Slobodan Stanimirović, predsednik BSK-a 1926, i Miloš Đolović, trener prvog tima
Slobodan Stanimirović, predsednik BSK-a 1926, i Miloš Đolović, trener prvog tima

BSK 1926 posle pet poraza vezao osam pobeda

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 07:31

Beogradska zona ove sezone puna je uzbuđenja, a tim koji vodi iskusni trener Miloš Đolović dokazuje da u ovom rangu fudbala biva i ono što „biti ne može“...

Neke priče su drugačije od drugih. Nažalost ne postoji kvota za to, ali šta mislite, da li bi stavili koju paru da će neki tim posle pet uzastopnih poraza, počev od prvog kola uspeti da veže osam pobeda u prvenstvu, plus jednu u kup takmičenju? Zbog toga smo posetili Beogradski zonu i BSK 1926. Da, njima je upravo to pošlo za rukom!

Biva li što biti ne može, pitamo predsednika kluba, Slobodana Stanimirovića?

Izabrane vesti

„Kao što vidite, desilo se! U momentu kada smo gubili dva meča promenili smo trenera, a umesto Srđe Kneževića došao je Miloš Đolović, koji je u momentu bio oduševljen činjenicom da na treninge redovno dolazi 22 do 24 igrača. Bilo je to posle drugog kola, a onda smo odlučili da žrtvujemo još tri kola“...

Rizik se isplatio?

„Iskreno rečeno mi tada nismo ni imali ideju da je realno da možemo da napravimo tako radikalan zaokret. Doveli smo i kondicionog trenera, atmosfera se odmah podigla i eto nas na šestom mestu Beogradske zone sa 24 boda, odnosno šest bodova manje od lidera na tabeli. Mislim da je ekipi krila ojačala ta minimalna pobeda na utakmici sa Hajdukom sa Liona. Onda je sve krenulo kao lavina, pobede su se nizale kao biseri“.

Ekipa BSK-a 1926Ekipa BSK-a 1926

Koja pobeda taboru BSK-a 1926 iz Baćevca je nakon svega najbitnija, odnosno najdraža?

„Svakako najslađi kolačić jeseni, bio je trijumf nad timom OFK Budućnost (0:2). Dobili smo lidera tabele u gostima, a ti bodovi znate da vrede u moralnom smislu možda i duplo više od ostalih. Naravno, trener Đolović, kao ni svi mi ne želimo da nam takvi momenti budu kao voda u ušima. Treba da se igra kao da ništa nije bilo, jer samo tako može da se nastavi u pozitivnom ritmu. Znate i sami da je još dosta bodova u opticaju“...

Priča se da ste mogli i više, ali da vas je fudbalskim žargonom „lopta izdala“ na meču s Kongrapom!

„Tačno tako, bilo je na kraju 1:3, i sada kada gledate samo u rezultat, neće vam delovati da je tu ma šta bilo neizvesno, ali nije tako. Do 90. minuta imali smo nerešen rezultat, ali onda su se desili golovi. I to je fudbal, i ne mislim da je loše što je tako, jer nekada i ledena kupka može da razbudi tim. Neka tako bude i u slučaju BSK-a 1926, nemam ništa protiv“, kaže predsednik kluba iz Baćevca za Mozzart Sport.

Vaš trener, do sada nije radio u rangu takmičenja u kom igra BSK 1926. Superliga, PLS, te srpskoligaški fudbal ga dobro znaju, ali očigledno da ste ga nečim šarmirali. Mislite li da je vreme da pucate na Srpsku ligu?

„Uvek je vreme. Kada ovako podignete tim, te kada tabela daje za pravo da je sve moguće i ništa nije nemoguće, onda možete i tako nešto da zamislite bez obzira što nam je ovo tek prva sezona u ovom rangu takmičenja“, kaže Stanimirović, a mi ga pitamo ko su igrači koji su osnov kostura BSK-a 1926.

„To su kapiten Aleksandar Marić, vezista Dragan Gogić, iskusni Milan Ćulum u odbrani, te bekovi Ivan Iliev i Đorđe Nikolić i štoper Mihajlo Stojanović“, kaže naš sagovornik, a mi dodajemo da je započela izgradnja stadiona i terena s veštačkom travom u Baćevcu kod Barajeva, bazi BSK-a 1926.


tagovi

Beogradska zonamiloš Đolović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara