Buongiorno Italia: Kad nema Mesija tu je Lautaro, Roma rekla ne Murinju za Džeka

Vreme čitanja: 5min | uto. 10.12.19. | 12:47

U Iranu protesti ispred ministarstva zbog Stramačonija

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice Lige šampiona Inter - Barselona i Napoli - Genk su u prvom planu italijanske sportske štampe, zajedno sa pričama o budućnosti Karla Ančelotija. Od ostalih vesti pažnju privlači Korijere sa detaljima ponude Romi za Džeka od strane Totenhema kao i Juventusova namera da pojača svoju sredinu terena u januarskom prelaznom roku i složno stajanja “stare garde” uz trenera Mauricija Sarija koji se našao na udaru kritika posle poraza od Lacija. Prenose se i Lotitove reči da Sergeju Milinković Saviću ništa ne fali u Laciju.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juriš!”, komanduje ovog jutra Gazeta sa naslovne strane uz fotografije Kontea, Lautara Martineza i Lukakua kao ilustraciju. “Mesi je ostao kod kuće, San Siro će ključati: osmina finala je sigurna sa pobedom. Konte: Ne želim da posle žalimo za bilo čim. I poziva navijače: Pomozite nam!”

Na stranama dva i tri dominira naslov: “11+72.000: Inter bez straha”. U tekstu se kaže da i pored odsustva Mesija i par prvotimaca Barselone, Valverde će izvesti veoma jak sastav sa Grizmanom i Suarezom. “Inter se uzda u Lukakua i Lautara Martineza kako bi izbegao Ligu Evrope na proleće. Prolaz u osminu finala Lige šampiona je potreban i zbog para za pojačanja u januaru”, kaže Gazeta. I kad smo kod pojačanja, milanski dnevnik izveštava da generalni Interov direktor Bepe Marota želi da angažuje Vidala u januaru samo na pozajmicu, a da želi da kupi jednog od bekova Čelsija: Emersona Palmijerija ili Markosa Alonsa.

Ibra je izabrao Milan”, tvrdi Gazeta da više nema nikakvih sumnji i da je ostalo da se ispeglaju poslednji detalji dogovora koji je već načelno postignut. List prenosi reči tehničkog direktora Bolonje Valtera Sabatinija koji je stavio jasno do znanja gde će Ibra igrati i dodaje da se pregovara oko dužine ugovora: pola godine sa mogućnošću za još jednu godinu ili 18 meseci fiksiranih. Takođe se prenose reči Pjonteka koji jedva čeka da igra sa Ibrom: “Igraće u tandemu?“, pita se list.

Napoli: Ančeloti je na korak od rastanka. Gatuzo je spreman”, izveštava se da je otkaz Ančelotiju već spreman, bez obzira na rezultat sa Genkom u Ligi šampiona i da bi već od sutra novi trener Napolija mogao da bude Rino Gatuzo.

Anjeli loži Sarija: Pobedićemo zajedno. Trener. Juve, skudeto je obaveza”, prenosi delove zdravica na tradicionalnoj večeri pred Božićne praznike uprave i igrača Juvea. List piše da će protiv Bajera igrati Kristijano Ronaldo i podvlači da je CR7 najraspoloženiji kada igra protiv nemačkih klubova budući da je najviše golova postigao protiv timova iz Bundeslige.

CORRIERE DELLO SPORT

Džeko blindiran”, obaveštava Korijere svoje čitaoce da je Roma odbila ponudu Totenhema za svog centarfora. “Murinjo želi Džeka u januaru, ali je Roma podigla zid i udvostručuje ulog: zadržava Edina i traži još jednog napadača koji bi mogao da odmeni ili da igra u tandemu sa kapitenom BiH. Novaca za novog špica bi trebalo da stigne od prodaje Huana Žesusa, Perotija ili Pastorea u januaru”, dodaje Korijere.

Neumorni”, naslov je ispod zaglavlja za fantastičnu seriju Lacija od sedam pobeda u prvenstvu koja je plod i odlične fizičke pripremljenosti igrača Simonea Inzagija. Svoju supremaciju, obajšnjava Korijere, Lacio pokazuje u drugom poluvremenu. Kada bi se računalo samo drugih 45 minuta Lacio bi bio na čelu tabele sa 36 bodova i gol razlikom od 19-3. Korijere takođe piše da je predsednik Lotito ponovo podigao bedeme oko Sergeja Milinković Savića: “Sergej ne ide nikud, ovde mu je lepo i ništa mu ne fali”.

Preokret”, naslov je za priču o promeni na klupi Napolija, koja je po Korijereu, neminovna pošto će od sutra novi trener Azura biti Rino Gatuzo bez obzira kako odigra večeras Napoli pod komandnom palicom Karla Ančelotija.

Inter, sve u jednoj noći”, ističe Korijere da Antonio Konte i njegovi izabranici večeras protiv Barselone daju pečat prvom delu sezone. “Lautaro u Mesijevom modalitetu”, najavljuje Korijere da bi “Toro” mogao da popuni prazan prostor koji će ostaviti večeras izostanak Mesija koji je ostao u Barseloni. Takođe se ističe da bi Martinez mogao da bude dodatno motivisan i interesovanjem Barselone koja ga je satavila u vrh svojih želja za sledeći letnji prelazni rok.

“Uzbuna u Juveu, stiže Rakitić”, objašnjava Korijere zašto Bjankoneri moraju da pojačaju srednji red. Emre Džan je na izlaznim vratima, Kedira je povređen, Rabio i Remzi nisu uspeli da se adaptiraju kako se očekivalo, Matuidi nije igrač po volji Sarija. Praktično su samo Pjanić i Bentankur vezni igrači po Sarijevom ukusu.

TUTTOSPORT

BBBC ZA SARIJA”, otvara s tim naslovom današnje izdanje Tutosport prenoseći izjave Barzaljija, Bufona, Bonučija i Kjelinija u znak podrške Mauriciju Sariju posle prvog kiksa u ovoj sezoni. “Senatori ustali u odbranu trenera i da bi zbili redove u Juveu posle poraza na Olimpiku. Barzalji se pridružio Bufonu, Bonučiju i Kjeliniju u pravljenju gvozdenog pakta: Svi uz trenera”. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je stara garda kompletno u sintoniji sa Sarijem i da ga neće izneveriti. Takođe se piše da je kucnuo čas za Rabioa. “Rabio, vreme je. Sariju je potreban pravi Vojvoda”, upotrebio je Tutosport nadimak mladog Francuza kako bi ga dodatno motivisao pred sledeće mečeve u kojima će broj igrača veznog reda na raspolaganju i u formi biti redukovan do koske.

Mesi, asist Inter! Napoli: Genk, a onda Gatuzo”, spojio je Tutosport u jedan naslov večerašnje nastupe Intera protiv Barse i Napolija protiv Genka u Ligi šampiona. U podnaslovu se ističe da sveži dobitnik Zlatne lopte neće biti na San Siru ispunjenom do poslednjeg mesta s vatrenom željom da vidi Nerazure u osmini finala Lige šampiona. Takođe se povdlači neverovatan podatak: Inter je od prodaje ulaznica zaradio cifru od koje se vrti u glavi: 7.800.000 evra. Apsolutni rekord u Italiji. S druge strane se kaže da je Ančelotijev odlazak iz Napulja posle večerašnjeg meča gotovo stvar. “Jedina nedoumica je da li će Karlo podneti ostavku ili će dobiti otkaz”, piše Tutosport.

Zaza, rebus Toro: Otkup je postao otrovan”, piše Tutosport da gol postignut protiv Fjorentine nije smirio situaciju oko Zaze. Naprotiv status nekadašnjeg italijanskog reprezentativca je na klackalici, a odnos sa trenerom Macarijem ne pomaže mnogo da se pronađa rešenje na zadovoljstvo svih. Ostaje, kaže Tutosport, kao najverovatnija solucija, odlazak Zaze iz Torina.

Iran sišao na ulice zbog Stramačonija”, donosi reportažu priču o bivšem treneru Intera Andrei Stramačoniju koji je napustio iranski klub Esteglal jer klub nije ispoštovao postignute dogovore tokom leta. Stramačoni je bio praktično talac iranskog režima koji mu nije dozvoljavao da napusti Iran zbog istekle važnosti dokumenata. U Teheranu su ostala trojica saradnika Stramačonija zbog, kako je rečeno, birokratskih razloga. Navijači Esteglala su se organizovali napravili proteste ispred minsitarstva sporta i u znak podrške Stramačoniju koji je od zone ispadanja doveo tim u vrh tabele.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara