Buongiorno Italia: Juve zaratio sa Realom i Barsom zbog Ronalda

Vreme čitanja: 5min | sre. 04.12.19. | 11:45

Dvostruka uzbuna u Torinu zbog Belotija, kako je Konte preporodio Inter, ko je bolji: Pelegrini ili Luis Alberto?

(Od dopisnika  MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus nastavlja da brani iz petnih žila Kristijana Ronalda. Posle Đorđa Kjelinija, u odbranu Portugalca je ustao i sportski direktor Fabio Paratiči optužujući teško Real Madrid i Barselonu za zloupotrebu moći u procesu dodeljivanja prestižnih nagrada.

Izabrane vesti

Gazeta analizira i prvih 100 dana Kontea na klupi Intera u Seriji A, dok Korijere objavljuje intervju sa generalnim direktorom Monce Adrijanom Galijanijem koji otkriva da Silvio Berluskoni sanja njihov derbi, Monca - Milan u Seriji A. Tutosport je uključio dvostruku uzbunu oko Belotija: kapiten Torina je povređen i mogao bi da preskoči sve utakmice do kraja godine, a iz Madrida stižu vesti da je Atletiko ponovo krenuo u ofanzivu da ga angažuje u januaru.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juveov napad na Real”, piše Gazeta o rasplamsavanju polemike između Juventusa i španskih klubova, u prvom redu Real Madrida a zatim i Barselone. U podnaslovu se navodi da je sportski direktor Bjankonera Fabo Paratiči potvrdio optužbe Kjelinija na račun dodele Zlatne lopte u 2018: „Kristijano je zaslužio Zlatnu loptu i prethodne i ove godine. Pojedini klubovi imaju veliki uticaj na pojedine odluke. Nema sumnje da Real Madrid i Barselona imaju veliku težinu”, uperio je prst Paratiči na dva iberijska velikana. Paratičijeva izjava je izazvala iritaciju i u Madridu i u Barseloni, pogotovo u prestonici gde Florentino Peraz još uvek, tvrdi Gazeta, nije „svario“ odlazak Ronalda.

Konte 100x100. Od rekorda do navijača. Ovako je doveo Inter na vrh”, prepričava Gazeta prvih 100 dana Antonijea Kontea na klupi Nerazura. „Od superdebija protiv Lećea do jednog boda više na tabeli od Juvea: za malo više od tri meseca Konte je postao dodatna vrednost. Uprkos kratkoj klupi i povredama igrač Konte je preporodio čitav svet Nerazura”, stoji u članku. U drugom tekstu se podseća da će protiv Rome van stroja biti svi Italijani iz srednjeg reda pošto se Bareli i Sensiju na listi povređenih irgača pridružio i Galjardini.

Ibra dolazi u Milan: Vraćam se u Italiju da bih ponovo pobeđivao. Otići ću u klub krcat istorijom”, tumači Gazeta Ibrahimovićevu izjavu kao još jedan dokaz da je Šveđanin blizu dresa Rosonera. Istina postoje i oni koji podsećaju da Ibrinom opisu mogu da odgovaraju i Bolonja i Napoli.

Asistencije: prestonički derbi Luis Alberto – Pelegrini”; uporedila je Gazeta učinak dvojice fudbalera koji se smataju najzaslužnijima za uvreljiv početak sezone Lacija i Rome. Statistika pokazuje, navodi Gazeta, da je Luis Alberto imao više asistencija od Pelegrinija, ali i da irgač Rome ima bolji prosek po utakmici, jer je odigrao manje mečeve od Španca.

„Fjorentina i Đenova se utešili Kupom Italije”, izveštava se i o dve pobede prvoligaša u krizi. U Firenci su Ljubičasti pobedili Ćitadelu u Kupu Italije 2:0, dok je Đenova eliminisala Askoli rezultatom 3:2. U oba meča su briljirali igrači ponikli u Interu. Na „Frankiju“ je Benasi postigao oba gola, a na „Marasiju“ Pinamonti zatresao dva puta mrežu.

Lega A ključa zbog ukradenog snimka govora generalnog direktora De Sjerva”, piše list da je javnost zgrožena zbog izjave De Sjerva da se mikrofoni ugase kad počne rasističko vređanje na stadionima a da su u Legi besni jer je neko pustio u etar tonski zapis sednice Lege.

CORRIERE DELLO SPORT

Na pravoj strani”, najavljuje Korijere da će Edin Džeko biti u centru pažnje na San Siru, jer je prošlog leta izgledao neminovno njegov prelazak u Inter, uz konstataciju da je napravio dobar izbor. „Konte ga je želeo po svaku cenu, ali je Edin ostao u prestonici: on je Fonsekin lider na terenu. Uprkos prehladi koju je zaradio u Veroni neće propustiti meč na San Siru”. Na unutašnjim stranama Korijere najavljuje da se u tim vraća Nilkolo Zaniolo, a da bi Mhitarjan trebalo da zauzme mesto povređenog Klajverta dok bi Pelegrini trebalo da igra bliže Džeku u napadu.

Sa navijanjem je moguće”, apelovali su igrači, trener i predsednik Lacija na tifoze Nebeskoplavih da se okupe u što većem broju u subotu veče kada u Večni grad stiže Juventus. „Imobile želi pun stadion kako bi napravili još jedan podvig: Potrebna nam je podrška s tribina. Inzagi: potrebna je savršena utakmica”, citiraju se reči golgetera prvenstva i trenera Lacija pred meč sa Bjankonerima na Olimpiku.

Adrijanova opklada”, naslov je intervjua sa Adrijanom Galijanijem  generalnim direktorom Monce i dugogodišnjom desnom rukom Silvija Berluskonija, juče u Milanu danas u Monci. „Alegri je bio pravi čovek za Milan kada sam ga doveo. Ne mogu svi da igraju na San Siru. Niko ne zna bolje da izađe iz krize od trenera Napolija Kala Ančelotija”, rekao je između ostalog o svojoj prošlosti i aktuelnim pitanjima u Seriji A. Što se tiče sadašnjosti Galijani je potvrdio ambiciju da sa Berluskonijem dovede Moncu u Seriju A: „Silvio već misli na derbi sa Rosonerima, ovo je naše hodočašće svetog Jakova”.

Dva gola za Montelu”, navodi Korijere da je Fjorentina sa pobedom nad Ćitadelom, barem na kratko, razvedrila nebo iznad Firence, odnosno da je Montela barem do Božića sačuvao mesto na klupi.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik otvara današnje izdanje sa intervjuom Fabija Paratičija. „Ronaldo? Slušajte mene”, naslov je razgovora u kome se citiraju reči sportskog direktora Juvea da će CR7 ostati u Juveu do kraja svog ugovora i da oko toga nema ni najmanje sumnje. „Ronaldo je prošao kroz težak period zbog povrede kolena, ali se vraća u top formu. Njegovo prisustvo je donelo koristi svima i poboljšalo svakog pojedinačno u klubu”, podvukao je Paratiči.

Uzbuna Beloti”, upozorava ispod zaglavlja list da bi Torino mogao da ostane bez kapitana i golgetera do kraja ove godine. „Novi pregledi su ukazali na povredu mišića i Beloti će morati da preskoči barem dve utakmice. Istovremeno Atletiko Madrid je ponovo u ofanzivi da ga uzme već u januaru”, piše Tutosport.

Ibrahimović već priča kao da je igrač Milana”, tako je torinski list interpretirao intervju Ibre GQ-u. U tekstu se kaže da se ozvaničenje povratka Zlatana u dres Milana očekuje tokom sledeće sedmice.

Inter - Roma, i Florenci je na Marotinom meniju”, tvrdi Tutosport da bi Florenci mogao da dođe na pozajmicu ako Parma i Atalanta budu zatezali mnogo oko cene Kuluševskog u januaru. List piše i da će biti izuzento interesantno videti dvoboj doskorašnjih klupskih drugova iz Mančester junajteda, Lukakua i Smoliniga,  koji su se mimo svih očekivanja vrlo brzo uklopili u ambijent Serije A.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara