Samardžić  (©Reuters)
Samardžić (©Reuters)

Buongiorno Italia: Lacio se ubacio u trku za Samardžića

Vreme čitanja: 5min | čet. 13.06.24. | 11:40

Rimljani spremili 15.000.000 evra, Udineze neće da čuje za manje od 20 miliona

(Od dopisnik MOZZART Sporta iz Rima)

Lacio želi Lazara Samardžića kao naslednika Luisa Alberta. Prodaja Španca katarskom klubu Al Duhailu ubacila je u kase Nebeksoplavih 8.000.000 evra pošto je malo više od 2.000.000 rimski klub morao da prosledi Liverpulu prethodnom vlasniku igračkog kartona Luisa Alberta.

Izabrane vesti

Međutim, više od osam miliona za poslovne knjige Lacija bitnija je ušteda od plate Španca. Naime, gazda kluba Lotito će imati 30 miliona evra više na raspolaganju budući da bi ga toliko koštao Luis Alberto da je ostao u Laciju do kraja ugovora u leto 2028. godine. To objašnjava zašto Rimljani mogu da krenu u lov na Lazara Samardžića. Srpski reprezentativac se sviđa sportskom direktoru Fabijaniju već duže vreme.

Prodaja Luisa Alberta nije samo donela svež kapital Laciju već je oslobodila i prostor za srpskog reprezentativca da bude protagonista. Predsednik Lotito je spremio, kao prvu ponudu, 15 miliona evra. U Udinama kažu da bez 20 miliona neće hteti ni da sednu za sto da pregovaraju. Kako god bilo, ne radi se o velikoj razlici, međutim Lacio mora da bude oprezan jer se Juventus već kreće za Lazara. Tehnički direktor Stare dame Kristijano Đuntoli nije nikada krio da Samardžića smatra jednim od naperspektivnijih igrača u Seriji A sa velikim prostorom za napredovanje. Takvo mišljenje deli i novi šef stručnog štaba Juvea Tijago Mota.

KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI JUVE

Tijago Mota je sinoć zvanično postavljen za novog šefa stručnog štaba Juventusa. Novi trener Bjankonera je u prvim izjavama u novoj ulozi jasno stavio do znanja da je njegov cilj da Juve bude glavni konkurent Interu u borbi za skudeto.

Mota i Đuntoli već imaju jasnu sliku kako bi Juventus trebalo da izgleda u sledećoj godini. Igraće u formaciji 4-2-3-1: Di Gregorio - Danilo (Di Lorenco), Bremer, Kalafjori, Kambijazo - Duglas Luiz, Rabio - Grinvud, Kopmejners (Samardžić), Jildiz - Vlahović.

Italo-Brazilac je precrtao iz planova Federika Kjezu. Po njemu mladi Jildiz se bolje uklapa sa Dušanom Vlahovićem i namera kluba je da investira u Turčina. Dolazag Daglasa Luiza ne znači zatvaranje vrata za Kopmejnersa, naprotiv, ako Holanđanin ne dođe, alternativa je Lazar Samardžić. Takođe, Mota smatra da su Grinvud i Kalafjori fundamentalno važni za novi Juve. Iznenađenje bi mogao da bude dolazak Savinja iz Đirone.

Nastali su mali problemi oko transfera Vojćeha Ščesnija u Al Nasr. Iz RIjada poručuju da nije ništa strašno i da je klub Kristijana Ronalda tražio samo malo strpljenja od Stare dame i Poljaka pre nego što sve bude utanačeno. Iz pratnje poljskog reprezentativca poručuju da nije nikakav problem ni za njih, jer je Ščesni još ranije rekao da će konačnu odluku doneti posle Evropskog prvenstva.

FONSEKIN MILAN ĆE BITI DRUGAČIJI OD PIOLIJEVOG

Rosoneri neće promeniti samo trenera (danas zvanična objava dolaska Fonseke) i nekoliko važnih igrača, počev od centarfora Žirua, već će i igrati na drugačiji način od onog na koji nas je navikao Pioli. Sa Paulom Fonsekom Milan će igrati manje na kontranapade ili brze tranzicije kako se kaže u današnjem žargonu. Milanski klub će insistirati više na posedu lopte, organizaciji i kontroli igre i u napadu će biti profil centarfora dijametralan Žiruu.

Zirkze  (©Reuters)Zirkze (©Reuters)

U međuvemenu, nastavlja se klinč između uprave kluba i Kije Jorabkjana oko Zirkzea. Dve strane se nisu približile ni za milimetar u prethodnih par dana. Kia ne odustaje od 15 miliona, Rosoneri ne žele ni da se približe pomenutoj cifri.

Stvari bi mogle da budu dodatno zakomplikovane naknadnim pozivanjem Zirkzea pod zastavu Holandije na Evrorpskom prvenstvu. Napadač Bolonje je priključen nacionalnoj selekciji posle povrede Kopmejnersa. Nekoliko dobrih nastupa Zirkzea bi išlo naruku Jorabkjana i dovelo bi u nezgodnu poziciju Milan.

Furlani i Monkada već neko vreme drže na oku i moguće alternative za Zirkzea. Šeško je otpao jer je preskup, ali su na listi i dalje Girasi, Lukaku i Dovbik.

DI LORENCO HOĆE U JUVE

Đovani Di Lorenco nije eksplicitno rekao, ali iz njegovog nastupa na konferenciji za novinare u dresu reprezentacije Italije svima je jasno da ne želi da nastavi karijeru u Napoliju. Di Lorenco ne može da pređe preko javno iznetih teških kvalifikacija i sudova predsednika kluba Aurelija De Laurentisa o njegovom i učinku ekipe u prethodnoj sezoni. Kapiten Napolija je saopštio De Laurentisu direktno da želi da bude prodat. 

Di Lorenco je rekao da mu gode reči Antonija Kontea novog šefa stručnog štaba Napolija, ali da on nije promenio svoj stav i da će ga saopštiti u četiri oka i Konteu i da će preuzeti odgovornost za svoju odluku. Nije tajna da je Juventus najzainteresovaniji klub za Di Lorenca. Štaviše, u Torinu imaju već spreman ugovor za njega.

INTER ŽRTVUJE KARBONIJA DA BI STIGAO DO GUDMUDSONA

Mnogi se pitaju da li Inter pravi dobar posao kada ima nameru da proda Valentina Karbonija, supetalentovanog Argentinca, da bi obezbedio novac za Alberta Gudmudsona iz Đenove. Simone Inzagi želi po svaku cenu Islanđanina, uveren je da sa njim Inter pravi važan kvalitativan skok kada je u pitanju konkurentnost u Ligi šampiona i prvi Mundijal za klubove.

Ne dele svi mišljenje Inzagija. Karboni ima ogromni potencijal i samo je pitanje vremena kada će eksplodirati. U svakom slučaju, nije dovoljno da Karboni bude prodat da bi Gudmudson mogao da dođe. Prethodno je neophodno da Marko Arnautović pronađe novi klub za nastavak svoje karijere.

ROMA PRODAJE EJBRAHAMA I KUPUJE SULEA

Daniele De Rosi dao je zeleno svetlo Floranu Gisolfiju da proda Tamija Ejbrahama i da novac zarađen od prodaje engleskog napadača investira u kupovinu Matijasa Sulea. Krilni napadač u vlasništvu Juventusa košta između 25 i 30 miliona evra. Pozitivna strana za Romu je što mladi Argentinac nema velike apetite oko godišnje plate, bio bi više nego zadovoljan da počne sa milion i po-dva svoju novu avanturu u Romi.

Teže od kupovine Sulea biće prodati Ejbrahama. Roma mora da uzme najmanje 16 miliona evra od prodaje bivšeg napadače Čelsija kako ne bi ostvarila tzv. minusvalencu. Takođe, bilo bi poželjno da zarađeni novac od Ejbrahama pokrije u velikoj meri ili potpunosti dolazak Sulea.


tagovi

Lazar SamardžićDžošua ZirkzeSerija AInterMilanRomaJuventusNapoli

Obaveštavaj me

Juventus
Roma
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara