©Reuters
©Reuters

Brzina, presing, tehnička obučenost... Štutgart ima idealne igrače za korišćenje Zvezdinih mana

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.10.24. | 17:30

Švabe posle Juventusa trijumfovale i u domaćem prvenstvu, Borusija Dortmund sve gora, Lajpcig ne popušta

Stoji da Štutgart nije tako jako jak kao prošle sezone, nema više takvu gol-mašinu kao što je Seru Girasi, niti odlične štopere poput Hirokija Ita i Valdemara Antona, ali je i dalje dovoljno snažan da na mesec dana pred beogradski sudar s Crvenom zvezdom izazove ozbiljne razloge za strah među pristalicama šampiona Srbije. Brzina svih navalnih igrača, ekspresna primopredaja lopta, konstantan presing na redove (mora se priznati) jednog od najslabijih bundesligaša Holštajn Kila, unosili su stalnu pometnju i kumovali pobedi aktuelnog vicešampiona Nemačke 2:1 (1:0). Kako je Štugart u poslednjih 20 minuta imao igrača manje, primio je gol i bespotrebno stvorio sebi manje probleme, ali je na kraju zadržao bodove.

Borusija Dortmund nastavlja da razočarava navijače pod vođstvom Nurija Šahina. Izabranici turskog trenera su posle ubedljivog poraza od Reala u Ligi šampiona, poraženi već treći put u osam utakmica domaćeg prvenstva. Posle Štutgarta i Union Berlinga, Milioneri su izgubili i na gostovanju Augzburgu 2:1i to ponovo nakon što su vodili, baš kao i pre nekoliko dana u Madridu. Lajpcig u elitnom takmičenju ne blista nimalo, izgubio je sve tri utakmice, ali je na domaćem frontu priča totalno drugačija. Red Bulovo luče savladalo je Frajburg 3:1 i sada je prvom mestu sa tri boda više od Bajerna (uz odigranu utakmicu više) i učinak od šest pobeda i dva remija.

Izabrane vesti

Ako su navijači Zvezde pred Monako strepeli od uzlazne forme Magnesa Aklijuša, sada će nespoj imati zbog El Bilala Turea. Reprezentativac Malija igra u životnoj formi. Najpre je asistirao je u brzopoteznoj akciji asistirao za gol Denizu Undavu u u 19. minutu, a zatim je i sam pogodio mrežu rivala u 61. minutu, kada je bombom sa dvadesetak metara bacio na noge celu Mercedes Benc Arenu.

Čini se da su igrači Štutgarta nalik Monakovim idealni da eksploatišu mane Zvezdine zadnje linije i to je ono što najviše brane. Možda su nešto manje fizički snažni od igrača francuskog predstavnika, ali su brži i ništa manje opasni u udaracima van šesnaesterca. Ako tim Vladana Milojevića ne odigra višestruko bolje nego u Monte Karlu, jasno je da neće imati čemu se nada protiv Švaba. Štutgartov tempo je ubitačan, pogotovo kada Ture, Anđelo Štiler, Džejmi Leveling, Enco Mijo... Ubace u višu brzinu i brzim loptama upošljavaju Undava.

Koliko je opasan u napadu, toliko ume Štutgart da napravi problem u odbrani. Čak je i Kil, koji je primera radi tim duplo manje vrednosti od Zvezdinog, sposoban da povremeno stvara izgledne šanse pred golom Švaba. Pogotovo je domaćin imao probleme od 67. minuta, kada je Džef Šabo dobio drugi žuti karton. Kil je preko 22-godišnjeg bosanskog igrača Armina Gigovića smanjio na 2:1 u 84. minutu, ali je onda i član gostiju Jan Fjete Arp isključen, pa je izostala potencijalna velika ofanziva Kila na Štutgartov gol u nadoknadi vremena.

BUNDESLIGA – 8. KOLO

Petak

Majnc - Borusija Menhengladbah 1:1 (0:0)

/Lajner 55ag - Klajndinst 57/

Subota

Augzburg - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)

/Klod Moris 25, 50 - Malen 4/

Lajpcig - Frajburg 3:1 (0:1)

/Orban 47, Gertruida 58, Openda 79 - Doan 15/

Sankt Pauli - Volfzburg 0:0

Štutgart - Holštajn Kil 2:1 (1:0)

/Undav 19, Ture 61 - Gigović 84/

18.30: (5,90) Verder (4,20) Bajer Leverkuzen (1,55)

Nedelja

15.30: (16,0) Bohum (8,00) Bajern Minhen (1,15)

17.30: (2,65) Union Berlin (3,20) Ajntraht Frankfurt (2,75)

19.30: (2,35) Hajdenhajm (3,50) Hofenhajm (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Štutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara