Buongiorno Italia: Lacio merka Gaćinovića kao naslednika Sergeju

Vreme čitanja: 5min | sre. 31.07.19. | 12:05

Za sada je samo ideja za Gaćinovića, ali kontakata sa agentom je bilo

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Veliki valcer napadača u Seriji A je u prvom planu italijanske sportske štampe,  a za nas je najzanimljivija priča da Lacio ispituje teren o mogućnosti da angažuje Mijata Gaćinovića ako Sergej Milinković Savić napusti Formelo ovog leta. Piše se i o prodaji Kena Evertonu i nameri Juventusa da proda još nekoliko igrača, kao i užurbanom tražanju novog defanzivca od strane Rome: pored Aldervejrelda u igri su Lovren i Rugani. Tutosport piše da je Torino spremio platu od 2.000.000 evra po sezoni za Verdija, a Gazeta da Milan posle Leaa danas stavlja pod ugovor i Duartea i ne odustaje od Anhela Koree.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Prelazni rok se rasplamsao. Pet zvezda (plus jedna) su u pokretu: Lukaku rekao da Juveu, Dibale se sastaje sa Junajtedom, Intera sada igra na Kavanija, Džeko za Ikardija? I Ken ode u Premijer”, sublimira u nekoliko redova Gazeta uzburkanu fudbalsku pijacu i valcer napadača. U podnaslovu se zapaža da je super razmena Lukaku-Dibala veoma blizu i da je generalni direktor Intera Marota već okrenuo svoju pažnju ka Matadoru, a da želi što pre da zatvori transfer Džeka. Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da je Ikardi sada u manje povoljnoj poziciji i da je sa dolaskom Lukakua u Kontinasu njegov izbor sveden na dve opcije: Napoli ili Roma. Kaže se i da je Roma ponudila za Ikardija, osim Džeka, Kolarova i novac. Što se tiče Kavanija, navodi se da je Godin, Kavanijev zemljak, preuzeo na sebe zadatak da ubedi Matadora da prihvati ponudu da se vrati u Seriju A.

Milanski dnevnik piše i da je Juve prodao Kena za 27.000.000 evra plus bonusi koji bi mogli da povećaju prihod Bjankonera do 40.000.000 evra. Takođe se podvlači da će Juve imati pravo preče kupovine nad Kenom, odnosno da će moći da izjednači ponudu svakog potencilanog kupca i vrati tamnoputog Italijana u svoje redove.

Leao lansira revoluciju Milan”, najavljuju se novine i u redovima Rosonera. Osim Portugalca koji je stigao iz Lila, danas će doći Duarte iz Flamenga, a trio Milana Boban-Maldini-Masara ne odustaje ni od ideje da angažuje Anhela Koreu iz Atletika.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da bi alternativa za Sergeja Milinkovića-Savića u Laciju mogao da bude Mijat Gaćinović, “Milinković čeka, pista Soboslaji, ideja Gaćinović”, naslov je teksta u kome se kaže da u Laciju i dalje očekuju ponudu Mančeseter Junajteda, a da je sportski direktor Igli Tare kontaktirao Ajntraht iz Frankfurta i menadžera Mijata Gaćinovića kako bi ispitao da li postoji volja za eventualni transfer. Gazeta precizira da je Gaćinović još samo ideja čija realizacija zavisi od eventualne prodaje Sergeja Milinkovića Savića.

Komiso se pokrenuo i kupio Lirolu i Boatenga iz Sasuola”, izveštava Gazeta o prvim pojačanjima Fjorentine posle dolaska Alekse Terzića iz Crvene Zvezde.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma juri Lovrena”, tvrdi Korijere na naslovnici da su Đalorosi preusmerili pažnju na defanzivca Liverpula pošto Totenhem traži previše novca za Aldervejrelda. Na unutrašnjim stanama se precizira da Totenhem traži 40.000.000 za Belgijanca, a da bi njegov vršnjak iz Liverpula koštao barem duplo manje, imajući u vidu čvrstu želju Hrvata da napusti Enfild, jer su veoma male šanse da će imati ozbiljniju minutažu u sledećoj sezoni. Alterantiva za dva rešenja iz Premijer lige je Rugani, ali i on košta poprilično, a ni Juve ni Roma nisu zainteresovani da pregovaraju o pozajmici.

Milinković londonska misija”, najavljuje Korijere da bi rukovodioci Lacija mogli da imaju direktne pregovore sa čelnicima Mančester Junajteda u glavnom gradu Velike Britanije pošto će  Nebeskoplavi u petak odigrati prijateljski meč sa Bormutom. U tekstu se podseća da je i dalje sve vezano za transfer Pogbe iz Junajteda u Real Madrid, a dodaje se i da je u poslednjih nekoliko dana počelo da cirkuliše i ime Ivana Rakitića kao moguće zamene za Francuza.

Dibala pod opsadom”, piše rimski dnevnik da se Argentinac nalazi između dvostruke vatre budući da i Junajted i Juventus vrše pritisak na njega da prihvati razmenu za Lukakua. Dibala bi želeo da ostane u Juventusu i pre nego što donese konačnu odluku želi da razgovara sa Sarijem, ali i da dobije značajno povećanje plate. Paulo prima oko 7.000.000 evra i želeo bi da podigne svoja primanja barem za 50 odsto, odnosno da probije granicu od 10.000.000 evra po sezoni. Mančester, prema dostupnim informacijama, ne nudi više od 8.500.000 evra po sezoni.

Otišao i Ken”, žali se ispod zaglavlja Korijere da je posle Kutronea još jedan mladi italijanski napadač i velika nada Azura  napustio Seriju A. U podnaslovu se dodaje da je Ken otišao u Everton za 40.000.000, sa uključenim bonusima, i mogućnošću da ga Juve otkupi tako što će izjednačiti najbolju ponudu zainteresovanog kluba za kupovinu Kena u budućnosti.

TUTTOSPORT

Juve – Lukaku, slobodan prolaz. Dibala – Ken: adio težak 130 miliona”, tvrdi Tutosport, za razliku od engleske štampe koja piše o “čistoj” razmeni, da je vrednost Dibale 100.000.000 i da Junajted, uz Lukakua mora da doda i 15.000.000 evra. Na unutrašnjim stranama se tvrdi da posle početnog odbijanja Dibala je dao nalog svojim menadžerima da pregovaraju sa Junajtedom o novom ugovoru i visini plate. U tekstu Tutosport je oprezniji nego u naslovu i ostavlja otvorena vrata čak i za povratak Intera u trku za Lukakua ako pregovori Dibale i Junajteda ne urode plodom. Na čekanju je i Ikardi za koga je sve zinteresovaniji Napoli. Tutosport piše i da Juve nastavlja da traži kupce za Kansela, Perina, Matuidija, Kediru i Mandžukića dok će u odbrani jedan između Demirala i Ruganija biti poslat na pozajmicu ili prodat.

Verdi u Torinu imaće platu top igrača”, piše ispod zaglavlja Tutosport da će Italijan zaraditi 10.000.000 evra u sledećih pet godina u dresu Granata. List izveštava i da u Debrecin, na revanš meč kvalifikacija Lige Evrope, neće krenuti Lijanko i Lukić koji su se pridružili Jagu Falkeu na listi povrđenih fudbalera.

Konte u iščekivanju: Inter čeka Kavanijevo da”, piše torinski dnenvik da se otvorio put za Nerazura da angažuju Urugvajca, a da je Bepe Marota ponudio Verganija, mladog napadača Intera, plus 15 miliona evra za Džeka.

Tutosport objavljuje i dirljivu priču mlade Podgoričanke Nikoline Radunović koja je ispričala kako joj je Siniša Mihajlović 2001. godine spasao život kada je bila petogodišnja devojčica: “Živa zahvaljujući Siniši”. Nikolina je imala tešku urođenu srčanu manu i bez urgentne operacije šanse da ostane u životu su bile minimalne. Nikolinini roditelji su imali prijatelja iz Vukovara koji je poznavao lično Sinišu i on mu je napisao pismo u kome mu je objasnio kritičnu situaciju. Mihajlović je pročitao pismo i sa Robertom Mančinijem i drugim igračima Lacija skupio je novac za operaciju u dečijoj klinici u Rimu “Bambin Gesu”. Nikolina danas ima 23 godine i završava Pravni fakultet i želi da pruži podršku “svom heroju, svom kralju” u momentu kad on bije najvažniju bitku u svom životu. 

Piše: Željko PANTELIĆ

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara