Moto GP ponovo odlaže, čeka se vakcina

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.04.20. | 16:34

Novi datumi će morati da se nađu i trkama u Muđelu i Kataloniji

Svetska motociklistička federacija FIM i Dorna, vlasnik komercijalnih prava na Moto GP bili su primorani na nova prilagođavanja u kalendaru sezone koja nije ni startovala. Zbog već poznatog razloga.

Pošto je prva trka, VN Katar otkazana, nove datume su nakon nje dobile VN Argentine (22. novembar), Tajlanda (4. oktobar) i Amerike (15. novembar), da bi odmah potom usledila “seča” VN Španije (3. maj) i Francuske (17. maj).

Izabrane vesti

I danas su na red došle dve sledeće trke u kalendaru, u Itaiji (31. maj) i Kataloniji (7. jun) koje će dobiti nove datume održavanja. Zasad još nije poznato gde bi “mogli” da ih uguraju pošto je gužva na jesen već poprilična. Sledeća na redu trka koja bi mogla biti otkazana, dodeljen joj novi datum ili pak ako se situacija sa pandemijom smiri, otvarajuća u sezoni je VN Nemačke na Zaksenringu 21. juna.

Ocenu toga kada bi sezona mogla da se nastavio dao je prvi čovek Dorne, Karmela Espeleta:
“Moje je mišljenje da dok se neiznađe vakcina za Kovid-19 veoma je teško ili gotovo nemoguće organizovati gran-prijeve i ostale važne događaje. Čak i ako se život malo normalizuje bez vakcine neće krenuti saobraćaj. Nisam siguran da ćemo uopšte voziti u 2020.”

Takođe, sve ekipe su dobile potvrdu da mogu da zamrznu razvojne programe sve do početka sezone 2022.

(Foto: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara