Bruno Fernandeš (Reuters)
Bruno Fernandeš (Reuters)

Bruno je više od pola Junajteda: Đavoli ubedljivo protiv tradicije, Sosijedad ni da opepeli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.21. | 20:50

Dva gola Fernandeša u Torinu, Baskijcima se četiri puta tresla mreža

Pričao je Ole Gunar Solskjer, pa ponavljao da je Real Sosijedad najteži rival kojeg je Mančester Junajted mogao da dobije. Težina se nije osetila u meri koje su reči norveškog stručnjaka nagoveštavale. Jer Crveni Đavoli imaju Bruna Fernandeša, a Portugalac je pola tima, neki će reći i mnogo više. Saigrači su propuštali šanse, a Bruno pogađao, srozavao samopouzdanje nominalnom domaćinu, a uz pomoć Rašforda i Džejmsa praktično ugasio sve nade Baskijaca da mogu da se vrate u revanšu - 0:4.

Velikana sa Teatra Snova je uoči utakmice brinuo i podatak da je kroz istoriju u 25 duela na strani sa španskim timovima u Uefinim takmičenjima samo tri puta slavio. Zastrašujuće loša statistika koja večeras nije uspela da zaledi Solskjerove momke. Istina, mere uslovljene korona virusom uslovile su da Junajted nije gostovao u Španiji, već u Italiji na stadionu Juventusa.

Izabrane vesti

Nije malo onih koji će reći da je Junajted tu gde jeste, na drugoj poziciji Premijer lige samo zato što u redovima ima nezaustavljivog Portugalca. Računajući englesku eliti i kontinentalna takmičenja tim sa Old Traforda je zabeležio 68 pogodaka. Od te brojke Bruno je postigao 20 i namestio još 11. Učestvovo je u nešto manje od polovine ovosezonskih golova, a od kako je debitovao u 52 pogotka svog tima u 58 nastupa!? A gde je doprinos koji se ne može sagledati kroz brojke?

Markus Rašford je u prvih dvadesetak minuta propustio dve prilike iz kategorije onih koje bi vrhunski špicevi morali da koriste. Fernandeš nije bio nedorečen - počeo je da rešeta čim mu se ukazala prava šansa. Sekla je Junajtedova napadačka oštrica odbranu Sosijedada kao puter, Portugalac iskoristio sudaranje defanzivaca i golmana Remira. Ukopao se sačekao da rivali pogreše i demonstrirao fudbalsku inteligenciju pre nego što je lagano prosledio loptu u praznu mrežu.

Napravio je Fernandeš predah od pola sata od prvog do drugog gola. U 57. minutu stigao je do devetog evropskog gola od kako je pre godinu dana debitovao za Đavole u evrokupovima. U tom segmentu od februara 2020. godine uspešniji je jedino Romelu Lukaku.

Bitan detalj Ole Gunara Solskjera dogodio se sredinom drugog dela, jer nema stručnjaka koga ne brine činjenica da mu je prvi špic u kontra ritmu. Rašford je u poslednjih devet premijerligaških mečeva samo jednom bio strelac, večerašnji promašaji nisu obećavali, ali ga je divna asistencija Freda inspirisala da pokaže da nije zaboravio da rutinski završava akcije. Večerašnji pogodak bio mu je sedmi evropski ove sezone. Tako je postao najefikasniji Junajtedov Englez od Ser Bobija Čarltona i takmičarske 1964/65.

Stigao je da se upiše i Danijel Džejms, čisto da se, ako ih je uopšte bilo, otklone sve sumnje oko toga da je Junajted praktično u osmini finala Lige Evrope.

LIGA EVROPE, ŠESNAESTINA FINALA, PRVI MEČEVI

Dinamo Kijev – Klub Briž 1:1 (0:0)

/Bujalski 62 – Mešel 67/

Braga - Roma 0:2 (0:1)

/Džeko 5, Majoral 86/

Crvena zvezda - Milan 2:2 (0:1)

/Kanga 52pen, Pavkov 90+3 - Pankov 42AG, Ernandez 61pen/

Krasnodar - Dinamo Zagreb 2:3 (1:1)

/Berg 28, Klejson 69 - Petković 15, 54, Atijemven 75/

Olimpijakos - PSV 4:2 (3:2)

/Buhalakis 9, M'Vila 37, El Arabi 45+2, Masuras 83 - Zahavi 14, 40/

Slavija Prag - Lester 0:0

Real Sosijedad - Mančester Junajted 0:4 (0:1)

/Fernandeš 27, 57, Rašford 65, Džejms 90/

Vofsberger - Totenhem 1:4 (0:3)

/Lindl 55pen - Son 13, Bejl 28, Moura 34, Vinisijus 88/

Jang Bojs - Leverkuzen 4:3 (3:0)

/Fasnaht 3, Sibaču 19, 89, Mešak 44 - Šik 49, 52, Dijabi 68/

Antverpen - Rendžers (u toku)

Benfika - Arsenal (u toku)

Granada - Napoli (u toku)

Lil - Ajaks (u toku)

Makabi Tel-Aviv - Šahtjor (u toku)

Molde - Hofenhajm (u toku)

Salcburg - Viljareal (u toku)


tagovi

Real SosijedadMančester JunajtedBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara