Bufon stiže Maldinija, Juve strahuje od kriminalaca

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.09.19. | 11:38

U Torinu se mnogo više plaše reakcije navijača i siledžija zbog hapšenja kriminalaca, koji su decenijama gospodarili južnom tribinom stadiona u Torinu, nego Verone koja je poslednji put izbegla poraz na gostovanju protiv Juvea pre 31 godinu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

U ovom veku se još nije dogodilo da Milan i Inter ukrste koplja sa tako jasnom razlikom između dva kluba u korist Nerazura. Sve je na strani Konteovog tima, ali istorija upozorava da poslednji put kada je Inter bio tako ubedljiv favorit, pre 35 godina, Milan Barona Lidholma je odneo sva tri boda preokretom u drugom poluvremenu. Taj meč je ostao i upamćen po tome što je Tasoti nosio broj šest, a Franko Barezi dva (u to vreme brojevi fudbalera nisu bili personalizovani u stilu američkih sportova). U Torinu se mnogo više plaše reakcije navijača i siledžija zbog hapšenja kriminalaca, koji su decenijama gospodarili južnom tribinom stadiona u Torinu, nego Verone koja je poslednji put izbegla poraz na gostovanju protiv Juvea pre 31 godinu. U Udinama se igra prvi meč sa ukusom baraža u borbi za opstanak u Seriji A, Udineze - Breša. 

Izabrane vesti

JUVENTUS - VERONA

Večerašnji meč na stadionu Juventusa biće u znaku debitantskog meča Mauricija Sarija na klupi Bjankonera na domaćem terenu, rekorda Đanluiđija Bufona koji će dostići Paola Maldinija, po broju odigranih utakmica za jedan klub, na kvoti 902 utakmice, i velike zebnje od reakcije organizovanih navijačkih grupa čije su vođe, kriminalci sa dugačkim krivičnim dosijeima pohapšeni prošle nedelje. Situacija je  toliko zategnuta i napeta da se čak razmišljalo i o odlaganju meča, ali pošto bi to bio veliki udarac za kredibilitet države i snaga reda i bezbednosti, utakmica se igra. Na južnoj tribini Juvea gde su smeštene navijačke grupe prvi put će biti raspoređeni stjuarti dok će prisustvo policije biti značajno pojačano. 

Verona je, moglo bi se reći, odličan Juveov klijent. Tim iz grada Romea i Julije nije nikada pobedio Bjankonere u Torinu u Seriji A, imaju samo jednu pobedu u Kupu Italije iz 1963. godine. Štaviše, moramo da se vratimo u 1988. godinu da bismo pronašli meč u kome Verona nije izgubila od Juvea u prestonici Pijemonta. 

Sari je najavio vrlo limitiranu rotaciju. U odnosu na tim koji smo videli protiv Atletiko Madrida biće samo tri novine: pored golmana Bufona, priliku od prvog minuta će dobiti Bentankur umesto rovitog Pjanića i Dibala u ulozi tzv. lažne devetke, dok će Iguain čekati priliku na klupi. Male šanse da budu među starterima ima i Remzi koji bi u zamislima Sarija, kada bude bio sto posto spreman i u formi,  trebalo da bude jedan od stubova tima. Dakle, Juve će igrati u svojoj klasičnoj formaciji 4-3-3 sa Bufonom na golu; Danilom, Bonučijem, De Lihtom i Aleks Sandrom u odbrani; Kedirom, Bentankurom i Matuidijem na sredini; Kvadradom, Dibalom i Kristijanom Ronaldom u napadu. 

Verona stiže na Alijanc stadion s idejom da nema šta da izgubi. Tradicija je totalno protiv povratnika u Seriju A, međutim, imajući u vidu Veronu koju smo videli u prva tri kola, Juve će morati da se oznoji da bi stigao do tri boda. Kuriozitet je da je Verona dva od tri meča igrala praktično od početka do kraja sa igračem manje zbog crvenih kartona Davidoviča protiv Bolonje i Stepinskog protiv Milana. Uzdanice Verone za meč sa Starom damom su Vere, u odličnoj formi pokazanoj protiv Milana, i brzonogi  Darko Lazović koji će imati žestok duel sa Kvadradom po levom boku. 

Trener Ivan Jurić će poslati na teren svoju klasičnu formaciju 3-4-2-1: Silvestri; Rahmani, Kumbula, Ginter; Faraoni, Amrabat, Velozo, Lazović; Zakanji, Vere; Di Karmine. 

UDINEZE - BREŠA

Udineze i Breša su počeli šampionat vrednim pobedama protiv Milana i Kaljarij, ali su onda ubeležili dva poraza koji popodnevni meč na Dačija areni u Udinama pretvaraju u prvu ozbiljniju raskrsnicu za dvojicu trenera Igora Tudura i Euđenija Korinija.  Tim iz Friulija neće moći da računa na De Paula koji je dobio tri utakmice zabrane igranja zbog šamara Kandrevi na utakmici sa Interom. U Udinama se nadaju da će kazna Argentincu biti smanjena, barem za jedan meč. 

Tudor ima samo dve nedoumice za sastav. De Majo ili Ekong u ulozi komandanta odbrane i da li da pruži šansu Nestorovskom ili da potvrdi Puseta. Formacija će biti uobičajena za Udineze 3-4-2-1: Muso; Bekao, De Majo, Samir; Striger Larsen, Mandragora, Jajalo, Sema; Puseto, Fofana; Lazanja. 

Breša je prilično uzdrmana posle poraza od Bolonje na Rigamontiju, posebno zbog načina na koji je došlo do preokreta. Naivnost i nesmotrenost Desene su skupo koštali Korinijev tim i sada će morati da se vade protiv Udinezea, pošto u utorak igraju protiv Juvea na domaćem terenu. Dobra vest za Brešu je što je ovo poslednja utakmica bez Balotelija pošto Super Mariju ističe kazna zabrane igranja utakmica i u utorak će biti na raspolaganju protiv Juvea.

Osim Balotelija i Desene, Korini ne može da računa ni na jednog od svojih najboljih igrača Toregrosa koji će se vratiti u stroj tek za tri nedelje. Jedina nedomica oko sastava se odnosi na ulogu levog beka Mateja ili Gastaldela. Breša će igrati u postvci 3-4-1-2: Joronen; Zabeli, Ćistana, Čanselor, Mateju; Bizoli, Tonali, Romulo; Spalek; Aje, Donaruma. 

SERIJA A - 4. KOLO:

Petak

Kaljari – Đenova 3:1 (0:0)
/Simeone 46, Zapata 84, Pedro 87 – Kuame 83/

Subota

15.00:  (1,95) Udineze  (3,50)  Breša (3,90) 
18.00:  (1,18) Juventus  (7,25)  Verona (15,00) 
20.45:  (3,10) Milan  (3,20)  Inter (2,40) 

Nedelja

12.30:  (1,95) Sasuolo  (3,50)  SPAL (3,90) 
15.00:  (2,75) Bolonja (3,40)  Roma (2,50) 
15.00:  (8,00) Leće  (5,30)  Napoli (1,35) 
15.00:  (2,70) Sampdorija  (3,15)  Torino (2,70) 
18.00:  (2,05) Atalanta  (3,50)  Fjorentina (3,60) 
20.45:  (1,35) Lacio  (5,00)  Parma (9,00) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara