Brzina, atrakcija - rafal! Belgija sa 40 postignutih golova završila kvalifikacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 22:58

Fantastična selekcija Roberta Martineza na briljantan način proslavila plasman na EURO

Neki će reći, imali su laganu grupu. Mi kažemo - igraju najbolji fudbal u Evropi! Belgija je na fantastičan način, sa 40 postignutih golova na 10 utakmica ili četiri u proseku po meču, okončala kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo. Ukupno 10 utakmica i 10 pobeda, uz gol razliku 40:3, a na proslavi u Briselu večeras je ozboljno počašćen Kipar - 6:1 (4:1).

Kiprani su na početku utakmice bili zaslužni za razbuđivanje ekipe Roberta Martineza. Domaćin se posle vodećeg gola Joanua u 14. minutu potpuno razgoropadio. Već do kraja prvog poluvremena bilo je 4:1 za domaćina. Dva gola je dao De Brujne, a po jedan Benteke i Karasko, s tim da je fudbaler kineskog Dalijana ostvario i dve asistencije u prvih 45 minuta.

Izabrane vesti

Belgijski rafal, doduše u nešto blažoj meri, nastavljen je i u drugom poluvremenu. Domaćin je do petog gola stigao zahvaljujući autogolu Kristoforua, dok je konačan rezultat postavio Kristijan Benteke u 68. minutu.

Na zatvaranju vrlo uspešnjih kvalifikacija izuzetno efikasni bili su i Rusi. Zbornaja je u gostima demolirala San Marino sa 5:0 i tako zajedno sa Belgijom, na impozantan način otišla na EURO. U selekciji Stanislava Čerčesova pet različitih igrača se upisalo u strlce. Domaćina je otvorio Kuzjajev, a a potom su golove postizali Petrov, Mirančuk, Jonov i na kraju Komiličenko.

Škoti su na najbolji mogući način najavili predstojeći baraž. Nakon Kipra selekcija Stiva Klarka uzela je meru i Kazahstanu (3:1). Gosti su poveli golom Zajnutdinova u finišu prvog poluvremena, ali su u nastavku meča publiku u Glazgovu odbradovali dvostruki strelac Džon Mekgin i Stiven Nejsmit.

Grupa I

Belgija - Kipar 6:1 (4:1)
/Benteke 16, 68 De Brujne 36, 41, Karasko 44 - Joanu 14/
San Marino - Rusija 0:5 (0:2)
/Kuzjajev 3, Petrov 19, Mirančuk 49, Jonov 56, Komličenko 78/

Škotska - Kazahstan 3:1 (0:1)
/Mekgin 48, 90+1, Nejsmit 64 - Zajnutdinov 34/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara