Nikolo Barela (©Reuters)
Nikolo Barela (©Reuters)

Buongiorno Italia: Barela najlpaćeniji Italijan u istoriji Serije A

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.06.24. | 12:14

Juve danas promoviše Motu, Milan sutra Fonseku

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz RIma) 

Nikolo Barela ušao je u istoriju kao najplaćeniji italijanski igrač u Seriji A, barem trenuto, sa platom od 6.500.000 evra plus bonusi. Barela je potpisao novi ugovor sa Interom do 2029. godine, što praktično znači da bi vrlo lako mogao da ostane do kraja karijere u redovima Nerazura i postane jedna od zastava za sva vremena. 

Izabrane vesti

Posle Barele, na redu je trener Simone Inzagi. Njegovi menadžeri će danas imati novi sastanak sa upravom kluba i očekuje se da do večeras sve bude utanečeno za novi dogovor koji će Inzagija vezati za Inter do 2027. godine za platu od 6.500.000 evra. 

Paralelno dvojac Marota - Auzilio radi na dovođenju novog čuvara mreže. Kec u rukavu Intera za Pepa Martineza bi mogao da bude Satrijano. Napadač Intera je imao odličnu sezonu u Brestu i njegova cena je porasla na deset miliona evra. Budući da se Satrijano sviđa Đilardinu i upravi Grifonea, ceo posao je vrlo primamljiv s obzirom na to da je Martinezova cena oko 15.000.000 evra. 

DAN TIJAGA MOTE

Tehnički direktor Juventus Kristijano Đuntoli otputovao je juče u Kaškaiš, lusksuzno letovalište pored Lisabona gde živi porodica Tijaga Mote i gde se on nalazi na godišnjem odmoru. Ostalo je vrlo malo detalja da se definiše i zvanično postvljenje novog trenera Juventusa bi moglo da se dogodi tokom današnjeg dana, najkasnije sutra. 

Tijago Mota će dobiti ugovor na tri godine, do 2027. godine, u liniji sa trogodišnjim planom Stare dame tokom kojeg je predviđeno da Bjankoneri ponovo osvoje skudeto i pokušaju da se približe finalu Lige šampiona. Mota će primati platu od 3.500.000 evra, duplo manju od one koju je imao Alegri.

Prvi veliki poklon za Motu bi trebalo da bude Daglas Luiz. Juve je postigao načelni dogovor sa Aston Vilom koji predviđa prelazak u Birmingem Ilinga i Mekenija plus doplata. Englezi traže dodatnih 20.000.000 pošto po njihovoj računici Brazilac vredi 65.000.000 a Iling i Mekeni 45.000.000. 

I dok bi oko Daglasa Luiza trebalo da ide sve glatko, za Grinvuda će biti nešto teže. Mančester Junajted je podigao cenu na 50 miliona evra. Na strani Juventusa je želja krilnog napadača da se sa Iberijskog poluostrvo preseli na Apeninsko, međutim dobra sezona u Hetafeu Grinvuda je značajno podigla cenu. Praktično, Juve će morati prvo da proda Sulea i Hujsena (u Kontinasi očekuju da bi mogli da zarade između 50 i 60 miliona za dvojicu mladih igrača) da bi mogao da finansira dolazak Grinvuda

Vojćeh Ščesni prelazi u Al Nasr kod Kristijana Ronalda. Juventus će dobiti četiri miliona plus par miliona kroz bonuse od transfera Poljaka. Novac od prodaje Ščesnija i ušteda na njegovoj plati omougućava Juveu da kupi odmah Mikelea Di Gregorija iz Monce (deset miliona plus bonusi)

Napoli je digao visoki zid oko svog kapitena Di Lorenca uprkos njegovoj želji da se preseli u Juventus. Posle Aurelija De Laurentisa i Antonio Konte je istakao da je Di Lorenco važan šraf budućeg projekta i da zato nije na prodaju. 

IBRA SUTRA PREDSTAVLJA FONSEKU 

U Milanu je sve spremno za ozvaničenje dolaska Paula Fonseke na kormilo Rosonera. Zadatak da objavi vest dobio je Zlatan Ibrahimović. Ujedno to je i direktna poruka da će Zlatan imati veoma važnu ulogu u sledećoj sezoni u Milanu. 

Tokom ove nedelje bi mogla da stigne vest i o postignutom dogovoru sa Totenhemom oko prelaska Emersona Rojala. Bek londonskog kluba želi da pređe u Milan a Spursi su spustili cenu. Pregovara se oko cifre od 20 miliona evra, više-manje, koliko je italijanski klub planirao da potroši.

Dobra vest za navijače Milana je odluka Majka Menjana da ostane u Milanu. Francuski čuvar mreže je dao mandat svojim menadžerima da ispregovaraju novi ugovor. Predviđa se da bi do uspešnog okončanja pregovora moglo da dođe posle Evropskog prvenstva na kome Menjan brani gol Francuza. Problem oko novog ugovora sa Menjanom bila je visina plate pošto je tražio sedam miliona evra po sezoni, kao Donaruma pre par godina kada ga je upravo francuski reprezentativac zamenio. 

DIBALA NE IDE IZ ROME, DE ROSI ODREDIO SEDAM NEDODIRLJIVIH

Iz Rome i enturaža Paula Dibale su demantovali pisanja pojedinih medija da bi Inter mogao da uzme Argetinca koristeći raskidnu klauzulu. Podseća se da klauzula važi samo za inostranstvo, dok je za Italiju potrebna saglasnost Rome. U svakom slučaju se podvlači da Dibala, ako napusti Romu, to će biti samo zbgo ponude koja bi došla izvan Italije. 

Daniele De Rosi je, u međuvremenu, dostavio spisak igrača sportskom direktoru Gisolfiju na koje računa u sledećoj sezoni. To su Svilar, Mančini, Endika, Kristante, Pelegrini, Paredes i El Šaravi. Svi ostali su na transfer listi i ako stignu prave ponude mogu da budu prodati. Među njima se nalazi i Tami Ejbraham za koga su u posledjih par dana pokazali interesovanje Aston Viila, Vest Hem, Lester i Everton, klub koji bi mogao da završi u vlasništvu familije Fridkin

De Rosi je dao mandat Gisolfiju i da proda Zalevskog. Mladi Poljak se ne uklapa u De Rosijevu viziju igre i budući da ima nekoliko klubova iz Premijer lige i Bundeslige zainteresovanih za njegove usluge, vrlo lako bi mogao da bude prodat, tim pre ako odigra par dobrih mečeva u dresu Poljske na Evropskom prvenstvu. 

Sportski direktor Gisolfi vodi vrlo razgranate pregovore sa Falijem Ramadanijem budući da Romu interesuje nekoliko igrača o čijim interesima se brine čuveni menadžer. Nije reč samo o Federiku Kjezi. Na stolu su i Beste, Boga, Banza i Fresnada


tagovi

JuventusTijago MotaZlatan Ibrahimovićac milanPaulo DibalaRomaPaulo Fonseka

Obaveštavaj me

Milan
Juventus
Roma
Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara