Buongiorno Italia: Lukaku, Ibra i priče o vudu vračevima i maminom poštenju

Vreme čitanja: 7min | sre. 27.01.21. | 12:39

Detalji sa meča između Intera i Milana dominiraju u italijanskoj štampi

(od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda nad Milanom i prolaz Intera u polufinale Kupa Italije glavna je priča u italijanksoj sportskoj štampi, uz poseban osvrt na junaka meča Kristijana Eriksena kao i na žestoko vređanje dvojice bivših igrača Mančester Junajteda, Zlatana Ibrahimovića i Romelu Lukakua. Najavljuju se i druga dva meča u Kupu Italije koji se igraju danas Juve-Spal i Atalanta-Lacio. Prostor dobijaju i nastavci sage o sukobu između Džeka i Fonseke u Trigoriji i kasting za novog trenera koji obavlja Aurelio De Laurentis budući da nije pitanje da li će nego kada će biti smenjen Rino Gatuzo.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Eriksenova magija, Ibra – Lukaku, kakva svađa”, predstavlja Gazeta jučerašnji San Siro kao veliki ring a ne fudbalski stadion imajući u vidu šta se sve dogodilo tokom i posle meče četvrt finala koje su Nerazuri dobili sa 2-1, golom Eriksena iz slobodnog udarca.

“Danac od mogućeg rastanka do poklona Konteu: super slobodnjak u 96. minutu, preokrenuo rezultat i odveo Inter u polufinale”,ističe se doprinos bivšeg igrača Totenhema koji je, konačno, godinu dana posle svog dolaska iz Londona postigao važan gol za Inter. U izveštaju sa utakmice se podvlači da je Inter igrao mnogo bolje, ne samo kada je ostao sa igračem više na terenu, o čemu svedoči i broj upućenih udaraca u okvri gola. Interovi igrači su šutirali deset puta u gol dok je Milan samo jednom pogodio okvir vrata Nerazura kada je Ibrahimović postigao gol.

Gazeta je proglasila Eriksena za najboljeg aktera meča i dala mu 7,5. “ Čarolija za tvrdokornog Kontea. Eriksen je preporođen: i šta ćemo sad?”, pita se milanski dnevnik u tekstu posvećenom Kristijanu. “Od nepoželjnog sa spremnim koferima do heroja derbija. Konte ima oružje više u trci za trofeje, na njemu je da ga iskoristi”, dodaje Gazeta uz podsećanje da je Eriksen prvi igrač Intera koji je postigao gol iz slobodnog udarca posle tri godine.

Osim Eriksena veliki prostor dobija i verbalni duel Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua. U tekstu se kaže da je malo nedostajalo da se dvojica bivših igrača Mančester Junajteda potuku. Povod je bila Ibrahimovićeva zajedljiva opaska Lukakuu da se obrati mami i vudu vračevima, nazivajući ga magarcem. Zlatan je aludirao na priču po kojoj je Lukaku odbio da potpiše ugovor sa Evertonom na sugestiju svoje mame koja je u “vudu sensi” čula glasa da njen sin treba da potpiše za Čelsi. Lukaku je odmah ukapirao aluziju Ibrahimoviće i nije ostao dužan koristeći uvredljive reči za mamu švedskog fudbalera.

Aleksandar Kolarov je od Gazeta dobio šesticu uz obrazloženje da je odgovornost za gol Ibrahimovića pokrio zaslugama za isključenje Šveđanina što je predstavljalo ključni momenat za preokret na meču.

“Trofej i produžetak ugovora: Bufon ne odustaje”, najavljuje se povratak iskusnog čuvara mreže na gol Juventusa protiv Spala u Kupu Italije, kao i Điđijeva želja da produži za još jednu sezonu ugovor sa Juveom. Na taj način bi Bufon osim još jedne šanse da osvoji Ligu šampiona i par nacionalnih trofeja postao najdugovečniji golman u istoriji Serije A detronizujući Marka Balotu.

“Gatuzo troši poslednje kredite poverenja. De Laurentis misli na Macarija i Beniteza”, najavljuje se kao izvesna smena na klupi Napolija. Pitanje je samo kada će se ona dogoditi, odmah u slučaju da Azuri izgube jednu od sledeće tri utakmice ili u junu. Novi ugovor za Gatuza je već napisan, ali ga je predsednik De Laurentis stavio u fijoku čekajući dalji razvoj događaja.

“Filmski predsednik: Rino završio kao Iguain, Sari i Ančeloti. Ljubavi na prvi pogled završene kao u komedijama”, podseća Gazeta da se u Napulju istorija ponavlja po ko zna koji put. Filmski magnat i vlasnik Napolija De Laurentis dočekuje sa fanfarama svoje nove zvezde, padne “zaljubljivanje” na prvi pogled i onda ode sve rasprhne kao mehur od sapunice, baš kao u njegovim sentimentalno-trivijalnim komedijama koje su mu donele veliki uspeh kod italijanske filmske publike.

CORRIERE DELLO SPORT

“Lacio, ovo je tvoj kup”, naglašava rimski dnevnik da će Simone Inzagi pokušati da četvrti put, otkako je seo na klupu prvog tima u Formelu, stigne do polufinala Kupa Italije. U intervjuu pred meč sa Atalantom kormilar broda Nebeskoplavih se kleo da mu je veoma stalo do pobede: “Ne mislim na meč sa Atalantom u nedelju, koncentrisan sam potpuno na večerašnji meč”. Ipak, kad se pogleda formacija Lacija koja će istrčati na teren “Gevis stadiona”, svhata se da dela ne prate Inzagijeve reči. Osim golmana Rejne, u početnoj postavi, od standardnih startera biće samo dvojica nezamenljivih, Ačerbi i Milinković Savić.

“Gasperini misli na osvetu: Hoćemo da stignemo do finala”, ističe Korijere da trener Atalante još uvek nije svario poraz u finalu Kupa Italije od Lacija pre godinu i po dana i da je kostur Kupa Italije povoljan za Atalantu budući da bi u polufinalu igrala protiv ranjenog Napolija ili novog prvoligaša Specije.

U drugom tekstu posvećenom Laciju se izveštava da predsednik Lotito pegla poslednje detalje prudužetka ugovora sa Inzagijem i da bi do potpisa moglo da se stigne već u sledećih par dana. “Evo Musakja za Lacio”, predstavlja se novo pojačanje Nebeskoplavih u odbrani, Argentinac je potpisao ugovor na šest meseci sa opcijom za još dve godine, ako obe strane budu zadovoljne međusobnom sardnjom do juna. Musakjo će imati platu od 1.100.000 evra.

“Džeko, Roma je uz Fonseku”, tvrdi Korijere da je rimski klub stao iza svog trenera u sukobu sa kapitenom tima. U tekstu se kaže da dvojica i dalje ne govore i da ne žele da naprave korak ka pomirinju. Međutim, sitaucija nalaže da se pronađe barem privremeno rešenje. Da sve bude još komplikovanije, posle Pedra su se povredili Mhitarjan i Pelegrini i njihovo prisustvo na meču sa Veronom je pod velikim znakom pitanja. Takođe, El Šaravi je i dalje pozitivan na Kovid-19 tako da ni on neće moći da pomogne. Sve u svamu, napadačko odeljenje je palo na dva slova: Majoral i Perez. Korijere nema sumnju da će Fonseka ostati pri svojoj reči i neće pozvati na meč sa Veronom Džeka a posle će se videti.

Kao jedini izvodljivi scenario za odlazak Džeka iz Rome se navodi razmena sa Žiruom iz Čelsija, bilo da se radi o razmeni pozajmica ili definitivnom transferu.

“Dugovečni Bufon, 43 godine s lakoćom”, piše Korijere da će dan pre svog 43 rođendama italijanski golmana braniti mrežu svog tima sa željom da mu Juve produži ugovor na još godinu dana.

“De Laurentis opipava puls Alegriju i Spaletiju”, navodi list da predsednik Napolija ne sedi skrštenih ruku i da je pored bivših trenera svog kluba (Beniteza i Macarija) kontaktirao i dvojicu vrhunskh stručnjaka koji su trenutno bez posla: Spaletija i Alegrija.

TUTTOSPORT

“Gnevni Inter”, stavlja u prvi plan emotivnu reakciju igrača Nerazura posle primljenog gola od Milana i veliku želju koja se videla na terenu da prođu u polufinale Kupa Italije.

U izveštaju na drugoj i trećoj strani naslov je posvećen strelcu pobedonosnog gola: “Eriksen usrećio Kontea: Inter melje. Milan se predao sa igračem manje”. Torinski dnevnik citira i izjavu Antonija Kontea da će Eriksen sigurno ostati u Interu kao i prve javne pohvale na račun danskog reprezentativca. Štaviše, Konte je želeo da naglasi da je on bio taj koji je tražio da Eriksen izvede slobodnjak. “Zadovoljan sam što se Lukaku posvađao sa Ibrahimovićem. Protivnici moraju da znaju ko smo”, citira se izjava šefa stručnog štaba Intera koji će preskočiti sledeće dve utakmice u prvenstvu zbog crvenog kartona protiv Udinezea.

“Lautaro, veliki manevri, produžetak ugovora je iza ugla”, najavljuje se brzo potpisivanje novog ugovora između kluba i argentinskog asa. U tekstu se kaže da su menadžeri Lautara imalli sastanak sa rukovodiocima Intera koji su ponudili platu od 5.000.000 evra Martinezu dok njegovi menadžeri smatraju da bi trebalo da ima tretman sličan Lukakuovom. Podsetimo Big Rom prima 7.500.000, ali osim Lautara Martineza i njegovih menadžera niko ne stavlja u istu ravan Belgijanca sa Argentincem. Veruje se da bi rešenjem moglo da bude na sredini, više od ponuđenih pet miliona a manje od Lukakovih sedam i po.

“Povratak u budućnost”, ispod zaglavlja se najavljuje povratak na teren Matijsa De Lihta i defanzivna linija nazvana 3D čiji komponenti imaju,zajedno, 61 godinu (Dragušin, Demiral i De Liht). Kao kontrast se predstavlja golman Bufon koji sutra puni 43 godine. List prenosi i vest da je bris Aleksa Sandra na kovid-19 konačno postao negativan i Brazilac se vraća na raspolaganje Pirlu.

Tutosport je uputio još jedan apel gazdi Torina:”Kairo pomogni Nikolii”.Od predsednika kluba Urbana Kaira se očekuje da u poslednjim danima prelaznog roka kompletira igrački park Granata kadar da obezbedi, bez većih peripetija, opstanak u Seriji A. Kao moguća pojačanja u završnici fudbalske pijace se navode Sanabrija, Mandragora i eventualno Lerager.

“Vlahović: produžetak između nedoumica i jeze”, piše Tutosport da je centarfor Ljubičastih bio na ceni i kada nije rafalno postizao golove za Fjorentinu a da je sa šest golova na poslednjih osam mečeva u Seriji A postao jedan od najpraćenijih mladih igrača za sledeći letnji prelazni rok. Fjorentina je svesna kakav nebrušeni dijamant ima u svom dvorištu i zato predsednik Komiso u prvom licu radi na produžetku ugovora srpskog napadača. Vlahović ima ugovor sa Ljubičastima do 2023. godine koji mu garantuje 800.000 evra po sezoni.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Zlatan IbrahimovićRomelu LukakuDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara