Bruno Laž (Star sport)
Bruno Laž (Star sport)

Bruno Laž: Ostali smo čvrsto na zemlji, imamo još prostora za B i C planove

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 21:40

„Naravno da je bilo važno, osvojili smo tri boda na početku novog formata Lige šampiona. Doneli smo samopouzdanje iz prošlog meča, što nam je pomoglo i večeras“, kaže portugalski strateg

Trener Benfike Bruno Laž imao je razloga za zadovoljstvo ostvarenim rezultatom na stadionu Rajko Mitić, iako je svestan da je njegova ekipa imala dosta problema u završnici meča.

Vicešampion Portugalije je na otvaranju meča pokazao na koji način se mora ući u utakmicu ovakvog nivoa, pritiskom je izazvao naivne greške igrača Crvene zvezde i u ranoj fazi utakmice došao do kapitalne prednosti.

Izabrane vesti

Na igri Benfike su se videli tragovi krize kroz koju je ova ekipa prošla proteklih nedelja, pred smenu Rodžera Šmita, ali isto tako i ogromno iskustvo višegodišnjeg igranja u Ligi šampiona, što je bilo presudno na otvaranju sezone u novom formatu elitnog takmičenja. „Naravno da je bilo važno, osvojili smo tri boda na početku novog formata Lige šampiona. Doneli smo samopouzdanje iz prošlog meča, što nam je pomoglo i večeras. Ambijent je bio izuzetan, ali smo ušli sa karakterom, tražili prostor već kod prvog gola. Kasnije su se dogodile druge stvari tokom meča, izmene, nismo planirali ulazak Aursnesa. Krenuli smo u novi format Lige šampiona pobedom, ostali čvrsto na zemlji i pobedili. Naš fokus se poboljšava i pripremamo se za narednu utakmicu“, rekao je Bruno Laž.

Da li je se ekipa malo uspavala posle vođstva?

„Potrebno je mnogo rada da bi se došlo do pobede, važan posao su odradile zamene, od 60. minuta, pa nadalje. To smo morali da uradimo da bismo kontrolisali meč, to nam je pomoglo da Di Marija dobije prostor i postignemo možda i treći gol. Imamo još prostora, da pravimo planove B i C da dođemo do načina da se odbranimo, isto tako i da napadamo. Imamo još dosta vremena pred nama za rad“.

Laž insistira na konstatnoj komunikaciji igrača i stručnog štaba.

„Svi igrači moraju da komunciraju, ne samo ja, već i svi članovi stručnog štaba. Svaki igrač mora da zna šta mi hoćemo od njega i njegove pozicije, neki mogu da igraju i dve. Razgovarao sam o pritisku koji protivnik stvara na našoj desnoj strani, da ne dozvolimo situacije jedan na jedan. Ovo je za nas još samo jedna pobeda, već smo pobedili Santa Klaru, sada smo fokusirani na ono što nas očekuje dalje“, rekao je Laž.



tagovi

Bruno Laž

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara