Navijači Argentine (©Reuters)
Navijači Argentine (©Reuters)

Buenos Ajres odjekuje, Barselona i Bangladeš slave (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 23:54

Argentinci, ali i mnogi drugi, u transu zbog plasmana Lea Mesija i drugova u finale Svetskog prvenstva

U nedelju, 18. decembra, od 16 časova reprezentativci Argentine imaće priliku da svojoj zemlji donesu treću titulu svetskog prvaka. Da li protiv branioca trofeja Francuske ili senzacionalnog Maroka, to je trenutno manje bitno.

Gaučosi širom sveta ove noći slave veliku pobedu u polufinalu, 3:0 protiv Hrvatske i sjajnu partiju Lionela Mesija i ostatka tima. Viceprvak sveta od pre četiri godine u Rusiji nokautiran je već u prvom poluvremenu s dva gola, čemu je sigurno doprineo vetar u leđa koji je s tribina poslalo nekoliko desetina hiljada raspevanih Južnoamerikanaca.

Izabrane vesti

Navijači Argentine od prve utakmice svoje selekcije predstavljaju atrakciju u Kataru. Ima ih naviješe i najglasniji su. Sjajni su bili ovog utorka, a njihovo najbolje izdanje očekujemo u finalu. Nema sumnje da će se ponovo tražiti karta više, koliko god bude koštala kod preprodavaca.

Oni koji nisu na vreme obezbedili ulaznice za poslednji meč do Zlatnog globusa od sutra će praviti plan kako da se domognu parčeta papira vrednijeg od zlata. Večeras će slaviti...

Epicentrar je, naravno, u Buenos Ajresu. Ulicama argentinske prestonice huk se prolamao još tokom utakmice.

Iako već godinu i po dana nastupa za Pari Sen Žermen, Leo Mesi će se zauvek poistovećivati sa igranjem za Barselonu. Ne može se tek tako zaboraviti 20 godina provedenih u klubu, što potvrđuje reakcija Katalonaca na pobedu Argentine protiv Hrvatske.

Iako Urugvajac, pobedu Argentine proslavio je i Mesijev dugogodišnji saigrač u Barseloni i veliki prijatelj, Luis Suarez.

"Ne umaraš se od pokazivanja da si najbolji na svetu. Trebalo bi svi da ustanemo i aplaudiramo za ono što ovaj momak daje fudbalu", napisao je Suarez na svom Instagram profilu uz Mesijevu fotografiju.

Plasman Gaučosa u finale slavljen je i u Bangladešu.

Pohvalama Lionelu Mesiju priključio se i nekadašnji reprezentativac Nemačke, Bastijan Švajnštajger.

"Upravo sam gledao još jedan Mesijev šou. Kakva partija! Čestitke Argentini, videćemo ko će im se pridružiti u finalu", napisao je Nemac na svom Tviter profilu.

Bivši štoper Liverpula i Engleske, Džejmi Karager, bio je još direktniji.

"Mesi, najbolji koji je ikada postojao", kratko i jasno poručio je Englez na Tviteru.

Buenos Ajres (©Reuters)Buenos Ajres (©Reuters)
(©Reuters)(©Reuters)
(©Reuters)(©Reuters)



tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineKatar2022navijači

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara