Buongiorno Italia: Još jedna revolucija u Milanu

Vreme čitanja: 6min | pet. 10.01.20. | 12:01

Sprema se povratak Maksa Alegrija, Kaldara ponovo u Begramu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazni rok je u centru pažnje italijanske sportske štampe. Gazeta najavljuje povratak Maksa Alegrija u Milan sledećeg leta i još jednu revoluciju koja predviđe radikalnu promenu igračkog parka Rosonera. Korijere delo sport piše o prodaji Rome koja bi mogla da se okonča i pre derbija sa Lacijom dok je Tutosport izračunao da dvadesetogodišnjaci i tinejdžeri Juvea već vrede 250.000.000 evra, počev od De Lihta i Kuluševskog. Piše se i o mogućoj razmeni Kesi-Politano, kao i o povatku Kutronea u Italiju odnosno prelasku u Fjorentinu i dolasku Lobotke u Napoli.

Izabrane vesti

GAZZETTA DELLO SPORT

“Milan, plan za preporod: Budućnost sa Maksom”, najavljuje Gazeta još jednu revoluciju u Milanelu koja podrazumeva povratak Maksa Alegrija, koji bi imao ulogu tipa Aleks Ferguson u Mančester Junajtedu. Takođe se naglašava da Milan želi i da očisti tim od “tereta” igrača koji su prilično razočarali i izneverili očekivanja i investicije koje se uložene u njih. “Povratak Đavola iz pakla u dve etape: na prodaju Pjontek, Suso i Čalhanoglu a zatim, sledećeg leta, tim će biti poveren bivšem treneru”.

“Razgoropađeni Inter: sve miriše na razmenu Kesi-Politano, Jang dolazi u ponedeljak na potpis ugovora, otovrila se pista za Žirua”, piše Gazeta da Inter ne sedi skrštenih ruku i da je Marota preuzeo sve neophodne mere da se obezbedi u slučaju da  pregovori sa Barselonom oko transfera Vidala ne urode plodom. Na nišanu Intera ostaje i Eriksen iz Totenhema,.

“Kaldara se vraća kući. Atalanta za novi početak”, izveštava milanski dnevnik da se itaijanski defanzivac vraća u Bergamo posle maleroznih godinu i po dana u Juventusu i Milanu. List podseća da su dve izuzetno teške povrede onemogućile Kaldaru da pokaže svoje kvalitete u Milanu, odigrao je samo dva utakmice u poslednjih 18 meseci, a da sada ima šansu da lansira ponovo svoju karijeru u dresu Atalante. Kaldara će biti uvršten na listu igrača za Ligu šampiona i mnogi su spremni da se opklade da će ga Gasperini regenerisati kao, seriju drugih igrača. Kaldara se vraća u Bergamo na 18-omesečnu pozajmicu a Atalanta će u leto 2021. godine moći da ga otkupi za 15.000.000 evra.

“Ronaldo , sećaš li se Florencija? Podvale u mečevima Roma-Juve čine dvoboj još bogatijim”, podseća list na epizodu iz prošle sezone kada je Ronaldo uvredio Florencija rekavši mu da je mali da bi imao pravo glasa. Kapiten Rome mu je odgovorio golom i stavljajući do znanje da je nadmenost Ronalda odbojna i nespojiva sa fudbalerima koji su veliki i van terena.

Gazeta najavljuje da ćemo na Olimpiku videti isti sastav Rome i Juventusa koje smo videli prošle nedelje, pošto se u Romi Zaniolo oporavio, a Spinacola ima grip dok je u Juveu Iguain pod znakom pitanja zbog povrede pa će Dibala početi meč od prvog minuta.

“Lacio 120: ponos i snovi: Skudeto? Određene reči se ne izgovaraju nikad, ali…”, posvećuje lista tekst rođendanu Nebeskoplavih uz prenošenje stavova predsednika Klaudija Lotita koji je rekao da radi na tome da se snovi pretvore u stvarnost.

“Penali rekli Granata. Sirigu branio, Berenger pogodio. Đenova se predala, Toro u četvrt finalu”, naslov je izveštaja Gazete sa prvog osmofinalnog dvoboja Kupa Italije koji je završen posle produžetaka 1-1 pa se pobednik tražio sa bele tačke. Naš Saša Lukić je bio među najboljim akterima na terenu, i držao je praktično sam sredinu terena Torina zbog čega je ocenjen sa vrlo dobrih 6,5.

CORRIERE DELLO SPORT

“Vreme prestonice”, ističe Korijere da će Olimpiko i Rim, ovog vikenda i zatim u junu biti poprište na kome će se odlučitvati o skudetu i sudbini Mančinijeve Italije na Euro 2020. “Skudeto je u igri dva puta ovog vikenda na Olimpiku a junu će rimski stadion tri puta ugostiti evrospko izdanje Italije Mančinija”, piše Korijere. U podnaslovu se dodaje da Lacio želi da nastavi svoj sprint, da Fridkin ubrzava preuzimanje Rome a da je Lotitova pobeda u nametanju izbora predsednika Zajednice prvoligaša vratila Rim u centar odlučivanja u Seriji A.  “Ako Inzagi stigne do desete pobede a Fonseka porazi Sarija, u borbi za skudeto, u prvoj liniji, biće i rimski timovi”, tvrdi Korijere.

“Lotito: Hoću da pretvorim snove u realnost. Ciljevi se ne najavljuju nego se dotižu. Ne pričam o skudetu, nego o rezultatima. Lacio mora da zadrži duh iz poslednje dva meseca”, citiraju se reči predsednika Lotita. Na unutrašnjim stranama Korijere najavljuje i da se Senad Lulić oporavio za meč sa Napolijem dok će Korea, u najboljem slučaju, početi utakmicu na klupi. Argentinac juče nije čak ni odradio trening zbog bola u listu.

“Fridkin misli već na derbi”, svedoči Korijere o ubrzanju tehničkih operacija za prenos vlasništva sa Džejmsa Palote na novog većinskog vlasnika Rome Dana Fridkina. U tekstu se kaže da je okončanje posla pri kraju, i da Fridkin želi da ga zatovri pre derbija (na programu 26. januara), ali da je moguće da konačni potpis sklizne na početak februara. U drugom tekstu se izveštava da je na listu mogućih pojačanja Rome u januaru upisano i ime Frančeska Kaputa iz Sasuola, ali i da Nikola Kalinić postaje problem za Romu jer odbija sve ponude koje stižu na njegovu adresu i tako blokira sportskog direktora Petrakija da kupi ili uzme na pozajmicu novog centarfora.

“Napoli duplira: evo Lobotke posle Demea”, piše Korijere da je Napoli odvojio 33.000.000 evra za dva pojačanja koja će omogućiti treneru Gatuzu da izvšri reformu tima. U tekstu se kaže da je Napoli pronašao dogovor sa Seltom oko Lobotke i da on podrazumeva cenu od 21-og miliona evra za igrački karton Slovaka plus 4.000.000 evra za eventualne bonuse. U međuvremenu Deme je prošao lekarske preglede i potpisao je petogodišnji ugovor sa Napolijam za platu od dva miliona evra po sezoni.

“Pojačanje za Fjoretinu: Kutrone se vratio u Seriju A”, piše Korijere da je Kutroneova epizoda u Premijer ligi trajala samo šest meseci. List navodi da će Fjorentina, kroz plaćanje pozajmice i obaveznog otkupa (ukupno 19.000.000 evra), omogućiti Vulverhemptonu da izvuče novac koji je uložio za dovođenje bivšeg igrača Milana. Dolazak Kutronea otvorio je vrata za odlazak Pedra, dok Dušan Vlahović ostaje u Firenci.

TUTTOSPORT

“Budućnost Juvea vredi već 250.000.000 evra”, to je računica koju je Tutosport napravio uzimajući vrednost igrača, dvadesetogodišnjaka,  koje je Stara dama kupila ili rezervisala u poslednjih godinu dana. “Od De Lihta do Kuluševskog, uzeti ili rezervisani dvadesetogodišnjaci Bjankonera već predstavljaju veliko bogatstvo, kako u ekonomskom smislu tako i u tehničkom, jer garantuje dugi niz pobedničkih sezona Juvea i u godinama koje dolaze”, zapaža Tutosport. Osim Kuluševskog i De Lihta, Tutosport navodi i imena Romera, Luke Pelegrinija, Demirala, Ntenda još desetak imana fudbalera rođenih 2001. i 2002. godine. List piše i da je Juve blizu da uzme Čonga iz Mančester Junajteda na istič način kako je to uradila sa Polom Pogbom.

Istovremeno, kao što je uobičajeno svaki put kada Juve igra protiv malo ozbiljnijeg protivnika u Seriji A, Tutosport objavi priču da je Juve veoma zainteresovan za najboljeg igrača rivala. “Zaniolo trči za Juve: kao klinac je navijao za Bjankonere i dalje je u vrhu liste prioriteta Paratičija za sledeću sezonu”, naslov je teksta u kome se ističe da Bjankoneri nemaju nameru da odustanu od talentovano fudbalera. Tutosport izvšetava i da Iguain ima probleme sa mišićima i da će Sari na Olimpiku izvesti isti sastav koji smo videli protiv Kaljarija.

“Spasilac Sirigu”, nedvosmisleno se ispod zaglavlja pripisuju zasluge golmanu Torina za pobedu nad Đenovom u osmini finala Kupa Italije. U podnaslovu se ističe da je meč završen rezultatom 1-1 a da je onda Sirigu odbranio odlučujući penal.

“Jang u Interu, Junajted dao zeleno svetlo”, piše Tutosport da će kapiten Mančester Junajteda već početkom sledeće nedelje biti u Milanu i da će početi da trenira u Apijano Đentileu. Paraleleno se izvštava da generalni direktor Bepe Marota ne odustaje od realizacije transfera Vidala i Eriksena.

“Politano- Milan od Pjontekovih para”, piše Tutosport da su Rosoneri spremni da reinvestiraju novac od prodaje poljskog centarfora kako bi doveli krilo Intera.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara