(©MN Press)
(©MN Press)

Bruno Matos prešao put od princa Persije do vijetnamskog ratnika

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.01.21. | 17:10

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde usidrio se u Hanoju

Brazilski ofanzivac Bruno Matos potpisao je ugovor sa vijetnamskim Vijetelom, koji ima velike ambicije, ali je u novoj sezoni loše startovao i posegnuo je za novim rešenjem u napadu. Petostruki šampion Vijetnama odrekao se usluga defanzivca Valtera Luiza kako bi oslobodio mesto za Matosa i tako pojačao napad. Matos će sa Vijetelom igrati u azijskoj Ligi šampiona, a od Brazilca imaju velika očekivanja i nadaju se da će ih on pokrenuti i biti važna karika na puto do odbrane šampionskog zvanja u Vijetnamu.

U medijskim izveštajima ističe se da je Brazilac nosio dres evropskog šampiona Crvene zvezde, a Matos je u Vijetel došao iz Madura Junajteda. U Indoneziji je takođe nastupao za Bajangkaru i za Persija Džakartu, koja spada među najpopularnije klubove jugoistočne Azije.

Izabrane vesti

Bruno Matos adaptirao se na igranje u azijskim šampionatima i odomaćio. Nakon ondlaska iz Crvene zvezde karijeru je gradio na najmnogoljudnijem kontinentu uz kratkotrajni povratak u domovinu. Natupao je u šampionatima Irana, Bahreina, Malezije i indonezije pre dolaska u Vijetnam.

Vijetel je neposredno pre dogovora sa Matosom angažovao i Uzbekistanca Abdumuminova. Uzbekistanski vezista će uz Bruna Matosa i Brazilce Pedra Paula i Taikija činiti kvartet stranaca ove sezone u Vijetelu.



tagovi

Bruno Matos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara