Kjeza (Reuters)
Kjeza (Reuters)

Buongiorno Italia: Kjeza u Interu gratis sledećeg leta

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.07.24. | 14:42

Roma probija granicu od 1.000.000 evra za pojačanja

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Federiko Kjeza u Interu u leto 2025. godine bez evra obeštećenja, glasina ili vest!? Već nekoliko dana kruži priča da je Kjeza već postigao dogovor sa čelnicima Intera da nastavi karijeru u redovima Nerazura sledeće godine. Naravno, niko neće moći da potvrdi ovu informaciju, čak i da je tačna, jer bi predstavljala priznanje nedozvoljenog dela. Podsetimo, zabranjeno je voditi pregovore sa igračima ili njihovim menadžerima sve do posledenjih šest meseci pred isteka ugovora sa aktuelnim klubom. Naravno, to ne znači da se pregovori ne vode, ili ispituje teren, preko posrednika, prijatelja, članova porodice itd.

Izabrane vesti

Sve u svemu, kako vreme prolazi, priča o Kjezi u Interu za godinu dana dobija sve više „sledbenika“. Predsednik Intera Bepe Marota i sportski direktor Pjero Auzilio su konstruisali Inter na igračima koji su došli bez evra obeštećenja, počev od Stefana de Fraja, preko Čalhanoglua i Mhitarijana, pa do Markusa Tirama, Mehdija Taremija i Pjotra Zjelinskog.

Kjeza je dosada odbio sve ponude ili mogućnosti koje su bile pred njim, od Aston Vile i Bešiktaša do Rome. Njegov menadžer radi već neko vreme na pronalaženju kluba koji bi mogao da zadovolji ekonomske i sportske apetite. Kjeza traži platu od najmanje 6.000.000 evra i klub sa velikim ambicijama i prestižom. Za mnogo je posredi tipično traženje izgovora sa idejom da vreme prolazi i da se kockice slažu u pravcu stvarne želje fudbalera.

Za Juventusa bi bio veliki problem da Kjeza ode sledeće godine bez evra obeštećenja, tim pre što je on plaćen, više-manje, 60.000.000 evra, a nije ostavio bogzna kakav trag u dresu Bjankonera.

Tijago Mota je juče imao susret sa Kjezom u četiri oka. Prema izveštajima iz Kontinase nije došlo do pomaka i relacije su i dalje prilično hladne. Juventus je ponudio novi ugovor Kjezi, ali sa manjom platom od aktuelne. Italijanski reprezentativac igra na kartu da mu ugovor ističe sledeće godine i da će za šest meseci moći da se dogovori sa novim klubom o nastavku karijere.

U Juventusu očigledno ne računaju mnogo na Kjezu jer ne bi tražili vrlo visok profil krilnog napadača kakvi su Sančo, Adejemi i u dobroj meri Galeno.

Za godinu dana može puno toga da se promeni. Dolazak Kjeze u Inter bi značio i promenu sistema igre Nerazura, jer u formaciji 3-5-2, Kjeza jedino može da igra kao drugi špic, a trener Simone Inzagi već ima nekoliko alternativa, plus od sledećeg leta bi mogao da ima Gudmudsona iz Đenove i Karbonija, povratnika sa pozajmice u Marseju.

Sve bi postalo logično, ako Inzagi koriguje postavku u 3-4-2-1, tada bi dolaza Kjeze i te kako imao smisao.

SAMARDŽIĆ TEK NA KRAJU U MILANU

Strahinja Pavlović je već u Milanu spreman da se podvrgne uobičajenim medicinskim pregledima i da zatim potpiše ugovor sa Rosonerima. Reprezentativac Srbije u planovima Paula Fonseke bi trebalo da bude starter u novom Milanu zajedno sa Tomorijem na poziciji centralnih bekova. Dodatna prednost Pavlovića je što on može da igra i u odbrani sa tri elementa u slučaju da portugalski stručnjak odluči da promeni formacijsku postavku.

I dok je za Pavlovića sve, praktično, završeno, pregovori o Lazaru Samardžiću će trajati, po svoj prilici, do kraja prelaznog roka. Igrač Udinezea bi trebalo da bude šlag na torti prelaznog roka Rosonera. U Milanelu su uvereni da vreme radi za njih i da će Udineze morati, krajem avgusta, da spusti cenu za Samardžića ili da prihvati da plaćenje transfera Lazara delom bude pokriveno delom sa kešom a delom sa selidbom jednog od igrača Milana. Udineze traži 25.000.000 za Samardžića a na raspolaganju Fonseke je nekoliko igrača koji su interesantni Udinezeu.


ROMA SE NE ZAUSTAVLJA

Posle Le Fea i Sulea, Roma će u sledeća 24 sata zatvoriti i transfer Artjoma Dovbika iz Đirone. Rimljani su izjednačili ponudu Atletiko Madrida za Ukrajinca: 38.000.000 evra (32.000.000 i 6.000.000 kroz bonuse) koju je Đirona prihvatila. Ostalo je da se reši još par detalja, ali u Rimu više niko ne sumnja da će Dovbik predvoditi napad Rome u sledećoj sezoni.

Rimljani neće stati sa Dovbikom. Familija Fridkin želi da izađe u susret zahtevima Danielea De Rosija i ima nameru da i pored 100.000.000 potrošenih dosada (uključujući i Dovbika) napravi dodatni napor i dovede desnog beka koji bi bio starter, još jednog veznog igrača i još jednog krilnog napadača.

Najvažnije je što pre obezbediti desnog beka jer Čelik ne daje dovoljno uverljive garancije i Roma je tu najtanja. U tom kontekstu se vratilo ime Raula Belanove. Bek Torina je i prvi izbor De Rosija. Cena Belanove, 25.000.000 evra, nije toliko velika prepreka koliko činjenica da Torino ne želi da ga proda budući da je inkasirao 70.000.000 evra od transfera Bonđorna i Ilića u Napoli, odnosno Zenit. Predsednik Kairo je već na udaru kritika navijača Granata jer je prodao pomenuti dvojicu fudbalera na kojima je mogao da se konstruiše Torino za Evropu i odlazak Belanove bi mogla da bude kap koja bi prelila čašu u veoma nategnutim relacijama gazde kluba i navijača.

Roma je spremna da u posao ubaci i Zalevskog kao delimičnu kontrapartiju za Belanovu, ali i pokuša da stigne do cifre od 25.000.000, budući da ima seriju igrača koju im nameru da proda, počev od engleskog centarfora Tamija Ejbrahama za koga se zainteresovao Everton, nesuđeni klub Fridkinovih.


tagovi

Federiko KjezaLazar SamardžićArtjom DovbikRomaac milanJuventusInter

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Roma
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara