Buongiorno Italia: Ko stavi na sto 30.000.000 može da vodi Pjonteka, u Juventusu Ronaldo bira, a ne Sari

Vreme čitanja: 6min | sre. 15.01.20. | 12:04

Roberto Bađo hrabri Zaniola i Demirala

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

 Utakmice Kupa Italije i potezi na fudbalskoj pijaci su u prvom planu italijanske štampe. Lukaku, Imobile i Insinje, protagonisti pobeda svojih timova nalaze se na naslovnicama, dok se za Pjonteka kaže da bi večerašnji meč mogao da bude poslednji u dresu Rosonera, pogotov ako se neko pojavi sa ozbiljnom ponudom. Tutosport prenosi da je Sari optimista oko Kjelinijevog povratka na teren već u februaru, a Gazeta piše da će Ronaldo i Džordžina zameniti uloge na muzičkom festivalu u Sanremu: Džordžina će biti zvezda, a Ronaldo navijač. Korijere objavljuje intervjuu sa Robijem Bađom, koji hrabri Zaniola i Demirala posle teških povreda kolena, golgota kroz koju je prošao „Il Divino codino“  2002. godine.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Pogađa uvek Lukaku“, odaje priznanje Gazeta belgijskom centarforu koji sa prilično regularnim kontinuitetom trese protivničke mreže u Interovom dresu. „Romelu predvodio Inter u još jednoj pobedi sa dva postignuta gola, prvi posle samo 21 sekunde igre“, ističe milanski dnevnik Lukakuov učinak u pobedi Nerazura nad Kaljarijem 4-1 u osmini finala Kupa Italije. „Nalazim se u savršenoj ekipi“, citira se Lukakuova izjava posle meča. Antonio Konte nije krio zadovoljstvo zbog pobede, ali nije propustio priliku da podstakne klupsku upravu  da napravi dodatni napor i dovede mu tražena pojačanja. „Nemamo budžet za pojačanja, ali imamo ideje: čekamo dobru priliku i popuste“, rekao je Konte.

Razmena: Spinacola u Inter, Politano je Romin. Spreman blic za Eriksena“, piše Gazeta o Rominom i Interovom dogovoru  za trampu dvojice igrače koji nisu uspeli da se nametnu Fonseki i Konteu u prethodnom delu sezone. Dogovor previđa pozajmicu sa obaveznim otkupom, kako bi oba kluba amortizirala po godinu dana ugovora dvojice igrača i upisala tzv. plusvalence. Dogovorena cena za završne bilanse klubova iznosi između 25.000.000 i 30.000.000 evra.

Sari se uzda u rezervni Juve: Kristijano igra? On odlučuje...“, najavljuje se na naslovnici prilično masivna rotacija u timu Bjankonera za meč Kupa Italije protiv Udineza. Na golu će biti Bufon, u odbrani Rugani, sredina terena sastavljena od rezervi, a u napadu, po priznanju Sarija, Kristijano Ronaldo je taj koji odlučuje da li će da igra ili ne.

Gazeta piše i da je Ronaldova partnerka Džordžina angažovana da vodi najvažniji muzički festival u Italiji: „Džordžina zvezda, biće voditeljka Sanrema, a Ronaldo navijač“. Naravno organizatori festivala nisu želeli da propuste priliku da iskoriste povoljne okolnosti da angažuju Ronaldovu verenicu i tako dobiju dodatni publicitet pošto je već potvrđeno da će Ronaldo biti u sali Ariston 6. februara kad će Džordžina imati svoj nastup. Gazeta podvlači da Ronaldova devojka zarađuje sama veliku sumu novca: preko 4.000.000 evra godišnje.

Milan, Pjontek u izlogu. Ko stavi na sto 30.000.000 može da ga vodi“, izveštava Gazeta da bi večerašnji meč Kupa Italije sa Spalom mogao da bude i poslednji za Poljaka u dresu Rosonera. Pjontek će početi meč od prvog minuta pošto Zlatan Ibrahimović daje prednost prvenstvenim utakmicama i sa svojih punih 38 godina mora da vodi računa o raspodeli snaga. U tekstu se kaže da Milan nije rad samo da proda Pjonteka, već i Paketu i Susa, odmah u januaru. Spreman je i da ih da na pozajmicu ako bi ona podrazumevala obavezu otkupa.

CORRIERE DELLO SPORT

Opet ti“ naslov je između dve fotografije Insinjea i Imobilea koji su bili protagonisti pobeda Napolija i Lacija protiv drugoligaša Peruđe i Kremonezea, a uz to će biti i protivnici u četvrtfinalu Kupa Italije za dve nedelje. „Gatuzo pobedio Peruđu sa 2:0 zahvaljujući Insinjeovim golovima sa bele tačke, Inzai prebrodio Kremoneze golovima Patrika, Parola, Imobilea i Bastosa: pozornica je spremna za novi veliki okršaj Lacija i Napolija na San Paolu krajem januara“, najavljuje Korijere novi sudar dvojice bivših Peskarinih napadača.

Interova lavina. Dupli Lukaku za 4:1 protiv Kaljarija“, naslov je reportaže posvećen pobedi Nerazura nad Sardima.  U podnaslovu se dodaje da Nerazuri sada čekaju u sledećoj fazi Kupa Italije pobednika iz meča Fjorentina – Atalanta.

Juve, evo Udinezea: CR7: On bira“, i Korijere prenosi reči Mauricija Sarija koji je morao da se pomiri sa činjenicom da u Juveu komanduje Ronaldo, odnosno da više ne samo da neće smeti da ga zameni tokom meča nego i da Portugalac bira mečeve koje želi da igra, a koje ne.

Milan sa Pjontekom“, piše Korijere da će Poljak dobiti šansu od prvog minuta protiv Spala iako je većina od 30.000 navijača Rosonera kupila kartu da bi videla Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin će biti na klupi i ući će u igru samo u slučaju nužde. List prenosi i reči trenera Stefana Piolija koji u Kupu Italije vidi dobar način da se spase sezona i obezbedi učešće u Ligi Evrope.

Politano se vraća u Romu, Spinacola kod Kontea“, piše Korijere da su se dva kluba dogovorila oko razmene. Politano se posle sedam i po godina vraća u klub u kome je ponikao i prošao sve mlađe kategorije, a Spinacola ide u Inter koji igra sa formacijskom postavkom koja mnogo više odgovara njegovim karakteristikama. Spinacola nije klasičan bek i njegova idealna uloga u timu je: spoljni vezni na levom boku.

Bađo: Nikolo, možeš ti to“, hrabri Zaniola Roberto Bađo u intervjuu Korijereu. „Il Divino codino“ je rekorder po brzini oporavka od operacija pokidanih ligamenata: vratio sa na teren posle samo 77 dana je je bio silno motivisan da ide na Mundijal 2002. godine, ali je tadašnji selektor Azura Đovani Trapatoni uprkos velikom pritisku svih ljubitelja fubala, odlučio da ga ne vodi i mizerno je završio Svetsko prvenstvo u osmini finala sa dva poraza, remijem i samo jednom pobedom. „Dosta zavisi od snage volje i motivacije. Nikolo ima 20 godina, ja sam imao 35 kada sam pokidao ligamente. Još se sećem bola i suza, patnje. Želimi i njemu i Demiralu da se što pre oporave“, rekao je Bađo.

List objavljuje i intervju sa hirurgom profesorom Pjer Paolom Marijanijem koji je operisao Zaniola. „Zaniolo kao Insinje može da se vrati na teren za par meseci“, tvrdi Marijani koji se smatra najboljim stučnjakom za operacije ligamenata na svetu. Marijani je operisao Insinjea koji se vratio na raspolaganje treneru posle četiri meseca.

TUTTOSPORT

Juve, pojačanje je Kjelini“, prenosi Tutosport da je Sari veliki otpimista da bi kapiten Juvea mogao da bude spreman za Ligu šampiona i meč sa Interom u Torinu. „Oporavak kapitena ide dobrim putem i na njegovom horizontu se već vide Lion (u Ligi šampiona) i Inter“, dodaje list. Torinski dnevnik najavljuje i meč sa Udinezeom u Kupu Italije i prenosi reči Mauricija Sarija na račun Kristijana Ronalda: „Kristijano prolazi kroz fantastičan period“. Sari je takođe rekao da želi da osvoji sve trofeje i da njegov Juve ne odustaje od nijednog unapred.

Inter se razgoropadio“, naslov je ispod zaglavlja sa fotografijom Lukakua kako proslavlja jedan od svoja dva gola Kaljariju. U podnaslovu se kaže da je Inter bez većih problema obavio svoj zadatak i da osim razmene Politano - Spinacola Bepe Marota privodi kraju pregovore za transfer Eriksena iz Totnehema u Inter.

Dea u Firenci s Kaldarom“, najavljuje Tutosport da će Atalantin trener Đampjero Gasperini odmah baciti u vatru povratnika u redove tima iz Bergama. List najavljuje da će i Kutrone početi meč  od prvog minuta u dresu Fjorentine a da će mu društvo praviti u špicu naš Dušan Vlahović.

Toro: Verdi se izvinio“, izvštava Tutosport da je fudbaler Torina priznao svoju grešku i zamolio trenera Macarija da mu oprosti nedolično ponašanje na meču sa Bolonjom kada je na teatralan način negodovao zbog odluke kormilara Granata da ga zameni sa Laksaltom.

KUP ITALIJE - 1/8 FINALA

Četvrtak (9. januar)
Torino - Đenova 1:1 (1:1) /nakon penala 5:3/
/De Silvestri 23 - Favili 14/

Utorak
Napoli – Peruđa  2:0 (2:0)
/Insinje 26p, 38p/

Lacio - Kremoneze 4:0 (2:0)
/Patrik 10, Parolo 26, Imobile 58 penal, Bastos 89/

Inter - Kaljari 4:1 (2:0)
/Lukaku 1, 29, Valero 22, Ranokija 81 - Oliva 73/

Sreda
15.00: (3,20) Fjorentina (3,40) Atalanta (2,25)
18.00: (1,50) Milan (4,10) Spal (7,00)
20.45: (1,25) Juventus (6,50) Udineze (10,0)

Četvrtak
21.15: (4,40) Parma (3,50) Roma (1,85)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara