Bruno Mezenga se iz drugog pokušaja dokopao obećane zemlje

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.12.19. | 21:21

Nakon što mu je letos propao transfer

Nekadašnji Zvezdin napadač Bruno Mezenga se ipak dokopao Tajlanda.

Brazilac je letos potpisao ugovor sa tajlandskim Buriram Junajtedom, predstavljen je, ali je saradnja posle nekoliko dana raskinuta jer je došlo do nespoarzuma oko ličnih uslova Mezenge. On se tada vratio u domovinu i potpisao za drugoligaša Vila Novu iz Gojanije. Mezenga je za Vila Novu odigrao nepunu polusezonu, upisao 11 mečeva i postigao četiri gola, ali nije ekipi pomogao da izbegne poslednje mesto i ispadanje u trećeligaški rang.

Izabrane vesti

Odradio je ugovor do kraja i sada je kao slobodan igrač potpisao za tajlandskog prvoligaša Pračuap koji je minulu sezonu završio na devetom mestu na tabeli. Nova sezona na Tajlandu počinje u februaru i Mezengi će se tako ostvariti želja da ziagra na jugoistoku Azije.

Mezenga ima 31 godinu, prošao je školu Flamenga, kalio se u slabijim brazilskim klubovima poput Fortaleze i Makaea, da bi potom stigao na pozajmice u Evropu. Prvo u truski Ordu, pa u Legiju iz Varšave, a potom u Crvenu zvezdu gde je na 18 mečeva postigao pet golova. Marakanu je napustio na polusezoni i vratio se u Ordu. U Turskoj se solidno snašao, pa je tri i po sezone bosio dres Ahisara i sve sezone Eskišehira.

Početkom ove godine se vratio na pola godine u brazilski Sao Kaetano, da bi mu letos propao pomenuti transfer u Tajland. Sada je ipak završio u Aziji.

(FOTO: MN Press)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara