Tutosport da bi Rosoneri ponovo mogli da dođu na udar finansijskog fer pleja budući da će biti veoma teško da se bilans sanira do 30. juna sledeće godine. Milan je praktično između dve vatre: ako se plasira u Ligu šampiona moraće da plati kaznu zbog nepoštovanja finansijskog fer pleja i da pojjača tim, što znači novi troškovi; ako se ne plasira u evrotakmičenja, kriza Rosonera neće biti samo finansijka već totalna.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

Piše: Željko Pantelić 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara