Slavlje fudbalera Anderlehta (©Reuters)
Slavlje fudbalera Anderlehta (©Reuters)

Budi se šampionski duh Anderlehta: Leoni i Drejer izbušili Briž

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 22:48

Kraljevski klub zadržao prvo mesto

Sedam godina je prošlo od poslednje Anderlhetove titule u Belgiji i u međuvremenu je velikan iz Brisela doživeo postepeni sunovrat, dok nije dotakao dno prošle sezone koju je završio na 11. poziciji na tabeli.

Posle najslabijeg rezultata u prethodnih 87 godina, Anderleht je napravio još jedan veliki rez, trener Brajan Remer odlučio se za značajne promene u sastavu i prodajom Barta Verbrugena u Brajton doneo 20.000.000 evra, što se ispostavilo kao sjajan potez. Budi se šampionski duh briselskog velikana, koji je rezultatom 3:0 (2:0) razbio Serkl Briž u paramparčad i zadržao čelnu poziciju tabele plej-ofa uprkos još ubedljivijoj pobedi Klub Briža nad Genkom (4:0).

Izabrane vesti

Anderleht nije izgubio dah ni pored poraza od Klub Briža i Genka, to se pokazalo u večerašnjem duelu koji je maltene rešen već posle pola časa fudbala. Sjajan fudbal pokazao je Anderleht, sve zahvaljujući Teu Leoniju i Andersu Drejeru koji su večeras uradili najveći deo posla. Belgijanac je utakmicu završio sa dva gola, njegov saigrač iz Danske sa po pogotkom i asistencijom, koju je takođe upisao Kasper Dolberg upravo kod njegovog hica za 2:0.

Pravim blickrigom Anderleht je uhvatio Briž na spavanju i sve je bilo gotovo u intervalu manjem od dva minuta. Drejer je prvo razigrao Leonija, onda i sam pogodio metu za ubedljivo vođstvo posle trećine utakmice.

Ni u nastavku se slika nije menjala previše, jer je Anderleht dirigovao ritam susreta, iz čega se izrodio novi pogodak Leonija za ogromnih 3:0, pa je završnih tridesetak utakmice prošao u rutiniranju.

Anderleht ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Klub Briž, a do kraja prvenstva ostalo je još pet kola.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Sreda

Anderleht - Serkl Briž 3:0 (2:0)

/Leoni 31, 57, Drejer 33/

Klub Briž - Genk 4:0 (1:0)

/Đutgla 6, Skoras 51, Tijago 57, De Kujper 67/

Četvrtak

20.30: (2,90) Antverpen (3,35) Union Sen Žiloaz (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brajan RimerAnderlehtKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara