Buongiorno Italia: Berluskoni napao Gazidisa zbog tvrdnji o Milanovom bankrotstvu

Vreme čitanja: 6min | pon. 14.10.19. | 14:10

Prelistavanje italijanske sportske štampe za ponedeljak...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Korijere delo Sport ne odustaje od svoje piste da Inter želi Nemanju Matića u januaru, a ne Ivana Rakitića i Artura Vidala. Gazeta objavljuje intervjue sa Konteom koji upozorava Juve da se ne predaje, Bufonom koji, po rečim njegove supruge, brani i dok spava, i Dinom Zofom koji tvrdi da Lacio ima tim za Ligu šampiona. Tutosport ističe hrabrost i čeličnu volju Đanluke Vijalija koji se prihvatio posla u reprezentaciji Italije i pored opake bolesti protiv koje se bori i najavljuje da je Mauricio Sari pripremio plan kako da lansira Rabioa u sledeće tri nedelje. Svi listovi prenose žestok odgovor Silvija Berluskonija Ivanu Gazidisu koji je pozvao generalnog direktora Milana da kad mu dođe da priča o prethodnom Milanu, ode u kupatilo i tamo se “ispovedi”.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Konte: Juve, ne odustajem”, prenosi Gazeta, kao najvažniju poruku, intervjua sa trenerom Intera pred nastavak šampionata sledećeg vikenda.
“Jaz između dva tima još uvek postoji u korist Juvea, ali nas ne košta ništa da verujemo da možemo da napravimo podvig. Bjankoneri su sada top klub, dok smo mi tek krenuli putem koji će nas dovesti do vrha. Ali, sudbina može da se promeni”, dodao je bivši kapiten i trener Juventusa. Gazeta piše i da je Kontea najprijatnije iznenadio Sensi, od Škrinjara, De Fraja. Brozovića i Lukakua očekuje da u kontinuitetu igraju dobro i daju karakter timu. Od Lautara Martineza, Aleksisa Sančeza i Godina očekuje da naprave skok u formi, a od Kandreve, Asamoe, Politana i D’Ambrozija se traži da budu, kao i do sada, verni vojnici. Gazeta piše i da će se u sledeća 24 sata znati više o ozbiljnosti povreda D’Ambrozija i Sančeza.

“Bufonovi, Ilarija i Điđi: parade i tokom noći…”, prenosi Gazeta najintersantnije delove nastupa bračnog para D’Amiko-Bufon na Festivalu sporta u Trentu. Popularna italijanska TV voditeljka je otkrila da Bufon i tokom noći, dok spava, pravi golmanske gestikulacije, i udara nogama i rukama Ilariju. Bufon je rekao da je najznačajniji trener u njegovoj karijeri bio Karlo Ančeloti koji mu je dao priliku da postane starter u Parmi, da Konte zaslužuje poštovanje navijača Juvea iako je na klupi Intera, da sa Bonučijem i Kjelinijem veruje da je sve moguće i da se vratio u Juve jer želi da osvoji Ligu šampiona, pre nego što se oprosti od rukavica.

“Milan: Berluskoni napao Gazidisa”, prenosi list veoma oštar odgovor bivšeg vlasnika Rosonera prvom operativcu familije Singer u Milanu. “Milan u Seriji D? Gazidis to može da kaže dok je u klonji. Milan bi sa mnom, u kratkom vremenskom periodu, ponovo bio veliki”, rekao je Berluskoni.

“Od Kastrovilija do Kumbule. Serija A ponovo postaje odskočna daska za mlade fudbalere”, analizira Gazeta novi fenomen u italijanskom fudbalu da treneri pružaju mnogo veću minutažu mladim fudbalerima nego ranije. Po statističkim podacima fudbaleri ispod 23 godine igraju više minuta samo u francuskom šampionatu.

“Mančinijev cilj je da Italija bude nosilac na žrebu za Evro 2020”, piše Gazeta da Jeremenija i BiH ne treba da računaju na popust od Azura. I pored obezbeđenog prvog mesta Italija želi da se vrati u vrh rang liste UEFA i FIFA kako bi izbegla da igra kvalifikacije sa najjačim evropskim selekcijama.

Gazeta objavljuje i intervju sa Dinom Zofom.
“Ovaj Lacio može u Ligu šampiona pod uslovom da prestane da pravi greške”, tvrdi bivši trener i rukovodilac Lacija i legenda Azura i Juventusa.
“Lacio je već proćerdao nekoliko bodova zahvaljujući naivnim greškama i ne bi smeo više da pada u zamku lakih entuzijazama”, dodao je Zof.

CORRIERE DELLO SPORT

“Zaniolo u centru pažnje”, najavljuje Korijere da će mladi fudbaler Rome biti starter u nacionalnom dresu protiv Lihtenštajna i da se od njega očekuje da preuzme odgovornost u ofanzivnim zadacima Roma imajući u vidu odsustvo Džeka i Pelegrinija i rovitost Undera, Mhitarjana, Perotija.
“U dresu Azura Zaniolo će igrati u ulozi polutke, na toj poziciji bi trebalo da igra i u Romi posle povrada Pelegrinija i Dijavare”, navodi Korijere.

“Simoneov novi početak”, tvrdi Korijere da je Simone Inzagi čvrsto rešen da poništi što pre svoj najgori početak sezone od kada je na klupi Lacija. Prema pisanju lista, Korea će biti na terenu, i pored problema sa povredom lista, a Parolo će zameniti “pocrvenelog” Lejvu. Olakšavajuća okolnost za Lacio je što se Duvan Zapata povredio i neće biti na raspolaganju Gasperiniju. U odsustvu Zapate, Gasperini ima dve solucije. Prva je da baci u vatru od prvog minuta Murijela umesto Zapate, a druga je da čuva Murijela kao džokera za drugo polovreme a da na teren izvede trio Malinovski, Iličić, Gomez.

Korijere prenosi i delove intervjua Strahinje Pavlovića Prvoj TV, zaključujući da su vrata još uvek otvorena za realizaciju posla.
“Pavlović misli i dalje na Lacio”, naslov je teksta u kome se ne isključuje da bi Pavlović mogao da stigne u januaru u Rim i da sportski direktor Igli Tare i dalje smatra da je defanzivac Partizana igrač koga treba angažovati.

“Koliko nacionalne selekcije skupo koštaju klubove?”, pita se Korijere podsećajući na sve povrede koje su fudbaleri doživeli igrajući za svoje reprezentacije. List podseća da su se povredili Sančez, D’Ambrozio, Kjeza, Zapata, Nejmar, Modrić, Medel, Tomijasu itd.

Korijere se vraća i na priču o Nemanji Matiću i tvrdi da je vezista Mančester Junajteda prvi cilj Intera u zimskom prelaznom roku:
”Matić odmah, a u junu Van De Bek”. U tekstu se objašnjava da Inter nema nameru da troši mnogo novca u januaru osim u slučaju da se otvori mogućnost za kreativno rešenje za Sergeja Milinković Savića. Ali, tvrdi Korijere, to je teško izvodljiv scenario imajući u vidu prilično hladne odnose sa Lotitom i činjenicu da predsednik Lacija traži isključivo keš za svog najboljeg fudbalera. Rakitić i Vidal nisu profili igrača srednjeg reda koji traži Konte, kako zbog fizičkih karakteristika tako i zbog cene.
“Ako Matić bude tražio od Junajteda – navodi Korijere – da ga prodaju, njegova cena ne bi bila velika. Matić bi mogao da bude dodatno motivisan da pređe u Inter jer bi ponovo radio sa Konteom”.

“Na Mundijal sa Mančinijem”, podseća Korijere na klauzulu u ugovoru Azura sa Mančinijem da se selektoru automatski produžuje ugovor na dve godine ako obezbedi plasman na EP. Korijere dodaje da će protiv Lihtenštajna dobiti šansu i dvojica mladih fudbalera Tonali iz Breše i Kastrovili iz Fjorentine.

TUTTOSPORT

“Vijali, snaga Azura”, posvećuje vodeći naslov torinski dnevnik Đanluki Vijaliju koji vodi bitku protiv tumora na pankreasu. U nadnaslovu se kaže da Vijali i pored opake bolesti ima veliku želju da pomogne svom prijatelju Mančiniju u nacionalnoj selekciji kao tim menadžer.
“Veliki povratak bivšeg golgetera je fantastičan spot za fudbal”, piše Tutosport.

“Rabio SOS Juve”, izveštava list da je Mauricio Sario pripremio plan kako da revitalizuje mladog Francuza.
“U sledećem mini ciklusu koji predviđa sedam utakmica u 22 dana, Rabio će imati mnogo više prostora”, najavljuje se veća minutaža za bivšeg igrača PSŽ-a.

“Gazidisu, umukni! Monca na San Siru”, prenosi se ispod zaglavlja žestoka reakcija Berluskonija na tvrdnje generalnog direktora Milana Gazidisa da bi klub bankrotirao da ga Eliot nije preuzeo.
“To su stvari koje ne bi trebalo da se govore javno. Ako neko već želi da ih kaže, onda ode u WC, zatvori vrata i tamo ih izgovori. Meacu ne treba da ruše, dovešću ja moj tim (Moncu) da igra na njemu”, rekao je Berluskoni.

“Dea, na redu je Murijel”, naslov je priče o Atalanti koja neće moći da računa na svog golgetera Zapatu. U podnaslovu se precizira da je Murijel favorit da zameni svog zemljaka, ali da i Malinovski ček šansu kao zapeta puška. Takođe se navodi da se još uvek ne zna tačno koliko će Zapata morati da odsustvuje sa terena ali je velika verovatnoća da će morati da preskoči mečeve sa Lacijom i Mančester Sitijem.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara