Turski drugi rang i nama poznata lica

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 11:30

Delaš, Samardžiski i Vašington se bore za opstanak, u ligi i brat Skotija Vilbekina

Svaki ljubitelj sporta dobro zna - Turska je jedna od retkih zemalja koja nam, ovih oskudnih dana, nudi sportska uzbuđenja. Osim fudbala, dakle, u zemlji koja se prostire na dva kontinenta igra se i košarka, a tamošnja spada među najjače u Evropi.

Upravo zato potrudili smo se da vam predstavimo njen drugi rang takmičenja, koji nudi kvalitetnu košarku, zavidnu organizacionu i logističku strukturu, ali i neka od nama veoma poznatih košarkaških lica.

Izabrane vesti

U sastavima 16 klubova može se naći ukupno 34 igrača iz Sjedinjenih Američkih Država. Među njima je, na primer, Dezmond Dezi Vašington, koji je pre dve sezone nosio dres Igokee, a potom i dorćolskog Dinamika. Sada je adut fenjeraša Anadolu Bakseta. Zatim Mičel Vilbekin, as Konje, i mlađi brat daleko poznatijeg Skotija Vilbekina iz Makabija.

Slovenački centar Hasan Rizvić nosi dres Osmana, a nekadašnji litvanski reprezentativac Ovidijus Varanauskas je u Mamaku. Njegov sunarodnik i bivša nada zemlje košarke Vitenis Čižauskas nastupa za Akhisar.

Prisutan u drugom rangu Turske je i Hrvat Ante Delaš, nekadašnji krilni igrač Cedevite, a sada verovatno najbolji igrač Samsuna. Podršku mu daje legendarni makedonski centar bogate karijere Predrag Samardžiski. Sećamo ga se iz perioda dok je branio boje Partizana, FMP-a, Lijetuvos Ritasa i Crvene zvezde...

Ipak, njihov Samsun trenutno je pretposlednji na tabeli sa skorom 5-18 i u narednih sedam utakmica ima zadatak da izbegne dva poslednja mesta i ispadanje. Ispred njih je Duzdže Beledije s pobedom više, a ispod Anadolu Basket s jednom manje.

Na vrhu se, takođe, vodi grčevita bitka. Vodeći je Fetije Beledije sa 19 pobeda i četiri neuspeha.

Samo prvak ide direktno u Superligu, dok klubovi plasirani od drugog do devetog mesta igraju plej-of za drugo mesto koje vodi u najviši rang.

Danas su na rasporedu četiri utakmice, i svaka od njih nosi neku važnost i svojstvenu priču. Poslednjeplasirani Anadolu dočekuje Duzdže (14.30), koji je treći otpozadi sa dve pobede više, pa je ovo bitka za opstanak.

Od 15.00 Petkim je domaćin Samsunu i kao drugoplasirani sa slavljem manje u odnosu na lidera i dalje ima aspiracije da zauzme prvo mesto. Delaš i Samardžiski će pokušati da mu pokvare planove.

Dva sata kasnije Akhisar Beledije ima posla sa Bornovom. To je dvoboj šeste i sedme ekipe lige sa istim skorom. Oba tima se bore za što bolji plasman u doigravanju. Istovremeno, Fetije dočekuje Merkezefendi, što predstavlja derbi runde. Radi se o dvoboju prvoplasiranog i trećeplasiranog.

TURSKA 2 - 24. KOLO

Utorak
14:30: (1,70) Anadolu Bakset (14,5) Duzdže Beledije (2,30)
15:00: (1,85) Petkim (hendikep -23.5) Samsun (1,85)
17:00: (1,45) Akhisar Beledije (15,0) Bornova Beledije (3,05)
17:00: (1,70) Fetije Beledije (14,5) Merkezefendi Beledije (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock / MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara