Buongiorno Italia: Atalanta za tri godine zaradila 139.000.000 evra

Vreme čitanja: 6min | čet. 09.01.20. | 12:01

Ofanziva Intera za Tonalija, spremna dva poklona za Mihu, Ibra se izjasnio – draži mu je Leao od Pjonteka

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Predstojeći veliki okršaji u prvenstvu za Skudeto i mesta u Ligi šampiona su u uprvom planu medija na Apeninskom poluostrvu. Najavljuju se sudari Intera i Atalante, Rome i Juventusa i Lacija i Napolija. Piše se, naravno, i o potezima klubova na fudbalskoj pijaci kao i prolavi 120. rođendana Lacija. Interesantan tekst donosi Tutosport koji je izračunao da je Atalanta samo do trgovine s igračima, od 2017. do 2020. inkasirala lepotu od 139.000.000 evra. U pomenutom periodu su kupili igrače (od De Rona i Iličića, preko Palomina i Kastanja do Golinija, Zapate, Murijela, Pašalića i Malinovskog) za 102.000.000 evra a prodali su Galjardinja, Kesija, Kaldaru, Kontija, Kristantea, Petanju, Bastonija, Mančinija i Kuluševskog za 241.000.000 evra.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Conte vs Gaseprini: Italijanski čekići”, predstavlja Gazeta, kroz intervju Ariga Sakija, predstojeći meč između Intera i Atalante kao veliki dvoboj dvojice trenera čiji timovi igraju najagresivniji fudbal u Seriji A. „Ovaj Inter je za Skudeto: Antonio trenira igrače-heroje i Lukaku izgleda drugi čovek… Kad bi svi u našoj zemlji radili kao Atalanta Italija bi bila mnogo bolje mesto za život. Atalanta je najevropskiji tim koji imamo”, rekao je Saki.

„Inter Tonali. Skok Nerazura: susret za letnju rezervaciju talenta”, izveštava Gazeta da se generalni direktor Intera Bepe Marota usredsredio na veliku nadu italijanskog fudbala iz Breše. U tekstu se kaže i da Inter ne odustaje od Vidala i Eriksena, dok je Jang stavio do znanja Mančester junajtedu da želi da pređe kod Kontea.

Kakvi poslovi: Milan uzima Kjera i razmišlja o Politanu. Petarde u Napulju: Deme – Lobotka. Bolonja uzela Baroua”, navodi milanski dnevnik sve transfere koji su u žiži u poslednja 24 sata. Na unutrašnjim stranama se precizira da Milan ima nameru da uzme na pozajmicu Kjera na samo šest meseci, kao prelazno rešenje, dok je eventualni dolazak Politana vezan za rastanak sa Susom koji je ušao u koliziju sa klubom i navijačima Milana. Alternativa za Politana je Under iz Rome. Gazeta prenosi i demantovanje naovda Đorđa Armanija da je francuski kolos LVMH zainteresovan da kupi Milan. Po Armanijevim rečima prvi čovek LVMH Beranrd Arno želi da uzme Milan, međutim u Parizu negiraju takvu mogućnost.

Deme je već Napolijev, Lobotka stiže za neki dan, a Amrabat na leto”, piše Gazeta da su u Napulj već počeli da rade na restauraciji tima i da se počinje od vezng reda. Dolazak trojice igrača sredine nagoveštava siguran odlazak barem jednog od trojice aktuelnih startera: Alana, Fabijana Ruiza ili Zjelinskog. Piše se i da je Bolonja uzela Baroua iz Atalanta i da je blizu da angažuje i Ibanjeza. Formula je ista: pozajmica sa pravom otkupa fiksiranim na 13.000.000.

 „Pelegrini: U Romi sma koju sam sanjao kao dečak. Toti? To je film”, naslov je velikog intervjua budućeg kapitena Roma Lorenca Pelegrinija. Reprezentativac Italije je otkrio da nikada nije pomislio da će morati da ostavi fudbal, čak i kada je imao probleme sa srcem. Pelegrini je takođe ispričao da je tri dana čitao pozivno pismo da uđe u podmladak Rome i da je svaki put trepereo kada bi mu se obratio Toti. „Frančesko je moj idol. Pokušavam da ga kopiram u svemu i on mi je mnogo pomogao da shvatim kako funkcionišu stvari u Romi i u fudbalu i kako da se ispravno postavim prema njima”, rekao je Pelegrini.

Juve i besplatna pojačanja: Rabio i Remzi poleću”, analizira Gazeta učinak Francuza i Velšanina i zapaža da će januar biti veoma važan mesec za njihovu afirmaciju u dresu Bjankonera. Povreda Kedire, suspenzija Betankura, loše forma Bernardeskija kao i naklonjenost Sarija da igra za ofanzivnim plejom koji obavlja i odbrambene zadatka, otvorili su vrata Rabiou i Remziju da učvrste pozicije među starterima.

CORRIERE DELLO SPORT

Lacio, 120 godina kao u bajci: leti, leti”, naslov je velike reportaže sa proslave okruglog rođendana Nebeskoplavih u Kastel Sant’Anđelu u centru Rima, na par stotina metara od Vatikana. Na svečanosti Lacija je prisustvovala i gradonačelnica Virdžinija Rađi, a Korijere je preneo reči i našeg asa Sergeja Milinkovića Savića: „Ovde smo da osvajamo trofeje. To što dajem  maksimum i što sam uvek u višoj brzini je zasluga kluba”. Korijere podvlači i da je Milinković izabran za najboljeg igrača Serije A u decembru.

Na unutrašnjim stranama se piše i o meču sa Napolijem: „Lacio, test za Lulića, Korea je pod znakom pitanja”. U tekstu se kaže da bi Senad Lulić trebalo da prevaziđe sitniju povredu, dok je Korea u mnogo neizvesnijoj situaciji, odnosno ako bi danas trebalo napraviti prognozu da li će biti među starterima ili ne, odgovor bi bio više negativan nego pozitivan. Dodaje se da je Kaisedo logična alternativa za Koreu, a dodatnu zabrinutost donose Džoni i Marušić. Njih dvojica nisu starteri, ali njihove povrede lišavaju Inzagija alternativa za Lulića i Lacarija.

Roma, Fonseka izaziva Ronalda”, najavljuje Korijere preko dvoboja dva Portugalca sudar Rome i Juventusa. „U nedlju želim žešće da naljutim Ronalda”, izjavio je Fonseka. Na unutrašnjim stranama se piše da Đalorosi neće moći da računaju na Mhitarjana, povredio se, ali da se zato Zaniolo skroz oporavio i biće na terenu od prvog sudijskog zvižduka. „Kristante produžio ugovor. Izronilo ima Skamake za napad”, izveštava Korijere da je mladi napadač Sasuola na pozajmici u Askoliju zanimljivo rešenje ne samo za sadašnjost već i za budućnost Rome.

Napoli-Deme, završeno. A sada Lobotka”, i Korijere svedoči o velikim manevrima Napolija u prelaznom roku. Vezni igrač Lajpciga, kome je otac dao ime po Maradoni, budući da je veliki navijač Napolija, već danas obavlja medicinske preglede i odmah zatim će potpisati novi ugovor. Deme je plaćen 12.000.000 evra i sada se Napoli usredsredio da privede kraju i transfer Lobotke iz Selte u Napoli.

TUTTOSPORT

„Inter-Juve, udarac za udarac!”, donosi Tutosport priču o rivalstvu dva tima koja se sve više preliva sa terena na fudbalsku pijacu gde dva rukovodstva vode ljutu bitku za svakog talenta. „Nova ofanziva Intera za Tonalija, koji ostaje jedan od ključnih ciljeva Juvea”, najavljuje list da se Stara dama neće lako predati oko Tonalija, odnosno da neće dozvoliti Nerazurima da im  vrate milo za drago zbog Kuluševskog.

Na unutrašnjim stranama se ističe da ceo zimski prelazni rok zavisi od Emre Džana. Ako bivši igrač Liverpula prihvati neku od ponuda koje bi donele u kasu Juvea barem 30.000.000 evra, Bjankoneri bi odmah upotrebili taj novac za dovođenje adekvatne zamene. U suportnom ako ostane Emre Džan će ući na listu UEFA za Ligu šampiona na mesto povređenog Kedire. List piše i da će Rabio i Remzi najverovatnije biti potvrđeni među starterima za meč sa Romom, dok De Liht ima male šanse da istisne iz početne postave Demirala.

Jang rekao da Konteu ali Junajted podigao zid”, piše Tutosport da Mančester junajtedu ne pada na pamet da proda Janga u januaru i da nemaju nikakav problem da ga izgube bez evra obeštećenja u junu pošto mu ističe ugovor.

Barou i Ibanjez: dva poklona za Sinišu”, izveštava list da je gazda Bolonje Džo Saputo odlučio da pojača tim Siniše Mihajlovića dvojicom obećavajućih talenata Atalante. Istovremeno, ne računajući prodaju Baroua i Ibanjza, Atalanta je od kupoprodaje igrača, od 2017. do 2020. godine, zaredila 139.000.000 evra. Naime, Dea je potrošila u poslednje tri sezone 102.000.000 evra za pojačanja a prodala je za 241.000.000 evra svoje fudbalere, od Galjardinija, Kesija i Kaldare preko Kontija, Kristantea, Petanje i Bastonija do Mančinija i Kuluševskog.

Deme plus Lobotka, Napoli udvostručio ulog”, piše Tutosport da je predsednik Aurelio De Laurentis već počeo da radi na konstrukciji tima za sledeću sezonu.

Macari preterao: Torino – Đenova je kao finale Lige šampiona”, prenosi se izjava trenera Macarija koji, poučen neprijatnim iskustvom sa SPAL-om, želi da podigne maksimalno temperaturu i koncentraciju svojih igrača kako ne bi obezvredili veliki uspeh na Olimpiku prošle nedelje. U podnaslovu se podseća da se meč osmine finala Kupa Italije igra večeras i da će Sirigu biti starter još jedna jasan signal koliko Macari drži do Kupa Italije.

Ibra usvojio Leaa, Pjontek odlazi u Premijer ligu”, tvrdi Tutosport da je Zlatan Ibrahimović stavio do znanja Pioliju, Bobanu i Maldiniju da preferira da igra sa Leaom u špicu napada. To automatski znači da bi Poljak mogao da bude prodat u ovom prelaznom roku. Tim pre što se za Pjonteka, uprkos bledoj sezoni, interesuje nekoliko engleskih klubova, od Vest Hema i Aston Vile do Totenhema.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara