Dejan Joveljić protiv Proletera
Dejan Joveljić protiv Proletera

Bundesligaški samit u Beogradu, tema je Dejan Joveljić

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 20:31

Kiker potvrdio pisanje MOZZART Sporta... I dodao...

Navijači bundesligaških klubova drhte kad preko puta vide Luku Jovića u dresu Ajntrahta iz Frankfurta, dok se fudbalski radnici iz Nemačke udaraju po čelu i pitaju zašto oni nisu bili ti koji su prvi uočili talenat srpskog reprezentativca. I zato sve pažljivije prate zbivanja u srpskom fudbalu i pre svega Crvenoj zvezdi u kojoj trenutno stasava još jedan potentni centarfor. Naravno, reč je o Dejanu Joveljiću.

Ugledni Kiker, koji u Nemačkoj važi za najozbiljniji sportski list, potvrdio je danas pisanje MOZZART Sporta. Podsetimo, još 19. marta obavestili smo vas da se Štutgart interesuje i da se očekuje konkretna ponuda od oko 5.000.000 evra. Papira doduše još nema, Kiker objašnjava da je to zato što Švabe oklevaju jer u poslednje vreme nisu imale sreće sa inostranim talentima, pre svih sa Pablom Mafeom i Bornom Sosom. Ipak, Joveljićevo ime je u tefteru i na njega u Štugartu pažljivo motre.

Izabrane vesti

Problem je samo što nisu jedini. Kiker tvrdi da su u trku ušla još tri nemačka prvoligaša: Hofenhajm, Volfzburg i Majnc. Svi oni su imali predstavnike na tribinama stadiona “Rajko Mitić“ u pobedi Crvene zvezde nad novosadskim Proleterom od 4:0. Joveljić je bio u startnih 11, nažalost se nije upisao u listu strelaca, ali ne bi Nemci ni bili tu da nisu primetili njegovih pet ranijih golova u 13 prvenstvenih mečeva do sada. Da ne pominjemo ona dva u Ligi šampiona za mlade. Ima čime da se podiči 19-godišnji napadač.

Očekivano, Nemci ga posle eksplozije Luke Jovića katkad nazivaju i njegovim naslednikom, ali samo zbog toga što je kao i stariji kolega počeo u Crvenoj zvezdi. Kiker ipak primećuje da nisu njih dvojica isti tip napadača, da je Joveljić pokretljivi špic, ne toliko mišićav i snažan kao Jović, ali da je tenički školovan igrač i da ima dobar dribling.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dejan JoveljićLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara