Buongiorno Italia: Konte oblikuje Inter, Sarijev pečat se još ne vidi

Vreme čitanja: 6min | uto. 03.12.19. | 12:18

Prelistavanje dnevne štampe na Apeninima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Lautaro Martinez, Kristijano Ronaldo, Lorenco Pelegrini i četvorica tenora Lacija su u prvom planu italijanske sportske štampe. Odvojen je i prostor za Mesija koji je osvojio šestu Zlatnu loptu kao i za epski preokret Kaljarija protiv Sampdorije i povratak Eugenija Korinija na Brešinu klupu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Lautarčina, predstavlja Gazeta na naslovnici Lautara Martineza kao novog Interovog “fenomena”, reč koja se upotrebljava kao sinonim za Ronalda (originalnog, brazilskog).
Argentinca žele svi ali je Inter čvrst u nameri da ga blindira. Lautaro je najviše napredovao među najvećim planetarnim talentima u prvom delu sezone, tvrdi milanski dnevnik iznoseći seriju statističkih podataka.

Gazeta je intervjuisala i Huana Sebastijana Verona koji je s ponosom podsetio čitaoce itaijanskog lista da je pre nego što je Lautaro došao u Inter upravo za Gazetu rekao da će Lautaro postati top fudbaler.
Nisam vidovnjak. Imao sam samo sreću da pratim godinama Lautara. On je već u Argentini pokazivao veliki potencijal, u Italiji ga je realizovao. Martinez nije klasičan centarfor, zna mnogo više stvari da radi od uobičajenog napadača i to ga čini posebnim, kaže Veron. Na kraju je bivši igrač Intera istakao da dobar deo zasluga ide na račun Kontea jer je pronašao pravu formulu za ispoljavanje svih kvaliteteta “Bika”.
Parma otvorila vrata za transfer Kuluševskog u januaru. Za Vidala se proučavaju modeli kako da dođe u sledećem prelaznom roku, izveštava da Inter zdušno radi da pojača sastav na raspolaganju Antonija Kontea za drugi deo sezone.

Arigo Saki u autorskom tekstu: Konte oblikuje, Sari još uvek ne objašnjava zašto Inter već liči na Kontea, a Sari ne uspeva da udari svoj pečat igri Bjankonera.

Mesi od zlata si. Juveov jed, piše Gazeta o šestoj osvojenoj Zlatnoj lopti Barseloninog asa s kojom je pretekao Ronalda (pet Zlatnih lopti). List piše da su se u Juventusu žalili na moć sponzora i snagu Barselone koji su presudili da Mesi bude nagrađen, a ne Ronaldo. Takođe se podvlači da je De Liht nagrađen kao najbolji mladi igrač.

Paratiči o CR7: Najbolji. Kjelini: Prošle godine Ronaldu je Real ukrao Zlatnu loptu, branili su dosledno sportski direktor i kapiten Juventusa Kristijana Ronalda. Portugalac se ponovo nije pojavio na dodeli Zlatne lopte iako je završio na pobedničkom postolju i bio je uredno pozavan od organizatora. Umesto Pariza, Ronaldo je došao na manifestaciju Udruženja fudbalera Italije na kojoj je proglašen za najboljeg fudbalera u prethodnoj sezoni.

Ančelotijev izazov. Napoli u karantinu, ali sada mu preti otkaz. Ideja Gatuzo, svedoči Gazeta da nema mira u Napulju i Kastel Volturnu. U tekstu se kaže da su letele teške reči između trenera i senatora u timu Napolija. Paralelno glasovi o dolasku Rina Gatuza na klupu Napolija su sve frekventnije.

Ko bi rekao, Milan ponovo šutira na gol a Teo (Ernandez) nas vodi u svoj svet bivšeg lošeg momka, donosi dve priče o Milanu Gazeta. U prvoj se analiziraju podaci koji pokazuju da Rosoneri popravljaju sve parametre u igri, uključujući i broj udaraca ka protivničkom golu. U drugoj se predstavlja bek koga je ove godine u Milan doveo Paolo Maldini.

Kaljari šou i preokret. Povratak na četvrto mesto, izveštava Gazeta o utakmici za infarkt na Sant’Eliji koja se završila trijumfom Sarda nad Sampdorijom 4-3.

Breša: Korini bis, Fjorentina i Montela na raskrsnici, piše list da se Eugenio Korini vratio na klupu Breše posle manje od mesec dana pošto je predsednik Čelino priznao da je pogrešio sa dovođenjem Fabija Grosa. Istovremeno se nagoveštava da bi utakmica Kupa Italije Fjorentina - Ćitadela mogla da bude poslednja za Montelu u slučaju još jedno kiksa.

CORRIERE DELLO SPORT

Kvartet za Ligu šampiona, otkriva Korijere tajne uspeha Lacija kroz predstavljanje učinka četvorice tenora. Imobiele, Milinković, Korea i Luis Alberto su centralne figure Inzagijevog tima: 32 od 33 gola Lacija su njihovo delo, bilo da su bili strelci ili asistmeni. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je malo klubova na svetu koji imaju tako dobro ukomponovanu četvorku kao Nebeskoplavi i da je ova sezona idealna da se kruniše decenijski san: povratak Lacija u Ligu šampiona.

Sveti Pelegrini, veze hvalospeve Korijere na račun Lorenca Pelegrinija uz isticanje podatka da je Roma od povratka na teren mladog Rimljanina zabeležila tri pobede u osam dana.
Pelegrini je istinski stub Fonsekinog stila igre: on će predvoditi juriš Rome na Inter, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se prenose reči budućeg kapitena Rome da mora još uvek puno da radi na sebi i da žarko želi da postigne gol Interu.

CR7 u krizi, Mesi ga pretekao, navodi Korijere da je Ronaldo opet odbio poziv da e pojavi na cermenoniji dodeli “Zlatne lopte” i da se juče na opšte iznenađenje pojavio na godišnjoj gala večeri Udruženja italijanskih fudbalera u Milanu gde je nagrađen kao najbolji igrač u Seriji A.

Karantin Napoli, Ančeloti lupio šakom o sto, donosi Korijere priču da se trener Napolija odlučio na drastičan potez pred meč sa Udinezeom, odnosno da zadrži sve igrače u Kastel Volturnu do gostovanja u Udinama u sledeću subotu.

Neverovatni Kaljari, od 1-3 do 4-3”, zaslužio je i tim Rolanda Marana i Rađe Najngolana da se nađe na prvoj strani posle epskog preokreta na Sant’Elija s kojim se vratio u zonu Lige šampiona.

TUTTOSPORT

Juve od zlata”, brani iz sve snage Tutosport Staru damu i njenog najskupljeg igrača Kristijana Ronalda koji je opet izostao sa dodele “Zlatne lopte”, i pored toga što se našao na pobedničkom postolju i bio uredno pozvan na manifestaciju na kojoj je pet puta nagrađen sa prestižnim priznanjem. U podnaslovu se precizira da su Bjankoneri bili protagonisti na gala večeri Udruženja italijanskih fudbalera:Ronaldo najbolji fudbaler, tri irgača Juve u idealnih 11 (Kanselo, Kjelini i Pjanić). Torinski dnevnik odvaja i prostor za De Lihta koji se za razliku od Ronalda pojavio u Parizu pošto je nagrađen kao najbolji mladi fudbaler u prethodnoj sezoni: De Liht osvojio trofej Kopa. U redakcijskom komentaru Tutosport s ponosom ističe da su oni još prošle godine dodelili Holanđaninu nagradu “Golden boy”, odnosno da se ponovio scenario sa Kilijanom Mbapeom: prvo se postaje “Golden boy” a zatim se dobijaju ostala priznanja.

Inter - Lautaro: 111 miliona je opasna klauzula, upozorava torinski dnevnik da je Barselona spremna da plati raskidnu klauzulu Argentinca tim pre što je Lionel Mesi odredio “Bika” kao naslednika Suareza u Barsi.

Slavlje bez zvanica”, piše Tutosport da je Torino proslavio svoj 113. rođendan u krugu “familije” bez ceremonija i gostiju, imajući u vidu delikatan momenat u kome se nalazi tim Valtera Macarija.

Ludilo od Kaljarija: od 1-3 do 4-3, posvećuje torinski dnevnik prostor meču koji je zatvorio 14. kolo Serije A i vratio Kaljari na četvrto mesto pored Rome.

Vratio se Korini, Čelino ukapirao, ističe Tutosport da je gazda Breše veoma brzo shvatio da je napravio veliku grešku kada je smenio trenera koji je vratio tim iz Lombardije u Seriju A. Srećom po Čelina, Korini je pod ugovorom sa Brešom i njegov povratak neće dodatno koštati kase kluba ali će morati da nastavi da plaća platu do kraja sezone Fabiju Grosu iako je proveo manje od mesec dana na klupi “Lastavica”.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara