Zadar bez prava na grešku: Poraz znači ispadanje iz ABA

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 15:31

Ali i Primorska želi trijumf i bori se za plej-of (18.00)

Kako sada stvari stoje, čudo treba da se dogodi da Zadar ne završi kao poslednji u ABA ligi. Osim pobede nad Primorskom koja mu stiže danas na megan, sastavu Danijela Jusupa treba i slavlje u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde, a to će biti najteže gostovanje u ligi. Na sve to, treba da se poklope i dva poraza Mega Leksa ili Krke. Sve skupa, vrlo teško ostvariva teorija, ali dok se igra, šanse postoje.

Koper Primorska je jedna od tri ekipe koje dele četvrto mesto na tabeli s 12 pobeda, uz Cedevitu Olimpiju i Mornar iz Bara. Slovencima, takođe, treba slavlje da bi ostali u trci za doigravanje, a poraz u Krešinom domu bi ih verovatno izbacio iz iste.

Izabrane vesti

Trener Zadrana Danijel Jusup nada se kako će u ovoj utakmici moći da računa na većinu svojih igrača.
"Medicinska služba kaže da ne mogu da obećaju, ali da će učiniti sve da osposobe Junakovića. Što se tiče utakmice, mi u svaku idemo sto odsto. Hoće li to biti dovoljno? Igramo pred svojim navijačima, nama to uvek znači. Kroz ovu ligu smo pokazali, da smo sve te pobede koje smo imali, ostvarili pred svojom publikom. Uz njihovu podršku učinićemo sve da dođemo do pobede", poručio je Jusup.

Oba tima su slavila u prošloj rundi, ali je Primorska u poslednje vreme bila mnogo uspešnija, jer je trijumfovala na četiri od minulih pet utakmica, dok je Zadar slavio samo jednom.
"Čeka nas naporno gostovanje rivalu koji na domaćem terenu igra veoma dobro. Ekipa je dobro vođena i ima iskusne igrače, koji znaju kako treba da se bori za opstanak. Biće uzbudljivo i teško. Spremni smo za boj do poslednje sekunde", istakao je kormilar Primorske Andrej Žakelj.

ABA LIGA - 21. KOLO

Petak
Igokea - Cibona 84:97
/Lešić 15 - Novačić 16/

Subota

Mornar Bar - Krka 82:73
/Voler 17 - Ramljak 18/

Nedelja
18.00: (1,60) Zadar (14,5) Primorska (2,55)

Ponedeljak
17.00: (6,00) FMP Železnik (20,0) Crvena zvezda (1,15)
19.00: (1,70) Cedevita Olimpija (14,5) Budućnost (2,30)
21.00: (1,10) Partizan (23,0) Mega Bemaks (7,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA / Koper Primorska/Ziga Mikeli


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara