Brz, inteligentan, opasan po gol... Ćabi Alonso za 20.000.000 dobio što je želeo

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.07.24. | 22:04

Pojačao se šampion Nemačke

Bajer iz Leverkuzena (još) nije izgubio nijednog od bitnih članova šampionske generacije, a pojačao se. Večeras je dobio treće i najveće pojačanje ovog leta.

Novi igrač popularnih Farmaceuta je francusko krilo Martine Terije. Došao je iz Rena u transferu teškom 20.000.000 evra (plus 2.000.000 kroz bonuse) i pojačaće konkurenciju Florijanu Vircu, Aminu Adliju, Janu Hložeku...

Izabrane vesti

Terije je u prethodnim nedeljama letnje pijace bio velika želja Žozea Murinja u Fenerbahčeu, nuđen mu je veliki novac da pređe u Tursku, ali je želeo da ostane u ’ligama petice’ i nije se mnogo razmišljao kada je stigao poziv sa Bajarene.

„U Terijeu smo dobili brzog, inteligentnog i po gol opasnog igrača. Sjajan je u završnici i fleksibilan u korišćenju. Profil koji se idealno uklapa u naš tim“, rekao je Bajerov sportski direktor Simon Rolfs.

Terije ima 27 godina i poslednje četiri godine je bio član Rena koji ga je Lionu platio samo 12.000.000 evra. Pre toga je bio u Strazburu i Lilu. Ogroman kvalitet mu je što može da igra na više pozicija u napadu. Najbolje se snalazi kao levo krilo, ali bez problema igra i kao ofanzivni vezista ili centarfor.

Francuz je treće pojačanje Leverkuzena ovog leta. Pre njega su stigli španski vezista Aleš Garsija iz Đirone za 18.000.000 evra i Terijeov bivši saigrač iz Rena Žanuel Bolosjan za 15.000.000.



tagovi

Martin TerijeLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara