Miloševićev adut mirnoća, Dekijeva nervoza motiviše igrače, Partizanova kontra i Zvezdina haotičnost

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.03.20. | 10:48

Kakva su očekivanja nekadašnjih asova Crvene zvezde i Partizana

Večiti derbi, bez obzira na stanje u dva najveća srpska kluba, uvek izaziva veliku pažnju, kako među navijačima dva tima, tako i među njenim nekadašnjim akterima, koji imaju različita gledanja na današnji okršaj Crvene zvezde i Partizana (18.00, TV Arena Sport, B92).

Nekadašnji as oba tima Milko Đurovski blagu prednost u današnjem okršaju dva tima daje Crvenoj zvezdi, za koju smatra da igra kvalitetnije, ali ima samo reči hvale za Sava Miloševića i njegov način vođenja klubom.
"
Kada sam ja igrao, Savo je skupljao lopte. Ne poznajem ga dobro, ali mi se sviđa što je miran. Ali, možda bi bilo dobro da sam odlučuje u nekim stvarima, da ne sluša savete sa strane", rekao je Đurovski za Alo.

Izabrane vesti

Kada je u pitanju Dejan Stanković, legendarni fudbaler još uvek nema konkretan stav.
"
Stariji sam od njega, pa ga ne poznajem dobro. Vidim da je nervozan, često i viče na igrače, ali to može da motiviše te momke... Deki je na početku trenerske karijere, videćemo...", dodaje Đurovski.

 

Zanimljive opservacije na temu aktuelnog derbija izneo je i nekadašnji igrač i trener Partizana Vladimir Vermezović.
"
Previše je stranaca. Oni ne znaju i ne osećaju šta za Beograd i Srbiju znači derbi. Stoga, dok se Partizan i Crvena zvezda budu oslanjali na strance i u sastavima ne budu imali igrače iz mlađih selekcija, bar osmoricu, dvetoricu koji žive za klub, onda će i derbiji gubiti na draži", rekao je Vermezović za Žurnal.

Savo Milošević i Dejan Stanković su stari znanci na terenu, ali će im ovo biti prvi međusobni trenerski okršaj.
"
Zapazio sam da u igri Crvene zvezde ima brzine, ali i haotičnosti. Zato očekujem neizvestan i interesantan meč. Mislim da će se moji i te kako pitati, najverovatnije igrati na kontru. Milošević je bio uspešan u poslednja dva derbija i u blagoj je psihološkoj prednosti. Stanković će pokuštati da uđe u nadmudrivanje, jer crveno-belima odgovara i nerešen rezultat. Voleo bih da osujetimo sve njihove akcije i naravno pobedimo", dodao je Vermezović.

Nekadašnji as Crvene zvezde Cvijetin Blagojević ne veruje u efikasnu utakmicu, zbog "slabe" forme u kojoj se nalaze dva tima.
"
Ni Partizan, ni Crvena zvezda po igri i formi nisu oduševili. Veujem da će u derbiju Dejan Stanković biti uspešnjiji. Zvezda može da slavi sa 1:0, mada ne treba biti nezadovoljan ni remijem", poručuje Blagojević za Žurnal.

Bivši napadač Partizana Danko Lazović veruje da bi 162. večiti derbi mogao da odluči neko od Partizanovih najmlađih igrača.
"
Partizan ima dobru ekipu, ali bih izdvojio tandem Pavlovića. Lazar je budućnost kluba i siguran sam da će biti još bolji, a i protiv Zvezde bi neko od njih mogao da se proslavi", kaže Lazović za Žurnal.

Zanimljive su izjave i bivšeg igrača crno-belih Gorana Bogdanovića.
"
Do skoro sam isključivao TV ako je igrao Partizan. Od kako je tim preuzeo Savo Milošević to više ne činim. Derbi ima draž, tabela je nebitna, forma ne znači ništa. Zvezda ima velikih 11 bodova viška, ali upravo tim debitanta Dejana Stankovića može da padne sa devizom "lako ćemo". Milošević je već godinu dana trener i napravio je mnogo dobrih stvari. Ima šta da se vidi, uz brzu kontru može da iznenadi Dekija", poručuje Bogdanović.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, Nenad Kovačević, veruje u pobedu crveno-belih.
"
U Zvezdi je došlo do promene trenera, za očekivati je da se menja nešto. Crvena zvezda ima odličnu ekipu, kiks protiv Inđije nije bitan. Neće to pozitivno, a ni negativno uticati na derbi, jer je to posebna utakmica. Verujem da ćemo na ovom derbiju videti mnogo golova, zanimljivu igru i naravno, Zvezdinu pobedu", poručuje Kovačević.

Legendarni Dule Savić takođe veruje u slavlje Crvene zvezde.
"
Dekiju u trenerskom debiju bih poželeo sreću. Savo radi već godinu dana i bio je uspešan u poslednja dva derbija. Forma u derbiju nikada nije značila mnogo, pobeđivao je spretniji i inspirativniji. Voleo bih da to bude Zvezda i na korak se približi tituli. Što bi bilo sjajno, usput ulepšalio Stankovićev trenerski debi", poručuio je Savić za Žurnal.

Grafika: MOZZART Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara