(©Reuters)
(©Reuters)

Buongiorno Italia: Atalanta prežalila Kopmajnersa, Gasperini pronašao krivca za kurcšlus

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.08.24. | 13:32

Gudmundson blokira transfer Nika Gonzalesa u Juventus

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Đan Pjero Gasperini je drastično korigovao svoje sudove o Teunu Kopmajnersu i otkrio šta je bio njegov plan pre meča Superkupa Evrope sa Real Madridom u Varšavi. Trener Atalante je znao da je gotovo nemoguće zadržati Kopmajnersa u Bergamu, ali se nadao da ako Holanđanin ne bude prodat do kraja jula odigra svoju poslednju utakmicu u dresu Boginje protiv Real Madrida. Bio bi to po Gasperiniju dostojan oproštaj fudbalera koji je značajno doprineo da se Atalanta vrati u Ligu šampiona i da osvoji Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Računica je bila sledeća: da je Kopmajners otišao do kraja jula, Atalanta bi imala vremena da pronađe adekvatnu zamenu budući da je Superkup proglašen za jedan od prioriteta sezone i pored toga što je prva zvanična utakmica Atalante u novoj fudbalskoj godini. Zato se pričalo da su vlasnici Atalante dali rok Juveu do kraja jula.

Pošto Juventus nije podigao svoju prvobitnu ponudu – 40.000.000 evra, plus 5.000.000 kroz bonuse – pregovori nisu poleteli. U tom momentu Gasperini pokušava da ubedi Kopmajnersa da stavi po strani prelazni rok do Superkupa i da se koncentriše na meč sa Real Madridom a posle će se videti kako će se stvari dalje razvijati.

Kopmajners je preneo svojim menadžerim, a oni Juventusu, ono što mu je Gasperini rekao. To je upalilo zvono na uzbunu u Torinu. Juve je imao već sreće što je Kopmajners preskočio Evorpskom prvenstvu zbog povrede i svakako je želeo da izbegne jednu tako važnu vitrinu kao što je Superkup Evrope da neko zakuca na vrata Kopmajnersa.

Naravno, živimo u tehnološkim vremenima kada svi sve znaju, ali i dalje jedna utakmica, pogotovo na najprestižnijoj sceni može dosta da promeni: od buđenja zainteresovanosti drugih do povećanja cene transfera. Tu leži razlog zašto su ljudi u okruženju Kopmajnersa posavetovali svog klijenta da se pojavi u Zingoniji sa medicinskim opravdanjem da ne može da trenira a posledično ni da igra utakmice.

Sve prethodno rečeno je dobilo indirektnu potvrdu u rečima Gasperinija koji je birao reči o Kopmajnersu a krivicu za nastali kurcšlus pripisao ljudima koji ga okružuju.

Epilog priče je da Kopmajners neće pomoći Atalanti protiv Real Madrida, ali da će Atalanta imati gotovo svih 60.000.000 evra koje traži još od početka leta za prodaju veznog igrača. Juve je, bare takve informacije stižu iz Kontinase, pripremio novi predlog koji Boginja neće moći da odbije: 50.000.000 plus 5.000.000 kroz bonuse.

Atalanta je zatražila od Juventusa par dana da pronađe adekvatnu zamenu odnosno da zatvori priču o dolasku Mat O‘Rajlija iz Seltika. Bergamaski su ponudili 27.000.000 evra Škotima, ali oni pretenduju da stignu do okruglih 30.000.000 i vrlo je verovatno da će ih i dobiti.

U međuvremenu Marko Brešanin je pojačao redove Atalante. Bivši fudbaler Frozinonea je otišao u Rim na medecinske preglede sa kartom za Napulj gde je trebalo da ga čeka Đovani Mana, sportski direktor Napolija sa novim ugovorom. Umesto na jug, posle lekarskih pregleda, Brešanini je otišao na sever u Bergamo.

Napoli je u poslednjem momentu odustao od Brešaninija jer je propao transfer Kajustea u Brentford i Atalanta je iskoristila prilika, uskočila sa ponudom od dva miliona za pozajmicu i obavezni otkup za godinu dana za 10.000.000 u leto 2025. godine.

GUDMUNDSON BLOKIRA TRANSFER NIKA GONZALESA U JUVENTUS

(©Reuters)(©Reuters)

Činilo se da je sve sređeno oko prodaje Nika Gonzalesa Juventusu i dolaska Gvidmundsona u Fjorentinu. Prepreke su iskočile na liniji Đenova – Firence ili preciznije na liniji Island – Toskana.

Izgleda da Gvidmundson ima dogovor sa Interom i da je odlučio da čeka Nerazure nadajući se da će on rešiti pitanje Arnautovića. Novina u poslednjih 48 sati je pokazano interesovanje Grifonea za Marka. Napadač Intera bi Đilardinu dobrodošao kako zbog deseteak golova koje bi garantovao u sezoni tako i zbog iskustva i kapaciteta da poboljšava igru celog tima i pojedinaca, što nije zanemarljiv detalj kada je u pitanju filozofija vođenja kluba od strane vlasnika Đenove.

Niko Gonzales je neka vrsta kolateralne štete budući da je Fjorentina od starta uslovila njegov odlazak sa dolaskom igrača koji je barem približnih kvaliteta kao on. Bez Gvidmundsona ka zamene tim iz Firence će se teško opredeliti da pusti svog najboljeg igrača, čak i za 30.000.000 evra.

U slučaju da Argentinac definitivno otpadne, Stara dama će pritisnuti jače Porto za dogovor oko prelaska sina Serža Konseisaa, Fransiska a teničkih direktor je tražio informacije od Sprotinga za Mrkusa Edvardsa. U oba slučaja Juventus radi na tome da transferi budu perfekcionisani kroz pozajmicu sa pravom/obavezom otkupa. Bjankoneri moraju da primene tu formulu zbog nepredviđeno veće cene koju moraju da plate za Kopmajnersa ali i zbog izostanka priliva novca od prodaje igrača na koje Tijago Mota ne računa.


tagovi

Buongiorno ItaliaLetnji prelazni rok 2024Ten KopmejnersJuventusAtalantaFjorentina

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara